Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomen tyylikkäin ambulanssi? Tältä uusi Mercedes-Benz Sprinter näyttää pelastuskäytössä

Mercedes-Benz on noussut pakettiautojen ensirekisteröintitilastoissa kolmanneksi suosituimmaksi automerkiksi kuluvan vuoden tammi-lokakuussa.
Suomen tyylikkäin ambulanssi? Tältä uusi Mercedes-Benz Sprinter näyttää pelastuskäytössä

Hiljattain täysuudistuksen kokenut Mercedes-Benz Sprinter on vauhdittanut tähtikeulamerkin pakettiautomyyntiä. Kuluvan vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana Mercedeksen pakettiautoja on toimitettu asiakkaille Suomessa yhteensä 1646 kappaletta, mikä oikeuttaa automerkkitilastojen kolmanneksi suosituimman tittelin. Käytännössä joka kahdeksas uusi pakettiauton on tänä vuonna ollut Mercedes-Benz -merkkinen.

Yksi uuden kolmannen sukupolven Mercedes-Benz Sprinterin vahvuuksista on auton muunneltavuus. Kun kaikki koripituudet, auton korkeusvaihtoehdot ja varustetasot otetaan huomioon, uudesta Sprinteristä on tarjolla yli 1700 yksilöllistä vaihtoehtoa. Päälle tulee luonnollisesti vielä lähes loputon määrä erilaisia varustevaihtoehtoja. Sprinteristä on tarjolla umpipaketti-, pikkubussi-, kevytkuorma-auto- ja retkeilyautovaihtoehtoja.

Sprinter on ollut läpi historiansa myös pelastuslaitosten suosiossa, ja ensimmäisten joukossa uuden Sprinterin on ottanut käyttöön ambulanssina Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Jokilaaksojen pelastuslaitos.

Heille toimitetuissa kolmessa Sprinter-ambulanssissa on 190 hevosvoimaiset V6-moottorit 7-pykäläisellä automaattivaihteistolla. Autot pohjautuvat umpipakettiautomalliin ja niiden varustelusta ambulanssikäyttöön on vastannut iisalmelainen Profile Vehicles -niminen yritys.

”Uusi malli on tuonut selkeän muutoksen henkilöautomaisempaan suuntaan. Autojen käyttö on hyvin vaihtelevaa, ja meidän pitää pystyä toimimaan kelissä kuin kelissä. Sprintereiden kestävyys on merkittävin syy, miksi käytämme Mercedes-Benzejä”, ensihoitomestari Marko Jämsen kertoo. Jokilaaksojen alueella suoritetaan vuodessa 28 000 ensihoitotehtävää, ja käyttöaikana Sprinter-ambulanssin mittariin kertyy jopa 400 000 kilometriä.

Suosituimmat pakettiautomerkit top 10 (1-10/2018)

  1. Ford (3199 kpl)
  2. Volkswagen (3133 kpl)
  3. Mercedes-Benz (1646 kpl)
  4. Toyota (1624 kpl)
  5. Opel (792 kpl)
  6. Renault (723 kpl)
  7. Nissan (526 kpl)
  8. Citroën (423 kpl)
  9. Peugeot (297 kpl)
  10. Fiat (188 kpl) 

Yhteensä 12 551 kpl

Katso myytävät Mercedes-Benz Sprinter -vaihtoautot ja uudet autot.

 

Teksti: Teemu Granström / Kuva: Veho


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin