Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä on Kian uusi jättiläismäinen Sorento – arvaisitko lippulaivamallin houkuttelevan hinnan?

Uuden Kia Sorenton hinnat alkavat hybridimallin 48 390 eurosta. Mallisto koostuu perinteisestä bensiinihybridistä, dieselmallista sekä pistokkeesta ladattavasta plugin-hybridistä.
Tässä on Kian uusi jättiläismäinen Sorento – arvaisitko lippulaivamallin houkuttelevan hinnan?

Niin sanottu D-segmentin katumaasturimarkkina on ollut vahvasti Volvo XC60:n ja Skoda Kodiaqin kaltaisten automallien dominoima. Yhteensä noin 6000 vuosittain myydyn suurehkon D-katumaasturin myynnistä korealaisen Kian tavoitteena on haukata yli 450 kappaleen myynti täysin uudella Sorento-mallilla.

Kia Sorento ei ole ollut esimerkiksi pienemmän Sportage-mallin tapaan yhtä lailla suuren yleisön tietoisuudessa, mutta uudella Sorento-sukupolvella on verrattain hyvät mahdollisuudet päästä yllättämään suosiollaan. 

Suurin yksittäin syy tälle on Sorenton voimalinjavalikoima, joka koostuu perinteisen dieselin ohella ladattavasta bensiinihybridistä sekä niin sanotusta itselataavasta perinteisestä hybridimallista. Nimenomaan viimeksi mainittu voi olla malliston yllätyselementti.

Kia Sorento edestä

Kian maahantuoja itse uskoo Sorenton myynnin jakautuvat 50 prosenttia plugin-hybridille, 20 prosenttia dieselille ja 30 prosenttia bensiinihybridille. Mallistoa tarkastellessa on vaikea löytää syytä hankkia Sorentoa dieselinä, ellei tarve ole nimenomaan suurelle 2500 kg:n vetopainolle. Toisaalta myöskään hybridin 1650 kilon ja plugin-hybridin 1500 kilon vetokyvytkin riittävät pitkälle.

Bensiinihybridin puolesta puhuu myös se, että auton voi valita joko etu- tai nelivetoisena, ja sähkö- ja bensiinimoottoreiden yhdistelmä vääntää varsin muhkeasti 350 Nm:n voimalla. Vaihteistona Sorenton molemmissa hybridimalleissa on varta vasten sähköiselle voimalinjalle suunniteltu uusi 6-vaihteinen ns. perinteinen automaattivaihteisto. Dieselissä voimaa jaellaan 8-vaihteisen kaksoiskytkinautomaatin kautta.

Kia Sorento ohjaamo

Ulkomuodoltaan ja tiloiltaan uusi Sorento on melkoinen ilmestys. Autossa on jopa jenkkityylistä muhkeutta. Auton voi ostaa joko 5- tai 7-paikkaisena. Edelliseen sukupolveen verrattuna esimerkiksi Sorenton 2. istuinrivin jalkatila on kasvanut 9,3 senttimetrillä.

Tavaratilaakin on käytettävissä hulppeasti 5-paikkaisessa mallissa 705 litraa, kun 2. istuinriville halutaan maksimaalinen jalkatila. Jos istuinriviä liu’uttaa eteenpäin, tavaratila kasvaa peräti 910 litraan. Tämä mahdollistaa esimerkiksi viisihenkiselle lapsiperheelle rutkasti tilaa pidemmällekin mökkireissulle.

Sorentoa voi pitää Kian Suomi-malliston lippulaivatuotteena paitsi kokonsa ja voimalinjavalikoiman suhteen, myös uusien turvallisuus- ja mukavuusvarusteiden osalta.

Auto osaa esimerkiksi lukita oven kadunvarsiparkissa, mikäli matkustaja on aikeissa avata oven takaa lähestyvästä autosta huolimatta. Vastaavasti Sorento muistuttaa ovia lukittaessa, mikäli autoon on unohtanut lapsen tai lemmikin (ruuhkavuosia elävä vanhempi arvostanee, vaikkei kehtaisi ääneen sitä sanoakaan).

Kia Sorento takapenkit

Aktiivisista turvavarusteista on kehitetty myös kuolleenkulman varoitusjärjestelmää, joka osaa pyöriä jarruttamalla välttää sivutörmäyksiä, mikäli kuljettaja ei huomaa vierellä ajavaa ajoneuvoa. Näppärä ominaisuus on myös mittaristossa esitettävä virtuaalinen sivupeilin kuva, joka perustuu auton kamerajärjestelmään.

Vaikka pistokkeesta ladattavat plugin-hybridit ovat tällä hetkellä suosittuja suurissa katumaastureissa etenkin veroteknisistä syistä, Sorenton perinteiselle hybridivoimalinjalle voi ennustaa vahvaa myyntiä jo hyvän hinta-laatusuhteen myötä. Kilpailua ei tällaisessa segmentissä juurikaan ole.

 

AUTOTALLI.COM

Selaile uusia myytäviä Kia Sorento -mallisarjan autoja sekä tuoreita hintatietoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin