Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomen edullisin uusi auto yllättää laatuvaikutelmalla – mukaan piilotettiin nerokkaan näppärä patenttiratkaisu

Dacia Sandero pitää myös jatkossa hallussaan Suomen edullisimman uuden auton titteliä.
Suomen edullisin uusi auto yllättää laatuvaikutelmalla – mukaan piilotettiin nerokkaan näppärä patenttiratkaisu

Dacia Sandero ja Sandero Stepway ovat suomalaisittain kohtuullisen tuntemattomia automalleja, mutta Euroopassa ne ovat yksityisostajien kestosuosikkeja. 

Toisaalta myös suomalaiset Daciaan vaihtaneet ovat poikkeuksellisen merkkiuskollisia. Tuoreen merkkiuskollisuustutkimuksen mukaan suomalaisista vain Toyota-asiakkaat päihittävät Dacialla ajavat. Mielikuvissa Daciaa ei ole totuttu pitämään järin houkuttelevana automerkkinä, mutta jotain merkin malleissa täytyy olla, kun asiakkaat kehuvat sitä niin vuolaasti.

Täysin uusi kolmannen sukupolven Dacia Sandero nojaa niin alustarakenteen kuin moottoripuolen osaamisessa konserninsa osaamiseen. Pohjaratkaisu on esimerkiksi Renault Clion kanssa yhteneväinen, kuin myös auton Suomen tuontiohjelman 90 hevosvoimainen turboahdettu bensiinimoottori.

Sandero Stepway sivuprofiili

Ensimmäistä kertaa Sanderon sekä auton korotetun malliversion, Sandero Stepwayn, saa myös CVT-automaattivaihteistolla, joka lyhyen koeajon perusteella vaikutti lumipöpperöisillä teillä hyvinkin vaivattomalta ja mukavalta ajaa. Sen sijaan Clion hybridivoimalinjaa Daciaan saadaan edelleen odottaa, vaikka auton rakenne sen suunnittelullisesti mahdollistaisikin.

Uuden Dacia Sanderon hinnat alkavat 12 399 eurosta käsivalintaisella vaihteistolla, automaattivaihteiston kanssa varustetaso on aina kattavin Comfort ja automalli maksaa 16 399 euroa. 

Dacia Sandero Stepwayn kohdalla edullisinta Access-varustetasoa ei ole saatavana, vaan auton hinnat alkavat Essential-varustelulla 14 399 eurosta. Automaattivaihteisena ja parhaalla Comfort-varustelulla Stepway maksaa 17 799 euroa. 

Dacia Sanderon ulkomitat ovat säilyneet lähes ennallaan, mutta muotoilullisesti aiempaa leveämpi keulamaski sekä uuden Led-ajovalot niin edessä kuin takana antavat autolle huomattavasti aiempaa arvokkaamman ilmeen. Sandero Stepwayn maavara on lisäksi kiitettävät 201 millimetriä ja auton mustat helmaosat on läpivärjätty, jolloin mahdolliset kolhut eivät näy niissä yhtä hyvin.

Sisätiloissa muutos on vielä suurempi, ja kokonaisuutena uusi Dacia Sandero ja Sandero Stepway ovat ottaneet aimo loikan eteenpäin laatuvaikutelman suhteen. Koeajettu Sandero Stepway oli hintaan suhteutettuna hyvinkin tyylikäs oranssein koristeosin sekä kojelaudan tekstiilipinnoin.

Positiivista palautetta voi antaa myös ajoergonomiasta, joka sopii hyvin myös pidemmälle kuljettajalle. Reisitukea saisi olla nykyistä enemmän, mutta muutoin ajoasennosta ei löydy suurta moitittavaa. Ohjauspyöräkin säätyy nyt niin syvyys- kuin korkeussuunnassa.

Patentoidut taakkatelineet

Ehkäpä yllättävin Sanderon ominaisuus löytyy Stepway-mallin katolta. Kattokaiteiden malli on nimittäin patentoitu ja kiskot pystyy kääntämään muutamalla ruuvilla kuormatelineiksi. Kattokaiteiden avaustyökalussa on jopa momenttiominaisuus, joten kaiteet saa helposti oikeaan kireyteen.

Ensitutustumisen perusteella Dacia Sandero ja Sandero Stepway vaikuttavat ennen kaikkea käytännöllisiltä ja hintansa puolesta koko kansan saavutettavilta. Etenkin Stepway-mallin crossover-tyylinen muotoilu ja korkea istuma-asento antavat autolle yllättävänkin katu-uskottavan ja tyylikkään olemuksen. Tämän auton ratissa ei todellakaan ole syytä nolostella. Halpa ei tässä kohtaa tarkoita halvannäköistä.

 

AUTOTALLI.COM
Dacia Sandero uudet autot
Dacia Sandero vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin