Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Sähköautoilla huikea kasvukuukausi – nämä mallit kävivät Euroopassa kaupaksi lokakuussa

Täyssähköautojen ensirekisteröinnit ovat kasvaneet Euroopanlaajuisesti 197 prosenttia lokakuussa viime vuoteen verrattuna.
Sähköautoilla huikea kasvukuukausi – nämä mallit kävivät Euroopassa kaupaksi lokakuussa

Lokakuussa Euroopan autokauppa oli kokonaisuudessaan enää 7 prosenttia viime vuoden lokakuuta jäljessä. Kaikkiaan Euroopassa ensirekisteröitiin lokakuussa 1,13 miljoonaa henkilöautoa, kun lukema oli viime vuoden lokakuussa 1,21 miljoonaa. 

Jo toista kuukautta putkeen sähköistetyt automallit (hybridiautot mukaan lukien) ohittivat 27 prosentin markkinaosuudellaan dieselkäyttöiset henkilöautot. Lokakuun ensirekisteröinneistä 26 prosenttia oli dieselkäyttöisiä ja 44 prosenttia bensiiniä. Täyssähköautoja ensirekisteröitiin lokakuussa yhteensä 71 800 kappaletta.

Lokakuun sähköistettyjen henkilöautojen ensirekisteröinneistä 25 prosenttia oli täyssähköautoja, 24 prosenttia ladattavia hybridejä, 19 prosenttia täyshybridejä ja 32 prosenttia kevythybridejä.

Täyssähköautoissa Volkswagen ID.3 otti kärkipaikan 10 475 ensirekisteröinnillä. Esimerkiksi hyvin myynyt Tesla Model 3 tippui lokakuussa kymmenen kärjestä. Tosin Teslan kohdalla tulee muistaa, että autovalmistaja puskee autot asiakkaille tyypillisesti jokaisen kvartaalin viimeisessä kuussa (maalis-, kesä- ja syys-, ja joulukuu), ja lokakuu oli tämän vuoden neljänneksen ensimmäinen kuukausi. Kuukausikohtaiset vaihtelut etenkin Teslan kohdalla ovat suuria.

TOP 10 myydyimmät täyssähköautot Euroopassa lokakuussa 2020: 

Volkswagen ID.3 (10 475 kpl)

Renault Zoe (9 778 kpl)

Hyundai Kona (5 261 kpl)

Kia Niro (3 868 kpl)

Peugeot 208 (3 757 kpl)

Smart Fortwo (2 829 kpl)

BMW i3 (2 744 kpl)

Opel Corsa (2 616 kpl)

Mini Hatch (2 432 kpl)

Nissan Leaf (2 247 kpl)

 

Lähde: Jato Dynamics

 

AUTOTALLI.COM

Katso myytävät uudet Volkswagen ID.3 -mallisarjan autot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin