Tarkista nämä asiat ennen renkaanvaihtoa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tarkista nämä asiat ennen renkaanvaihtoa

Talvirenkaiden vaihto alkaa olla jälleen ajankohtaista. Ennen toimeen ryhtymistä vaihdettavia renkaita kannattaa vilkaista hieman tarkemmin.
Tarkista nämä asiat ennen renkaanvaihtoa

Ennen renkaidenvaihtoa kannattaa tarkistaa urasyvyydet sekä renkaiden ikä. Urasyvyyden tulee olla lain mukaan talvirenkaissa vähintään kolme millimetriä, mutta viisi millimetriä on yleinen suositus. Kesärenkaille minimi on 1,6 millimetriä ja turvallinen suositeltava raja neljä millimetriä. Urasyyvys vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi vesiliirto-ominaisuuksiin.

Urasyyvyksien lisäksi turvallisuuteen vaikuttaa olennaisesti myös renkaan ikä. Kumiseos kovenee iän myötä ja menettää ominaisuuksiaan sekä kesä- että talvirenkaissa. Kymmenen vuotta vanhat renkaat ovat jo käytännössä kokonaisikänsä loppupuolella ja kymmenen vuotta onkin yleinen suositus, joilloin renkaat olisi uusittava. Kokonaisiällä tarkoitetaan renkaan ikää valmistusajankohdasta alkaen. Käyttöiän suositus on yleisesti 6 vuotta ja tämä lasketaan siitä hetkestä, kun rengas on otettu käyttöön. 

Renkaan valmistusajankohdan voi tarkistaa renkaan kyljestä. Asia on ilmaistu yleensä DOT-merkinnällä, esim. DOT 2216 tai pelkkä 2216. Tässä tapauksessa numerosarja tarkoittaa viikkoa 22 vuonna 2016.

Renkaiden käyttöikään voi vaikuttaa oikeanlaisella varastoinnilla. Renkaat tulisi säilyttää viileässä, kuivassa ja pimeässä tilassa, jossa lämpötila pysyy tasaisena. Renkaiden ulkopintojen halkeilu on selvä merkki kumiseoksen vanhenemisesta.

 

Talvirenkaat on vaihdettava Suomessa viimeistään 1.12. ja niitä tulee käyttää helmikuun loppuun. Nastarenkaita voi käyttää 1.11. alkaen.

Lue aiheesta lisää:
Autonrenkaat - vinkit renkaanvaihtoon, rengasmerkinnät, rengasturvallisuus ja renkaiden säilytys

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin