Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä on Skodan seuraava hittiauto – pistokkeesta ladattava Superb iV Suomeenkin pian

Skodan maahantuoja arvelee pistokkeesta ladattavan Superb iV:n kattavan lähitulevaisuudessa 30-40 prosenttia mallin myynnistä Suomessa. Ensimmäiset autot luovutetaan asiakkaille vuoden vaihteessa.
Tässä on Skodan seuraava hittiauto – pistokkeesta ladattava Superb iV Suomeenkin pian

Skodan ensimmäinen pistokkeesta ladattava hybridiauto tulee kantamaan nimeä Superb iV. Kaikki Skodan sähköisellä voimalinjalla varustetut automallit tunnistaa jatkossa iV-mallinimestä. 

Skoda Superb iV:n toimintamatkaksi luvataan jopa 55 kilometriä pelkän sähkön voimin. Käytännössä ensimmäisen pistokehybridi-Skodan voimalinja vastaa hiljattain uudistuneen Volkswagen Passat GTE:n tekniikkaa.

Skodaa on ehditty moittia verkkaisuudesta automalliensa sähköistämisen kanssa. Kysymys ”miksi vasta nyt?” on sinänsä aiheellinen, mutta autovalmistaja itse painotti Superb iV:n julkistamistilaisuudessa sitä, että merkille on ollut aina tärkeää tuotteidensa kilpailukykyinen hinnoittelu. Verrattain kalliiden akkujen hinnat ovat laskeneet nopeasti viime vuosien aikana, ja Skodan strategiaan sopiva ajankohta aloittaa autojensa sähköistäminen on käsillä nyt.

Skodan puolustukseksi voi mainita myös sen, että merkki on ollut kärkijoukoissa kehittämässä biokaasulla kulkevia henkilöautoja, jotka ovat nekin tietyllä tapaa hybridejä.

Latausluukku sijoitettu näppärästi

Auton lataus on luonnollisesti järkevintä suoraan pistokkeesta, mutta tarvittaessa Superb iV:n akkua voi ladata myös polttomoottorilla generoimalla sekä jarrutusenergiaa talteenottamalla. Ominaisuus on erityisen hyödyllinen pidemmillä matkoilla. Tällöin voidaan esimerkiksi ajaa alkumatkan kaupunkiosuus puhtaasti sähköllä, maantiellä polttomoottorilla ja samalla ajoakkua ladaten, ja siirtyä jälleen lähempänä määränpäätä täysin sähköiseen ajoon.

Superb iV:n 1.4-litrainen turboahdettu bensiinimoottori sekä sähkömoottori tuottavat enimmillään 218 hevosvoiman tehon ja 400 Nm:n väännön. Vaihtestona toimii aina 6-vaihteinen DSG-automaatti. Ainakin lukujen valossa Skoda Superb iV:ltä on lupa odottaa hauskaa ajettavuutta.

Uuden Superb iV:n saa sekä Liftback- että farmarimallina. Ensiksi mainitun tavaratilan koko on perusasennossa 485 litraa, farkkuperän kerrotaan vetävän 510 litraa. Ensitutustumisella uudistuneen Superbin sisätilat eivät jätä tälläkään kertaa moitteelle sijaa. Tavaratila on tuttuun tapaan valtavan kokoinen ja latausjohdoille löytyy näppärä oma lokero takaboksin välikannen alta läheltä tapakupskuria.

Akkukapasiteettia Skodan ensimmäisestä plugin-hybridistä löytyy 13 kWh, ja akun lataus käy kotilatauksessa 3,6 kW:n teholla kolmessa ja puolessa tunnissa. Latausluukku on sijoitettu käytännöllisesti auton keulamaskin taakse, mikä saattaa tuntua turhalta yksityiskohdalta edes mainita, mutta monissa sähköautoissa latausluukun hankala sijoittelu aiheuttaa ärräpäitä etenkin julkisilla latauspisteillä latausjohdon riittävyyden vuoksi.

Pistokkeesta ladattavan Superb iV:n hinnoittelu ei ole vielä selvillä, mutta sen verran auton julkistustilaisuudessa kerrottiin, että pistokehybridin hinnat eivät tule eroamaan merkittävästi Superbin vastaavan dieselmalliston hinnoittelusta Saksan markkinoilla. Mitä se tarkoittaa Suomen hinnoittelun osalta, jää nähtäväksi, mutta ainakin suuntaviivat ovat kuluttajan kannalta oikeaan päin.

 

Trailerien ja matkailuvaunujen vetäjille ilahduttava tieto on se, että Superb iV:llä saa vetää myös perävaunua. Tarkat vetopainot eivät ole vielä tiedossa, mutta plugin-hybridien kohdalla ei ole lainkaan itsestäänselvää edes se, saako vetokoukkua asentaa lainkaan. 

Skoda Superb iV:n valmistus alkaa syksyn aikana. Ensimmäiset asiakastoimitukset ovat luvassa alkuvuodesta 2020.

Myös muu Superb-mallisto uudistui 

Vaikka Skoda Superbin malliuudistuksin kirkkain valokeila kohdistuu aiheesta uuteen pistokkeesta ladattavaan hybridimalliin, myös perinteisillä voimalinjoilla varustetut autot ovat kokeneet hienosäätöä.

Uuden Superbin tunnistaa ehkäpä helpoiten nyt koko takaluukun leveydelle ulotetusta Skoda-tekstistä. Moottorivaihtoehtoja löytyy kolmesta bensiini- ja kolmesta dieselvaihtoehdosta, joista kaikki täyttävät Euro 6d-TEMP -päästöstandardit. Pituutta autolle on tullut vajaan sentin verran lisää, mutta muuten mitoissa ei ole tapahtunut muutoksia.

Kuin kirsikkana kakun päällä, Superbin malliuudistuksen myötä auton voi ostaa ensimmäistä kertaa myös paremmin maastoon soveltuvana Scout-versiona, jonka maavara on tavanomaiseen Superbiin verrattuna 15 millimetriä korkeampi.

Superb Scout on saatavana vain tehokkaimpien diesel- ja bensiinimoottorien kanssa, ja auto on aina nelivetoinen. Kaksilitraisesta dieselpadasta ulosmitataan 400 newtonmetrin enimmäisvääntö ja 190 hepan teho, vastaavasti kaksilitraisessa bensiinimoottorissa lukemat ovat 272 hv ja 350 Nm.

 

AUTOTALLI.COM

Katso Skoda-malliston uudet autot

Katso Skoda Superb-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Skoda vaihtoautot

Katso myytävät Skoda Superb vaihtoautot

 

Kuvat: Teemu Granström

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin