Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tämä auto aukeaa pian pelkällä sormenjäljellä – riski väärään tunnistukseen 1:50 000

Hyundai alkaa tarjota Santa Fe -malliin sormenjälkitunnistukseen perustuvaa avaimetonta järjestelmää jo tämän vuoden aikana.
Tämä auto aukeaa pian pelkällä sormenjäljellä – riski väärään tunnistukseen 1:50 000

Korealainen Hyundai alkaa tarjota asiakkailleen mahdollisuutta avata auton ovet ja käynnistää auto ilman fyysistä avainta pelkän sormenjäljen avulla. Ensimmäisenä tekniikka tulee käyttöön seitsemänpaikkaiseen Santa Fe -katumaasturiin. 

Sormenjälkitunnistus ei ole kaukaista tulevaisuutta, sillä se otetaan käyttöön valituilla markkina-alueilla jo tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Asteittain lisävaruste tulee asiakkaiden saataville laajemmin. 

Auton lukituksen avatakseen kuljettajan täytyy asettaa sormensa ovenkahvaan sijoitetulle sormenjälkitunnistimelle. Tunnistuksen jälkeen järjestelmä välittää tiedon salattuna auton sisällä olevalle keskusyksikölle. Valmistaja itse kertoo, että riski väärään tunnistukseen on vain 1:50 000 ja järjestelmä on viisi kertaa varmempi kuin perinteiset avaimet ja älyavaimet.

Sormenjälkitunnistuksessa käytetään kapasitiivista tunnistusta, joka mittaa sähkökentän muutoksia useista kohdista sormenpäätä. Näin väärennetyn sormenjäljen käytön pitäisi olla käytännössä lähes mahdotonta.

Ovien avaamisen lisäksi myös Santa Fe:n moottori käynnistetään sormenjälkitunnistimella varustetun käynnistyspainikkeen kautta. Järjestelmä on oppiva, eli se oppii tunnistamaan käyttäjiensä sormenjäljen koko ajan paremmin. Sormenjälkitunnistusta voidaan hyödyntää myös niin, että sormenjälkeen yhdistetään istuinten ja peilien säädöt.

 

Katso Hyundai-malliston uudet autot

Katso Hyundai Santa Fe-mallisarjan uudet autot

Katso Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 200 hv 8AT Comfort 7P mallin uudet autot

Katso myytävät Hyundai vaihtoautot

Katso myytävät Hyundai Santa Fe vaihtoautot

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin