Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tämän verran Volvon ensimmäinen sähköauto maksaa Suomessa – kaupan päälle vuoden ilmaiset sähköt

Volvon ensimmäinen täyssähköauto XC40 Recharge P8 AWD saapuu Suomeen vuoden 2020 lopulla.
Tämän verran Volvon ensimmäinen sähköauto maksaa Suomessa – kaupan päälle vuoden ilmaiset sähköt

Pohjoismaat ovat olleet täyssähköautoilun tiimoilta poikkeuksellisen paljon otsikoissa. Norjalaiset hamstraavat sähköautoja kuin maailmanlopunodottajat purkkihernekeittoa, Suomeen suunnitellaan useampia akkujen tuotantolaitoksia, mutta skandinaavinen täyssähköauto kuvioista on toistaiseksi puuttunut. Vihdoin Volvo on esitellyt kuvien kera ensimmäisen täyssähkömallinsa XC40 Recharge P8 AWD:n.

Viitteitä XC40 Rechargen potentiaalisesta tekniikasta on toki saatu jo Volvon urheilullisiin sähköautoihin erikoistuneen Polestarin julkistuksista, mutta nyt faktatietoa on tihkunut jo Volvon mallistakin.

Ensinnäkin XC40 Recharge on nelivetoinen, johon mallimerkinnän AWD viittaa. Auton toimintasäteeksi täydellä latauksella kerrotaan yli 400 km WLTP-mittaustavalla laskettuna.

 

Ei liene sattumaa, että XC40 Recharge on täsmälleen yhtä tehokas kuin Frankfurtin autonäyttelyssäkin esillä ollut Polestar 2-malli. Volvon osalta on kerrottu vain auton huipputeho 408 hevosvoimaa eli 300 kW. Mikäli huippuvääntö on myös Polestar 2:n tietoja vastaava, sähkömoottorit tuottavat muhkean 660 Nm:n väännön. Polestarin kohdalla se tarkoittaa alle 5 sekunnin kiihtyvyyttä nollasta sataan. 

Latauksen kerrotaan onnistuvan nopeimmillaan pikalatauksessa 40 minuutissa 80 prosentin varaustasoon. Jälleen vertailu Polestar 2:een voisi tarkoittaa myös XC40 Recharge -mallille 150 kW:n suurinta lataustehoa. Polestar 2:n akkukapasiteetti on 78 kWh.

Kun nämä ottaa huomioon, Volvon julkaisema Suomen alkaen hinta XC40 Rechargelle ei kuulosta järin pahalta. Hinnat alkavat Suomessa 62 593 eurosta. Ensimmäisiä autoja joudutaan valitettavasti odottelemaan Suomeen vielä ensi vuoden lopulle, mutta ennakkovarauksia maahantuoja kertoo ottavansa jo vastaan.

Volvolla kunnianhimoiset tavoitteet 

Volvo XC40 Recharge P8 AWD:n myötä Volvo muuttaa nimeämiskäytäntöjään täyssähköautojen ja pistokkeesta ladattavien hybridimallien osalta. Ne tulevat jatkossa kuulumaan Recharge-tuoteperheen alle.

Pistokehybridien kohdalla keskustelut kääntyvät usein siihen, ladataanko autoja lainkaan vai ajetaanko niillä vain työnantajan piikkiin bensiinillä, pistokehybridit kun ovat suosittuja työsuhdeautoina.

Volvo kannustaa ensi vuoden alkupuolelta lähtien kuljettajia sähköiseen ajamiseen tarjoamalla jokaisen Recharge-lataushybridimallin yhteydessä vuoden ilmaiset sähköt. Hyvitys maksetaan keskimääräisen sähkönhinnan mukaan.

Volvo on kertonut julkaisevansa seuraavan viiden vuoden aikana uuden täyssähköauton joka vuosi, ja tavoitteena on kattaa myynnistä 50 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

 

Kuvat: Volvo


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin