Premium-luokan parasta hinta-laatusuhdetta – näin pitkälle Volvo XC60 Long Range -lataushybridi kulkee sähköllä | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Premium-luokan parasta hinta-laatusuhdetta – näin pitkälle Volvo XC60 Long Range -lataushybridi kulkee sähköllä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VOLVO // Uuden painoksen Volvo XC60 Long Range -lataushybridin akku kootaan kotimaassa. Entistä älykkäämpi auto kulkee yhdellä latauksella jopa 77 kilometriä.
Premium-luokan parasta hinta-laatusuhdetta – näin pitkälle Volvo XC60 Long Range -lataushybridi kulkee sähköllä

Kaupallinen yhteistyö: Volvo

Volvo XC60 -lataushybridi ei ole ollut suotta suomalaisasiakkaiden suosiossa jo vuosien ajan. Etenemiskykyä löytyy talven tuiskeeseen ja upeasti viimeistellyt sisätilat tarjoavat kodinomaisen tunnelman koko perheelle.

Uuden mallipäivityksen myötä Volvon lataushybridit saivat uuden suuremmalla kapasiteetilla varustetun akkupaketin, joka kootaan kaiken huipuksi Suomessa Valmet Automotiven Salon tehtaalla. Volvon akkuvalmistus tuo Suomeen työtä tällä hetkellä 250:lle henkilölle. Volvon lataushybridiä voi pitää näin ollen vastuullisena valintana myös työllistävästä näkökulmasta.

Uuden XC60 Long Range -lataushybridin akun kokonaiskapasiteetti on 18,8 kilowattituntia, mikä mahdollistaa jopa 77 kilometrin yhtämittaisen ajon sähköllä WLTP-mittaustavan mukaan.

Aiempaa älykkäämpi

Uusi suurempi akku ei ole ainoa XC60:n merkittävä uudistus. Ohjaamoon istuutuessa katse kiinnittyy uuteen Android-pohjaiseen tietoviihdejärjestelmään. Googlen suunnittelema selkeä käyttöliittymä muistuttaa käyttökokemukseltaan älypuhelinta.

Esimerkiksi Google Maps -navigointia voi pitää kirkkaasti automaailman helppotoimisimpana. Samoin kuin puhelinsovelluksessa, myös Volvoon integroidussa Google Mapsissa pystyy hakemaan kohteita hyvinkin vapaamuotoisesti ilman kankeaa osoitenäppäilyä.

Kuva: Mittariston ja tietoviihdejärjestelmän taustalta löytyy helppotoiminen Android-käyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa lukuisia uusia älykkäitä toimintoja.

Uusi käyttöjärjestelmä mahdollistaa myös monipuoliset äänikomennot, jotka aktivoidaan ”Hey Google”-lausahduksella. Englantia puhuen autoa voi esimerkiksi pyytää nostamaan ilmastoinnin lämpötilaa tai etsimään lähimmän huoltoaseman ilman, että käsiä tarvitsee irrottaa ohjauspyörästä.

Volvojen älytoiminnot on viety jopa niin pitkälle, että äänikomennoin voi hallita esimerkiksi kodin valaistusta tai yksittäisten huoneiden lämpötilaa, mikäli ne on kytketty Google Assistant -palveluun. Autoon asennettujen sovellusten päivittäminen onnistuu niin ikään helposti etänä.

Ylellinen ja turvallinen

Yksi Volvon ylivoimaisista valttikorteista on skandinaavinen ja helposti lähestyttävä muotoilu, joka istuu erinomaisesti suomalaiseen mielenmaisemaan. Uuden Volvo XC60 Long Range -lataushybridin ohjaamo on selkeälinjainen ja toiminnot löytyvät luontevasti juuri sieltä, mistä niitä lähtee etsimäänkin.

Ajoergonomia sekä istuinten mukavuus ovat alan huippua, ja perinteisemmille eri nahkaverhoiluille löytyy myös ylellinen villakangasvaihtoehto.

Etenemiskykyä uudesta Volvo XC60:sta löytyy vaativampaankin makuun. Auton maavara on tasan 20 senttimetriä ja autolla saa vetää 750 kg:n jarrutonta perävaunua sekä 2250 kg:n jarrullista.

Valitsipa XC60:n T6- tai T8-lataushybridinä, suorituskyky ei jätä moitteelle sijaa. Koeajamamme XC60 T6 Long Range on nelivetoinen ja sähkö- ja polttomoottorit tuottavat 257 kW:n (350 hv) yhteistehon. Kiihdytys paikoiltaan satasen nopeuteen luonnistuu vain 5,7 sekunnissa. Tehokkaammalla T8-mallilla aika lyhenee 4,9 sekuntiin.

Kuva: Volvo XC60 tarjoaa kodinomaisen tunnelman ja ensiluokkaisesti viimeistelyjä yksityiskohtia.

Myöskään täyssähköisessä ajotilassa ei tarvitse miettiä muun liikenteen jalkoihin jäämistä. Yksistään sähkömoottori tuottaa hulppean 309 newtonmetrin väännön.

Uuden Volvo XC60 Long Range -lataushybridin lataaminen onnistuu näppärimmin kotiin kiinteästi asennetulla 16A:n kotilatausasemalla. Tällöin lataus tyhjästä täyteen vie 5 tuntia. Pienemmällä 8A:n virrallakin lataus onnistuu tyhjästä täyteen yön yli 10 tunnissa.

Tutustu Volvon uudistuneeseen Long Range -lataushybridimallistoon ja varaa oma koeajosi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin