Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tämän Toyotan rattiin sinäkin haluat: Toyota GR Yaris on Suomessa syntynyt nelivetopeto

Tommi Mäkinen Racing kehitti uuden Toyota Yarisin pohjalta sarjatuotantoon pääsevän 261-hevosvoimaisen ja nelivetoisen Yaris GR:n.
Tämän Toyotan rattiin sinäkin haluat: Toyota GR Yaris on Suomessa syntynyt nelivetopeto

Täysin uusi Toyota Yaris ei ole ehtinyt vielä edes perusmallistollaan myyntiin, kun autosta esitellään jo nelivetoinen tehokas Yaris GR -malli. Tutustuimme loppuvuodesta uuden Yarisin tiloihin ja tekniikkaan, ja pääset lukemaan ensitunnelmia täältä.

Toyota Yaris GR:n kerrotaan olevan Keski-Suomessa päämajaansa pitävän Tommi Mäkinnen Racingin kehitystyön tulosta. WRC-rallisarjasta paremmin tunnettu talli on hionut Yaris GR:n ajettavuutta, ja erityisen mielenkiintoisen autosta tekee nelivetojärjestelmä, jonka voimanjakoa voidaan säätää ajotilan mukaan.

Urheilullisessa ajotilassa GR-Four -nelivetojärjestelmä on takavetopainotteisesti 30/70 -tehojaolla, Track-ajotilassa mennään fifty-fifty ja normaalissa ajotilassa etuvetopainotteisesti 60/40 suhteessa. 

Toyota Yaris GR

Toinen huomionarvoinen seikka tavanomaiseen Yarisiin verrattuna on GR Yarisin alustaratkaisu, jossa uuden Yarisin GA-B -alustarakenne on yhdistetty auton takaosan kohdalta suurempaan GA-C -alustaan. Tämän ansiosta normaalisti Yaris-mallissa käytettävän yhdystukiakseliston sijaan on voitu käyttää päällekkäisiä kolmiotukivarsia, mikä on puolestaan antanut tilaa nelivetojärjestelmälle.

Toyota GR Yarisin 1,6-litraisesta kolmisylinterisestä bensiinimoottorista revitään 261 hevosvoiman huipputeho ja 360 newtonmetrin vääntö. Koska auton omamassa on vain 1280 kiloa, tehopainosuhteeksi muodostuu varsin muikeat 4,9 kg/hv, ja auto kiihtyy nollasta sataan alle 5,5 sekunnissa. Huippunopeus GR Yarisissa on rajoitettu 230 kilometriin tunnissa.

Urheilulliset tehot ovat vaatineet luonnollisesti myös jarrujen päivittämisen tehokkaampiin. Edestä löytyykin nelimäntäiset 356 millimetrin halkaisijaltaan olevat uritetut jarrulevyt. Lisävarusteena Toyota GR Yarisiin on tarjolla muun muassa Torsen-tasauspyörästöt sekä etu- että taka-akseleille, erilainen jousitusprofiili sekä Michelin Pilot Sport 4s -renkaat.

AUTOTALLI.COM

Selaile myytäviä uusia Toyota Yaris -malleja.

Kaikki Toyotan uudet myynnissä olevat hybridimallit löydät täältä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin