Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä ovat vuoden 2023 kiinnostavimmat autouutuudet

Kokosimme listan tämän vuoden mielenkiintoisimmista automalleista. Oletko ehtinyt jo tutustua näihin?
Tässä ovat vuoden 2023 kiinnostavimmat autouutuudet

Alati sähköistyvässä autoilun maailmassa useimmat uutuusmallit ovat joko täyssähköjä tai erilaisia hybridejä. Perinteiset polttomoottoriautot ovat jääneet vähemmistöön, mutta eivät suinkaan pois markkinoilta.

Samalla kiinalaiset autovalmistajat ovat tulleet rytinällä automarkkinalle. Listaltamme löytyy kaksi kiinalaisomisteisen MG:n mallia. Unholaan eivät kuitenkaan ole jääneet vanhat tutut merkit, kuten Volkswagen, Mercedes-Benz tai ikoninen maastoautomerkki Jeep. Jotkut listan autoista ovat täysin uusia automalleja, osasta löytyy valikoimaa myös käytettynä autona aiemmista vuosimalleista tai mallisukupolvista.

Mutta mitkä ovat tähän mennessä vuoden kiinnostavimmat autouutuudet? Kokeneet autotoimittajat Arttu Toivonen ja Jaakko Isoniemi listasivat mielestään puhuttelevimmat uudet autot.

Mercedes-Benz EQE SUV



Mercedes näyttää mitä maailman vanhin autonvalmistaja osaa tehdä. Auto on erinomainen taidonnäyte ja osoitus siitä, että Mercedes tekee tällä hetkellä kevyesti markkinoiden hienoimpia sähköautoja. EQE SUV on vaatimattomampi kuin S-isoveljensä eikä se ole se nopein tai aivan taloudellisin, mutta tekniikkaa ja mukavuutta auto on täynnä. Kokonaisuus ei jätä moitteelle sijaa. Toki se ei irtoa kaupasta pikkurahalla, mutta koska uusi maasturi-Mercedes olisi ollut muutenkaan halpa?

Auton lähtöhinta uutena on 87 300 €.

Mercedes-Benz EQE vaihtoautot
Mercedes-Benz EQE uudet autot

Hyundai Ioniq 6



Kiitos, Hyundai. Olipa tästä ja sen edeltäjästä Ioniq 5:stä mitä mieltä tahansa, muotokieli ei jätä ketään kylmäksi. On mahtavaa, että korealaismerkillä riittää rohkeutta tehdä omannäköisiään autoja, vaikka se ehkä karkottaakin potentiaalisia ostajia hienolta autolta.

Ioniq 6 on mielipiteitä jakavan ulkonäkönsä lisäksi listalla sen teknisten ansioiden vuoksi. Se on taloudellinen ja hyvinkin laskutikku edellä tehty auto, joka näyttää mihin lopulta melkoisen tavanomaisella tekniikalla pystytään.

Auton lähtöhinta uutena on 60 390 €.

Hyundai Ioniq 6 vaihtoautot
Hyundai Ioniq 6 uudet autot

Jeep Avenger



Stellantiksen seikkailuautomerkki on ollut aika marginaalinen Suomessa. Nyt konsernilta lainataan toimiva ja järkevä sähkötekniikka ja laitetaan se pieneen, hyvän näköiseen katumaasturiin. Vetävä konsepti.

Avenger sai myös alkuvuodesta arvostetun Vuoden auto Euroopassa -palkinnon. Auto osoittautui varsin mukavaksi ajettavaksi ja sen lähtöhinta Suomessa on karvan verran alle 40 000 euroa.

Jeep Avenger vaihtoautot
Jeep Avenger uudet autot

MG4



Kiinalaiset tulevat, oletko valmis? MG on sähköautoille sama kuin Dacia polttomoottoreille, tosin sillä erotuksella, että varustetta löytyy, vaikka osa niistä ei ylläkään länsimerkkien tasolle. Kiinalaisjätti SAIC Motorin valmistama auto on yksinkertaisesti niin halpa, ettei sitä voi jättää huomiotta ja toivon mukaan aiheuttaa painetta myös muille merkeille saada sähköautojensa hintoja alas.

Auton lähtöhinta on sähköautoksi pökerryttävän vähän, 27 900 €.

MG MG4 vaihtoautot

MG5



Entinen brittimerkki MG puristaa voimalla ja hinnalla markkinaan. MG5 ei ole kokoluokkansa viimeistellyin tai tietoviihdejärjestelmältään sujuvin, mutta se on paras alle 30 000 euron farmarikorinen sähköauto. Koska se on myös ainoa.

MG MG5 vaihtoautot

Dacia Jogger Hybrid



Dacian ensimmäinen hybridiauto on seitsenpaikkainen, todella fiksun hintainen tila-auto ihmisille, joilla ei ole upottaa autoon järkyttäviä summia rahaa. Romanialaisesta, meluisasta, mutta käytännöllisestä halpisautomerkistä on jäljellä kaikki muu paitsi meluisuus. Hybridi-Jogger ei ole varusteilla pilattu, mutta voimalinja on toimiva, se on automaattivaihteinen, bensapihi ja varsin mukava henkilönkuljetin. Ja kiitos Dacian uuden muotokielen, myös ihan hyvän näköinen. Se on erinomaisen järkevä auto oikeastaan kaikenlaiseen arkikäyttöön.

Dacia Jogger Hybridin saa omakseen lähtöhintaan 29 399 €.

Dacia Jogger vaihtoautot
Dacia Jogger uudet autot

Volkswagen Golf R



Kaksikymmentä vuotta Volkswagenin hot hatchia poiki loistokkaasti käyttäytyvän erikoismallin, joka ei ehkä ole ihan terävintä tämän kategorian kärkeä kaikilta ominaisuuksiltaan. Mutta voi pojat sen ohjaimissa on hauskaa. Tällaisia autoja jää sähköistyneessä maailmassa kaipaamaan.

Volkswagen Golf R 20 Years juhlamallin hinta Suomessa on 72 845,23€.

Volkswagen Golf vaihtoautot
Volkswagen Golf uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin