Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Premium-laatua lompakolle ystävälliseen hintaan – 5 hyvää syytä tutustua Mazdan uutuusmallistoon

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MAZDA Uusimman sukupolven Mazda3- ja CX-30 -malleissa viimeistely ja teknologiset innovaatiot on viety aivan uudelle tasolle.
Premium-laatua lompakolle ystävälliseen hintaan – 5 hyvää syytä tutustua Mazdan uutuusmallistoon

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MAZDA

Se, miltä auto näyttää, tuntuu ja kuulostaa, vaikuttaa paljon ostopäätökseen monesti myös tiedostamatta. Istuessa ensimmäistä kertaa Mazdan uutuusmallien CX-30:n ja Mazda3:n ohjauspyörien taakse, auton hintaluokan saattaa helposti arvioida yläkanttiin. 

Poikkeuksellisen hienosti viimeistellyt sisätilat kätkevät sisälleen myös teknisiä ominaisuuksia, joita tämän hintaisissa autoissa ei ole totuttu näkemään. Koeajoimme Mazdan uutuudet, ja listasimme viisi ominaisuutta, jotka tekevät Mazdan mallistosta tutustumisen arvoisen.

Skyactiv-X – puristussytytteinen bensiinimoottori

Mazda toteutti sen, mihin yksikään muu autovalmistaja ei ole kyennyt: dieselin tapaan puristussytytteisesti bensiinillä toimiva moottori, jonka teho- ja kulutuslukemat ovat omaa luokkaansa.

Mazda Skyactiv-X

Skyactiv-X -moottori tuottaa 180 hevosvoimaa ja 224 newtonmetriä huippuvääntöä, mutta kulutus jää WLTP-mittaustavalla ilmoitettuna alimmillaan vain 5,4 litraan sadalla kilometrillä.

Mazdan filosofiassa niin sanotut ”Well-to-wheel”-päästöt, eli koko auton elinkaaren aikaiset päästöt ovat keskiössä. Valmistajan tavoitteena on kokonaispäästöjen pienentäminen 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä, kun vertailukohtana käytetään vuoden 2010 päästölukuja.

Skyactiv-X:n voi ostaa niin manuaali- kuin automaattivaihteistolla, minkä lisäksi se on tarjolla sekä etu- että nelivetoisiin malleihin. Skyactiv-X -moottori on yhdistetty M Hybrid -kevythybridivoimalinjaan, jonka pienikokoinen ajoakku ottaa hidastusenergiaa talteen ja hyödyntää sitä bensiinimoottorin kuormaa keventämään. 

Mazda on esitellyt itsekin jo uuden MX-30 -täyssähköautomallin, mutta nopeampana keinona maailmanlaajuiseen kokonaispäästöjen pienentämiseen se näkee polttomoottorin edelleenkehittämisen olevan välttämätöntä. 

Ajoasentoon ja ergonomiaan on panostettu

Hyvän ajoergonomian merkitys korostuu sitä enemmän, mitä pidempiä matkoja autolla taittaa. Esimerkiksi Mazda3:ssa on täysin uudelleen suunnitellut istuimet, joissa selän ja lantion asentoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Myös reisituen säätö kuuluu istuimiin vakiona.

Mazdan ihmiskeskeinen suunnittelufilosofia pyrkii tuntumaan, jossa kuljettaja on yhtä autonsa kanssa, ja kuljettajalle välitetään ajoon liittyvää tietoa riittävästi muttei liikaa.

Linjakkaasta muotoilusta huolimatta uudessa Mazda3:sta on hyvä näkyvyys ulos esimerkiksi A-pilarin katvealueen pienentämisen ansiosta. Lisäksi tuulilasinpyyhkijät vetäytyvät nyt piiloon kuljettajan näkökentästä ja pyyhkijät puhdistavat suuremman osan tuulilasista. Pesuneste annostellaan suoraan pyyhkijöistä.

Viimeistely premium-tasoa

Mazda3- ja CX-30-malleissa on panostettu paljon siihen, miltä matkustamon materiaalit näyttävät ja tuntuvat. Pehmeät nahkapinnat ja kiiltävät metallipinnat luovat autoille paitsi arvokkaan ilmeen, ne myös kutsuvat koskemaan ja luovat kuljettajalleen tervetulleen olon joka kerta autoon istuessa.

Vaikka Mazdan automallit eivät hintojensa puolesta premium-kategoriaan istukaan, viimeistelyn laadun puolesta ne kestävät vertailun mennen tullen luokkaa kalliimpien automerkkien kanssa.

Uudessa Mazda3:ssa ja CX-30:ssa matkustamon jokainen yksityiskohta on hiottu ja esimerkiksi kaikki auton hallintapainikkeet antavat jämäkän ja täsmällisen tuntopalautteen.

Myös äänieritystä on parannettu uusimman sukupolven Mazda-malleissa huomattavasti. Varsinaisten äänieristeiden lisäksi ajomelua on hallittu esimerkiksi ovirakenteissa sisäpuolisten läpivientien määrää pienentämällä, jolloin ulkopuolelta kantautuvilla äänillä on vähemmän reittejä päästä auton sisälle.

Palkittua muotoilua

Mazda on voittanut viime vuosina lukuisia arvostettuja muotoilupalkintoja, eikä suotta. Mazda3- ja CX-30-mallit ovat kuin taideteoksia.

Parhaimmilleen uuden Mazda3:n ja CX-30:n muotoilu pääsee, kun auton ulkoväriksi valitsee Mazdan kehittämän kolmikerroksisen Soul Red Crystal -värin, joka heijastaa valoa täysin omalla tavallaan ja tekee varjoisista kohdista kontrastikkaita.

Mazdan muotoilussa kiteytyy hienosti ”vähemmän on enemmän”-ajattelu ja tyylikkään yksinkertaiset muodot ovat kuin yhdellä kynänvedolla piirretyt. Etenkin autojen kylkilinjoissa valo näyttää tanssahtelevan olipa auto liikkeessä tai paikallaan.

Sivistynyttä voimaa 

Sekä Mazda3:n että CX-30:n ajettavuutta voi kehua vilpittömästi. Mazda on tehnyt hienoa kehitystyötä niin moottori- kuin alustateknologian kanssa. Vaikka suuri osa autonostajista päätyykin tänä päivänä valitsemaan automaattivaihteiston, Mazdan kohdalla myös käsivalintainen vaihteisto on poikkeuksellisen sujuvatoiminen. 

Mazda Skyactiv-X -moottori on hieno yhdistelmä sivistyneisyyttä ja voimaa. Hyvin myös alhaisilla kierroksilla vääntävä bensiinimoottori tekee liikkeellelähdöistä sujuvia, ja 180 hevosvoiman huipputeho tarjoaa potkua läpi kierroslukualueen.

Kehuja voi antaa myös Mazdan kehittämälle G-Vectoring Control Plus -järjestelmälle, joka vähentää auton kallistelua ja tekee mutkaisilla teillä ajamisesta nautintoa. Täsmällisen ja tunnokkaan ajettavuuden huomaa hyvin pitkissä ja vauhdikkaissa kaarteissa, joissa Mazdan uutuusmallit kulkevat kuin ajatus.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, Mazda-malliston kohokohtana voi mainita kattavan vakiovarustelun sekä lisävarusteiden kilpailukykyiset hinnat. Esimerkiksi jo Mazda3:n edullisimpaan Vision-varustetasoon kuuluu vakiona tuulilasin HUD-heijastusnäyttö, adaptiivinen vakionopeussäädin, katvealueen valvontajärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, älykäs kaupunkijarrutusavustin sekä 7-tuumainen digitaalimittaristo sekä 8,8 tuuman tietoviihdejärjestelmä integroidulla navigaattorilla ja Apple CarPlay- ja Android Auto -valmiudella.

Tutustu Mazdan Skyactiv-X -tekniikkaan ja varaa oma koeajosi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin