Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomen suurin automaahantuoja: nämä 6 tekijää myllertävät nyt autokauppaa

K-Auton mukaan, toisin kuin voisi luulla, korona on vauhdittanut autoalan suuria muutoksia. Alkaneena vuonna K-Auto tulee panostamaan vahvasti muun muassa asiakaskokemuksen parantamiseen.
Suomen suurin automaahantuoja: nämä 6 tekijää myllertävät nyt autokauppaa

Viime vuonna Suomessa ensirekisteröitiin 96 415 kappaletta uusia henkilöautoja, 12 842 pakettiautoa ja 3 430 kuorma-autoa. Näistä 18 387 kappaletta myytiin Suomen suurimman automaahantuojan, K-Auton, välityksellä.

K-Auton maahantuomiin automerkkeihin kuuluu Volkswagen, Audi, Seat, Porsche, Bentley, Cupra sekä MAN-hyötyajoneuvot. Vaikka vuosi 2020 oli autokaupalle vaikea, K-Auton toimitusjohtaja Johan Friman pitää ladattavien hybridi- ja sähköautojen menekkiä hyvänä saavutuksena. Esimerkiksi täyssähköautojen ensirekisteröinneistä K-Auton edustamat merkit nappasivat viime vuonna 34,1 prosentin markkinaosuuden 1 494 autollaan.

Autojen sähköistyminen ei ole kuitenkaan ainoa suuri alaa mullistava trendi, ja K-Autolla tälle vuodelle on tunnistettu kuusi suurta tekijää, jotka muovaavat automarkkinaa.

K-Auton liiketoiminnan kehityksestä vastaavan johtajan, Mikko Mykrän, mukaan autoala on tuudittautunut liikaa siihen olettamukseen, että asiakastyytyväisyys on riittävän hyvällä tasolla. Kansainvälisissä tutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että todellisuudessa vain noin 25 prosenttia asiakkaista kokee saavansa autoliikkeissä hyvää asiakaspalvelua. 

– Tätä asiaa täytyy katsoa raivorehellisesti silmiin. Asiakastyytyväisyyttä pitäisi mitata useammin ja palautteen antaminen tulisi olla asiakkaalle äärimmäisen helppoa, Mykrä toteaa.

Toinen suuri tekijä on se, että auton ostajien mieltymykset ovat jatkuvassa muutoksessa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi erilaisten leasing- ja vuokrapalveluiden yleistymistä. Auton voi edelleen ostaa omaksi, mutta yhä useammalle kiinteään kuukausihintaan pohjautuvat tuotteet voivat olla myös järkevä ratkaisu.

Kolmantena seikkana Mykrä mainitsee verkkokaupan merkityksen jatkuvan kasvamisen. Niin sanotun kivijalkakaupan ja verkkopalveluiden tulee pelata hyvin yhteen.

Neljäs suuri muutostekijä ei ole Suomessa toistaiseksi juurikaan näkynyt, mutta globaalisti autovalmistajat panostavat yhä enenevässä määrin suoramyyntiin. Konkreettisena esimerkkinä voi nostaa esille yhdysvaltalaisen sähköautovalmistaja Teslan, joka myy autot suoraan kuluttajille ilman erillisiä maahantuontiorganisaatioita.

Viides autoalaa mullistava tekijä on itsestään selvästi teknologiamurros kohti sähköisiä ja autonomisia ajoneuvoja.

Kuudenneksi Mykrä mainitsee sen, että toisin kuin olisi ehkä voinut kuvitella, koronakriisi ei suinkaan hidastanut suuria murroksia, vaan päinvastoin.

Tällä viikolla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa K-Auton edustajat puhuivat jopa yllättävän pontevasti ja avoimesti siitä, miten yritys tulee omalta osaltaan tarttumaan alan suuriin muutostekijöihin.

Keskoon kuuluvana alan suurena toimijana K-Autolla on hartioita vaikuttaa ennen kaikkea siihen, miten suomalaiset autoilijat saadaan mukaan autoilun sähköiseen tulevaisuuteen. Linkin Keskon päivittäistavarakaupan ja K-Auton edustamien automerkkien välille tuo luontevasti Suomen suurin pikalatausverkosto K-Lataus, jonka latauspisteitä löytyy nyt jo 78 K-Kaupan yhteydestä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin