Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Sulattaako 7-paikkainen Seat Tarraco suomalaisten sydämet? Tällainen uusi lippulaivamalli on

Volkswagen-konserniin kuuluva Seat tuo markkinoille katumaasturiperheensä suurimman automallin.
Sulattaako 7-paikkainen Seat Tarraco suomalaisten sydämet? Tällainen uusi lippulaivamalli on

Espanjasta ponnistava Seat saattaa hyvin olla tällä hetkellä suuren Volkswagen-konsernin mielenkiintoisin automerkki. Sen nuorekkaat automallit ovat keränneet tunnustuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti, ja erityisen huomionarvoista on se, että Seatin autoja todella ostavat keskimääräistä kymmenen vuotta nuoremmat kuluttajat.

Uusi Seat Tarraco täydentää autovalmistajan katumaasturiperhettä kookkaampaan suuntaan, ja ilahduttavasti niin Aronalle, Atecalle kuin Tarracolle on onnistuttu luomaan oma persoonallinen ilmeensä.

Siinä missä Seatin katumaastureiden pienokainen Arona on luonteeltaan leikkisä, suurta Tarracoa voi helposti pitää koko automerkin lippulaivamallina. Niin ulkoisen ilmeen, materiaalien ja viimeistelyn kuin ominaisuuksien osalta ensiesittely antaa odottaa kokonaisuutena upeaa pakettia.

Tarracon hinnat eivät ole vielä selvillä, mutta Seatin toimitusjohtaja Luca de Meon mukaan automallin täytyisi pystyä vastaamaan 30 000 – 40 000 euron hintaluokan ostajien tarpeisiin. Tästä voi siis vetää suuntaviivoja hinnoitteluun.

Suurten katumaasturien kysyntä on tällä hetkellä kovaa ja kasvusuuntaista, ja kotimaassammekin tämä on ollut nähtävissä esimerkiksi Skoda Kodiaqin suosiosta. Seat Tarraco onkin lähes täsmälleen sisarmalli Kodiaqin kokoinen, joten kilpailu näiden kahden automallin välillä tulee olemaan varmasti kovaa myös Suomessa.

Tyylikäs ja käytännöllinen

Seatia on totuttu pitämään brändimielikuvallisesti hieman Skodaa alempana, mutta Tarracon kohdalla laatumielikuvaa kohentaa ihmisten mielissä varmasti jo se, että auto valmistetaan Volkswagenin pääkallopaikalla Saksan Wolfsburgissa.  Ei liene sattumaa, että Tarracon muotoilu tuo vahvasti mieleen etenkin perän osalta Volkswagenin ylellisen Touareg-maasturin. Uutuusmallin arvokasta ilmettä korostaa takaluukun halki kulkeva valojuova, joka muistuttaa puolestaan Porschen muotoilusuuntaa.

Sisätiloissa huomio kiinnittyy ensimmäisenä 8-tuumaiseen keskikonsolin näyttöön, joka on nostettu nyt osittain kojelaudan päälle kelluvaksi. Läpi matkustamon kulkevat puusyiset paneelit vievät ajatukset hintaluokkaa kalliimpaan kulkupeliin, samoin kuin vaihteenvalitsimen ympärille Volkswagenin valikoimista lainatut painikkeet.

Tarraco on tyylikäs, mutta onneksi käytännöllisyyttä ei ole unohdettu automallissa, joka suurella todennäköisyydellä hankitaan yleensä perhekäyttöön. Viisipaikkaisena versiona tilaa on suorastaan hulppeasti niin matkustajille kuin matkatavaroillekin. Kontti on perusasennossaan 760 litraa ja takapenkit kaatamalla lähes kaksi kuutiometriä. Seitsemänpaikkaisena taaimmaiset penkit syövät kaadettuina 60 litraa tilaa, mutta tilaa on edelleen 700 litran verran. Kolmannen penkkirivin ollessa pystyssä tavaratila on niukahko, mutta silmämääräisesti yllättävänkin tilava. Matkustusmukavuutta lisää keskimmäisen rivin syvyys-säätö.

Tarracon moottoriksi voi valita joko 1,5- tai 2,0-litraisen bensakoneen, tai kaksilitraisen dieselin. Bensiinimoottoreista pienempi on 150 hevosvoimainen, jonka yhteydessä on aina käsivalintainen vaihteisto ja etuveto. Tehokkaampi kaksilitrainen bensiinikone tuottaa puolestaan 190 heppaa, ja sen voima välitetään aina neljälle pyörälle DSG-automaattivaihteiston kautta.

Dieselmoottorista on tarjolla kaksi tehoversiota 150 ja 190 hevosvoimaisina. 150 hevosvoiman moottori on varustettu joko kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla ja etuvedolla tai seitsenvaihteisella DSG-automaattivaihteistolla ja 4Drive-nelivetojärjestelmällä. Tehokkaampi moottori on saatavana ainoastaan seitsenvaihteisella DSG-vaihteistolla ja 4Drive-nelivetojärjestelmällä. Myöhemmin Tarracosta tullaan esittelemään myös pistokkeesta ladattava Plugin-hybridi.

7 kohokohtaa uudesta Seat Tarracosta?

  • Seat Tarracoon on saatavana 10,25 tuuman digitaalinen mittaristo, jonka sisältöjä pystyy muokkaamaan yksilöllisesti.
  • Tarracon nimi juontaa juurensa Tarragonan kaupunkiin Espanjaan. Nimi valittiin yleisölle avoimessa nimikilpailussa, jonka finaalissa Tarraco sai yli 140 000 ääntä.
  • Seatilla on käynnissä historiansa suurin malliuudistus, johon se käyttää 3,3 miljardia euroa. Seuraavan parin vuoden ajan Seat julkaisee uuden automallin puolen vuoden välein.
  • Seat Tarraco perustuu Volkswagen-konsernin MQB-A -alustalle. Auto on 4,73 metriä pitkä ja 1,65 metriä korkea.
  • Varustetasoja automalliin on tarjolla aluksi kaksi: Style ja Xcellence. Urheilullisuutta korostava FR-varustelu seuraa myöhemmin.
  • Lippulaivamalli Tarracoon on tarjolla vakio- ja lisävarusteina laaja kattaus turvallisuus- ja mukavuusvarusteita. Vakiona autoon kuuluu muun muassa kaistallapitoavustin ja Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä jalanulkijoiden ja polkupyöräilijöiden tunnistuksella. Lisäksi saatavana on muun muassa katvealueen varoitusjärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, mukautuva vakionopeudensäädin, ruuhka-avustin, kaukovaloavustin ja Emergency Assist -hätätilanneavustin.
  • Turvallisuusominaisuuksina autosta löytyy ennakoiva Pre-Crash -turvajärjestelmä, automaattinen hätäpuhelu sekä ympäripyörähdyksen tunnistusjärjestelmä.

 

Tutustu myytäviin uusiin Seat-automalleihin.

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin