Tässä se nyt on: täysin uusi Skoda Octavia – vallankumous moottoreissa, tilaa entistäkin enemmän | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä se nyt on: täysin uusi Skoda Octavia – vallankumous moottoreissa, tilaa entistäkin enemmän

Skoda Octavia tulee ensimmäistä kertaa tarjolle pistokkeesta ladattavana hybridinä. Bensiinimoottorit saavat kevythybriditekniikan ja dieselien päästöjä on vähennetty jopa 80 prosenttia.
Tässä se nyt on: täysin uusi Skoda Octavia – vallankumous moottoreissa, tilaa entistäkin enemmän

Suursuosiota nauttiva Skoda Octavia tulee kokemaan melkoisen mullistuksen täysin uuden neljännen sukupolvensa myötä. Osallistuimme automallin ensi-iltaan Prahassa ja kokosimme yhteen uuden Octavian merkittävimmät uudistukset. 

Suurimmat muutokset Skoda Octaviassa nähdään konehuoneen puolella, sillä uuden Octavian voi ostaa jatkossa niin perinteisinä bensiini- tai dieselmallina, kevythybridinä, pistokkeesta ladattavana plugin-hybridinä tai maa- ja biokaasulla kulkevana kaasuautona.

Skoda Octavia iV ja muut uutuusvoimalinjat

Luonnollisesti suurin mielenkiinto kohdistuu Octavia iV -mallimerkintäiseen pistokehybridiin, joka perustuu samaan tekniikkaan jo esitellyt Skoda Superb iV:n kanssa. Auton 13 kWh:n ajoakulle ilmoitetaan 55 kilometrin toimintamatka sähkön voimin, ja 1.4-litraisen TSI-bensiinimoottorin sekä sähkömoottorin suurin yhteisteho on 150 kW (204 hv) ja enimmäisvääntö 350 newtonmetriä. Kaasu-Octavian tavoin pistokehybridin tavaratila on aavistuksen totuttua pienempi, mutta tilaa on silti reilusti (450 litraa Liftbackissa ja 490 litraa Combi-farmarissa).

Skoda Octavia 2020

Uuden EVO-sukupolven 1.0- ja 1.5-litraiset bensiinimoottorit ovat DSG-automaattivaihteiston yhteydessä aina e-TEC -kevythybriditekniikalla toteutettuja. Pieneen 48 voltin ajoakkuun otetaan talteen hidastusenergiaa, jota voidaan puolestaan käyttää bensiinimoottorin apuna kiihdytyksissä. Rullatessa bensiinimoottori voidaan myös sammuttaa kokonaan kevythybridivoimalinjan ansiosta. Iskutilavuudeltaan pienempi 1.0 TSI EVO e-TEC tuottaa 110 hevosvoiman huipputehon ja 200 Nm:n väännön, suurempi 1.5-litrainen TSI EVO e-TEC 150 heppaa ja 250 newtonmetriä.

Käsivalintaisella vaihteistolla EVO-bensiinimoottoreissa ei ole kevythybriditekniikkaa, mutta teho- ja vääntöhuiput ovat e-TEC -moottoreiden kanssa täsmälleen samat. Erot tulevat löytymään päästö- ja kulutuslukemista, joita ei tosin ole vielä toistaiseksi saatavana.

Skoda Octavia

Dieselmoottoria haluavalle uuteen Skoda Octaviaan tarjotaan aina 2.0-litraista myllyä, joka on tarjolla kolmella eri tehoversiolla (116 hv, 150 hv ja 200 hv). Kaksi tehokkaampaa voi valita myös nelivetoisena, minkä lisäksi nelivetoinen malli löytyy myös 2.0 TSI -bensiinimoottorista (190 hv / 320 Nm). Dieselmoottorit ovat niin ikään uusinta EVO-moottorisukupolvea, jotka täyttävät Euro 6d -päästöstandardit. Kaksinkertaisen pakokaasujen puhdistusjärjestelmän myötä Octavia Nox-päästöjen kerrotaan pienentyneen jopa 80 prosentilla.

Suomalaisittain erityisen mielenkiintoinen Skoda Octavian vaihtoehto on Octavia G-TEC -kaasumalli, jonka kolme kaasutankkia syövät nyt peräti 17,7 kilogrammaa maa- tai biokaasua. Pelkällä kaasulla Octavialla voi jatkossa ajaa 523 kilometriä, minkä lisäksi varalla on 278 kilometrin edestä bensiiniä. 

Voiko Octavia vielä kasvaa?

Skoda Octavian yksi suurimmista myyntivalteista on ollut kirjaimellisesti suuret sisätilat. Vaikka auto näyttää aiempaa urheilullisemmalta ja sulavalinjaisemmalta, sen mittoja on kasvatettu niin Liftback- kuin Combi-mallin kohdalla. Farmariperäisen mallin pituus on kasvanut 2,2 senttimetrillä ja Liftbackin 1,9 sentillä. Molemmat ovat saaneet myös 1,5 senttimetriä lisää leveyttä. Kasvaneet mitat näkyvät esimerkiksi takamatkustajien polvitilassa sekä hervottoman kokoisessa tavaratilassa, joka on Combi-mallissa 640 litraa ja Liftbackissa tasan 600 litraa.

Skoda Octavia 2020 tavaratila

Uuden Skoda Octavian sisätiloihin käydessä huomio kiinnittyy poikkeuksellisen laadukkaan tuntuisiin ja näköisiin materiaaleihin. Myös uusi multimediajärjestelmä sekä 10,25-tuumainen virtuaalimittaristo kaappaavat katseen, ja tunnelmaa matkustamoon luo uusi led-tunnelmavalaistus, jonka värimaailma on valittavissa 14 eri vaihtoehdosta.

Lyhyen koeistumisen perusteella uuden Skoda Octavian etuistuimet vaikuttavat laadukkailta ja mukavilta. Ensimmäistä kertaa Octaviaan onkin tarjolla erityiset Ergo-istuimet, jotka joutuu ostamaan lisähinnasta, mutta lienevät pitkää matkaa taittaville hankinnan arvoiset. Ergo-istuimiin on tarjolla myös hierontatoiminta ja erilaisia verhoilumateriaaleja, joista hintavimpaan rei’itetyllä nahkalla päällystettyyn istuimeen saa myös tuuletustoiminnon.

Oman lisänsä uuden Octavian matkustusmukavuuteen luovat lisävarusteiset laminoidut akustiset etusivuikkunat. Ilmastointilaitteen saa jatkossa kolmeen alueeseen jaettuna ja taakse voi hankkia niin sanotun ”unipaketin”, joka pitää sisällään niskatuesta alastaitettavat päätä tukevat sivutuet sekä torkkupeiton.

Skoda Octavia

Ulkoisesti uudesta Skoda Octaviasta voi olla montaa mieltä, mutta ei malliuudistus ainakaan huonompaan ole mennyt. Aiempaa terävälinjaisempi muotoilu paitsi näyttää paremmalta, se on parantanut myös auton aerodynamiikkaa. Etenkin Combi-farmarissa ilmanvastuskerroin on pienentynyt roimasti nykyiseen 0,26:een. Se on farkkumallille erinomainen lukema, joka korreloi suoraan polttoaineenkulutuksen kanssa.

Uudet Matrix-LED-ajovalot

Uusi Skoda Octavia on varustettu aina led-ajovaloilla, mutta lisähinnasta ne voi päivittää älykkäisiin tuulilasin kamerakuvan mukaan säätyviin Matrix-led-ajovaloihin. Myös takavalot voi lisähinnasta ostaa täysin led-tekniikalla toteutettuna, jolloin auton muotoilu pääsee todenteolla oikeuksiinsa.

Uudet Matrix-led-valot koostuvat lähi- ja kaukovalomoduuleista, joista kumpikin koostuu 22:sta valoelementistä. Valokeilaa voidaan näin säädellä tarkasti kamerakuvan perusteella ja edellä ajavien ja vastaantulevien ajoneuvojen alueet himmentää häikäisyn estämiseksi.

Myös muut Octavian mukavuus- ja turvallisuusvarusteet ovat saaneet paljon uutta älyä. Muun muassa vakionopeudensäädin osaa ennakoida nopeutta liikennemerkkikameran sekä navigaattorin kertomien maastonmuotojen perusteella. Uusi törmäyksenestojärjestelmä osaa puolestaan avustaa kuljettajaa esimerkiksi jalankulkijaa väistettäessä, ja autossa matkustajille lisäturvaa tuo poistumisvaroitin, joka hälyttää ovia avattaessa takaa tulevasta liikenteestä.


AUTOTALLI.COM
Skoda Octavia vaihtoautot
Skoda Octavia uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin