Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä on Suomen "kakkosautojen" top 5

Suomessa on yli puoli miljoonaa niin sanottua ”kakkosautotaloutta” eli taloutta, jossa on vähintään kaksi autoa. Eniten kakkosautoja on pääkaupunkiseudulla ja suosituimpana merkkinä juhlii Toyota.
Tässä on Suomen "kakkosautojen" top 5

Kakkosautot ovat useimmiten yli 10 vuotta vanhoja, ja niillä ajetaan yleensä alle 15 000 kilometriä vuodessa.

‒ Jos pitäisi määritellä tyypillinen kakkosauton omistaja, hän olisi pääkaupunkiseudulla asuva keski-ikäinen mies. Kakkosautojen omistajissa on yllättäen enemmän miehiä kuin naisia, sillä tilastojen mukaan useamman kuin yhden auton omistajista miehiä on 57 prosenttia ja naisia 43 prosenttia, kertoo POP Vakuutuksen Helena Tielinen. 

Kakkosauton omistajat ovat lisäksi varttuneempia aikuisia, neljäsosa on iältään 45‒55 -vuotiaita ja vain 10 prosenttia kakkosauton omistajista on nuoria aikuisia eli 18‒29 -vuotiaita.

Vanhat suosikit pitävät pintansa

Suomalainen autokanta on keski-iältään vanhaa, eivätkä kakkosautot tee poikkeusta. Jopa yli 70 prosenttia kakkosautoista on yli kymmenen vuotta vanhoja. Yli 20-vuotiaitakin on vielä 17 prosenttia. 

‒ Ei siis ole ihme, että samat automerkit pitävät pintansa suosituimpana kakkosautona vuodesta toiseen, malli vain on saattanut päivittyä reilun vuosikymmenen aikana, Tielinen jatkaa.

2000-luvun alussa kolme suosituinta kakkosautomerkkiä ja -mallia olivat Toyota Corolla, Volkswagen Golf ja Ford Focus. Nyt, vuosien 2015‒2016 aikana käyttöönotetuista autoista Volkswagen Golf on edelleen kolmen suosituimman joukossa, mutta suosituin Toyota on nyt Yaris ja Fordin suosikkikakkosauto on Fiesta.

Uudellamaalla eniten kakkosautoja

Kakkosautotalouksia on Uudellamaalla lähes neljännes koko Suomen kakkosautokannasta eli noin 120 000. Näistä pääkaupunkiseudulla on noin puolet. Kaupungeista Helsingissä on eniten kakkosautoja, mutta myös Espoossa, Oulussa, Vantaalla ja Tampereella perheessä on usein käytössä toinenkin menopeli.

Maakunnista kakkosautoja on Uudenmaan jälkeen eniten Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa.

‒ Kakkosautoilla liikutaan enemmän suurissa kaupungeissa ja ruuhka-Suomessa kuin pohjoisemmilla haja-asutusalueilla, vaikka siellä välimatkat ovat pidempiä ja kakkosauton tarve puoltaisi sen myötä paikkaansa, toteaa Tielinen.

Kakkosautomerkkien top 5

1. Toyota

2. Volkswagen

3. Ford

4. Nissan

5. Opel

 

Lähde: Pop Vakuutus


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin