Suomalaisautoilijalle ylivoimainen paketti – Volvon pitkän matkan lataushybridien akut kootaan Suomessa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomalaisautoilijalle ylivoimainen paketti – Volvon pitkän matkan lataushybridien akut kootaan Suomessa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VOLVO // Volvon uusien 60- ja 90-sarjan Long Range -lataushybridien akut kootaan Suomessa Valmet Automotiven Salon tehtaalla.
Suomalaisautoilijalle ylivoimainen paketti – Volvon pitkän matkan lataushybridien akut kootaan Suomessa

Kaupallinen yhteistyö: Volvo 

Tuliterän Volvo XC60 Long Range -lataushybridin istuinverhoilusta pilkistää pieni kankainen ruotsinlippu. Harva kuitenkaan tietää, että suomalainen autonostaja voi tuntea myös sinivalkoista ylpeyttä istuutuessaan Volvon uusiin pitkän toimintamatkan lataushybrideihin.

Syy löytyy piilosta auton korirakenteista. Uusien Volvon Long Range -hybridien akkupaketit kootaan nimittäin Suomessa Valmet Automotiven Salon tehtaalla. Samoissa tiloissa, missä aiemmin valmistettiin Nokian matkapuhelimia, tuotetaan nyt satojatuhansia hybridiautojen akkuja.

– Olemme ilahtuneita saadessamme tehdä yhteistyötä Volvon kaltaisen premium-brändin kanssa. Yritystemme arvot esimerkiksi vastuullisuuden kanssa osuvat hienosti yhteen, Valmet Automotiven akkuliiketoiminnasta vastaava johtaja Jyrki Nurmi toteaa. 

Mistään pienestä puuhastelusta ei ole kyse, sillä Valmet Automotiven Salon tehtaalla kootaan kaikki Volvon Ruotsissa ja Yhdysvalloissa valmistettavien 60- ja 90-sarjan Long Range -lataushybridien akut. Salon tehtaan tiloja onkin laajennettu Volvo-yhteistyön vuoksi.

Valmet Automotive Salon akkutehdas

– Pelkästään Volvon akkujen kokoonpano tuo Suomeen tällä hetkellä työtä noin 250 henkilölle. Rekrytoimme kuitenkin jatkuvasti lisää henkilökuntaa niin kokoonpanoon, suunnitteluun kuin myynti- ja ostopuolellekin, Nurmi kertoo.

Asiakkaat haluavat valita vastuullisen

Myös Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt on innoissaan edustamansa merkin Suomi-kytköksestä. 

– Volvon lataushybridit ovat olleet jo vuosia Suomen suosituimpia. Jatkossa suomalainen autoilija voi tehdä myös työllistävästä näkökulmasta vastuullisen päätöksen valitsemalla omaksi tai työsuhdeautokseen Volvon Long Range -lataushybridin, Ahlstedt sanoo.

Vastuullisuus on vahvasti läsnä sekä Volvon että Valmet Automotiven käytännönstrategiassa myös ympäristön näkökulmasta.

– Meidät tunnetaan maailmalla laadukkaasta työjäljestä ja vastuullisuudesta. Meille kierrätys ja tuotannon sivuvirtojen ympäristöystävällinen käsittely ovat tärkeitä, Jyrki Nurmi korostaa. 

– Volvolla on käytössään ainutlaatuista lohkoketju-teknologiaa, jonka avulla kaikki auton komponentit, alkaen akkumineraaleista, pystytään jäljittämään. Myös autojemme akkujen kierrätys on mietitty loppuun asti, Lasse Ahlstedt jatkaa.

Nopeaa teknistä kehitystä

Akkuteknologia kehittyy jatkuvasti, mikä näkyy konkreettisesti siinä, että uuden sukupolven akkuihin tarvitaan aiempaa vähemmän harvinaisia maametalleja. Myös akkujen energiatiheyttä on onnistuttu kasvattamaan, ja esimerkiksi Volvon Long Range -akkupaketit ovat suuremmasta kapasiteetistaan huolimatta täsmälleen samankokoisia kuin edellisen sukupolven akut.

Volvo Long Range akku tehtaalla

Esimerkiksi Volvo XC60 Long Range -lataushybridin Suomessa kootulla ajoakulla pystyy ajamaan jopa 77 kilometriä pelkän sähkön voimin. Ajoakun kapasiteetti on noussut 11,6 kWh:sta 18,8 kWh:iin.

Myös Volvon asiakkaat ovat aiempaa valveutuneempia ympäristöasioista, ja vastuullisuuden voikin katsoa nousseen tärkeäksi premium-autolta vaadittavaksi ominaisuudeksi. Laadukkaat materiaalit ja hieno viimeistely kuuluvat premium-tuotteeseen, mutta niiden tulee olla myös vastuullisesti tuotettuja.

– Suomalaiset asiakkaamme ovat ympäristötietoisia, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että lataushybrideitämme ladataan ahkerasti. Suomessa Volvon lataushybridien ajosuoritteesta 43 prosenttia tapahtuu sähköllä, Ahlstedt kertoo.

XC60 sisätilat

Kuva: Volvo on tunnettu ensiluokkaisesti viimeistellyistä sisätiloista. Villakangasverhoilu on tyylikäs ja miellyttävä vaihtoehto nahalle.

Uusien pidemmällä sähköisellä toimintamatkalla varustettujen Long Range -lataushybridien uskotaan vain kasvattavan sähköisen ajosuoritteen osuutta. 

Vaikka Valmet Automotive on ollut pitkään tunnettu nimenomaan henkilöautojen valmistuksesta, akkuliiketoiminnan merkitys on kasvanut merkittävästi viime vuosina, ja tulee kasvamaan myös jatkossa.

– Suomeen on kehittymässä nopeasti kokonainen akkuteollisuuden klusteri, joka kattaa oikeastaan kaikki akkutuotannon vaiheet. Valmet Automotive on jo akkualalla merkittävä toimija, ja onkin hienoa, että suomalaista osaamista löytyy nyt myös Volvon lataushybrideistä, Nurmi sanoo.

Tutustu tarkemmin Volvon Long Range -lataushybridimallistoon ja varaa oma koeajosi.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin