Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tätä Mersua nuoret suosivat – uusi CLA lainaa ominaisuuksia S-sarjasta

Uusi Mercedes-Benz CLA edustaa kaunista ja edistyksellistä neliovista coupé-mallia, joka lainaa ajoavustinjärjestelmiä suoraan S-sarjasta.
Tätä Mersua nuoret suosivat – uusi CLA lainaa ominaisuuksia S-sarjasta

Suomessakin valmistettavasta A-sarjan Mercedes-Benzistä johdettu neliovinen coupé-malli CLA on osoittautunut erityisen suosituksi nuorempien autoilijoiden keskuudessa. CLA:n ostaneet asiakkaat ovat olleet keskimäärin kymmenen vuotta nuorempia kuin Mercedes-Benzin hankkineet muuten. CLA on ollut tärkeä malli myös sen takia, että peräti kaksi kolmannesta automalliin päätyneistä on kokonaan uusia Mersun asiakkaita. CLA:n voi nähdä myös porttiteoriamallina Mercedes-Benzin maailmaan, sillä yli 75 automallin hankkineista osti myös seuraavaksi autokseen tähtikeulan.

Yhdysvalloissa Las Vegasin CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla ensiesiteltyä uutta CLA:ta voi pitää jo kuvien perusteella yhtenä saksalaisvalmistajan kauneimmista automalleista. Kompaktit mitat kasvaneen raideleveyden kera sopivat hyvin tyylipuhtaan coupén lähtökohdiksi. Neliovisuus saattaa toki herättää keskustelua, mutta käytännöllisyyden kannalta kaksi lisäovea on hyväksi.

Etuviistosta katsottuna voimakkaasti menosuuntaan nojaava ja matala keula näyttää ahmivan tietä ahnaasti kuin sulavalinjainen haikala. Konepellin taitteet luovat auton ilmeeseen lisää voimakkuutta. Uuden CLA:n sivuprofiilissa ja ikkunalinjassa on samaan aikaan herkkyyttä ja voimaa. Katseen kääntyessä perää kohti mielikuva tehokkaasta ja menohaluja uhkuvasta autosta voimistuu.

CLA aistii mielentilaasi 

Sisällä yhdennäköisyys uuteen A-sarjaan on ilmeinen alkaen multimediajärjestelmästä, joka pyörittää edistyksellistä MBUX-käyttöjärjestelmää. Ääniohjauksellakin toimivaa tietoviihdejärjestelmää on kehitetty edelleen esimerkiksi niin, ettei matkustajien välinen keskustelu enää häiritse järjestelmää. MBUX osaa erottaa kuljettajan äänen ja totella vain samaa henkilöä, joka on viimeksi lausunut järjestelmän herättävät taikasanat ”Hey Mercedes”.

Touchpad- ja ääniohjauksen ohelle MBUX:ään on tuotu myös käsiliikkeitä ja -eleitä tottelevia toimintoja. Esimerkiksi sisävalaistusta voidaan hallita kädenliikkeillä. Uuteen suosikkivalikkoon päästään näyttämällä etu- ja keskisormella rauhan- ja voitonmerkkinäkin tunnettua V-kirjainta.

Pitkälle vietyä tekoälyä uudessa Mercedes-Benz CLA:ssa edustaa lisävarusteinen henkilökohtainen valmentaja Energizing Coach, joka osaa suositella kuljettajan terveyden- ja mielentilan perusteella erialisia toimintoja kuten ilmastointia, istuinten lämmitystä ja viilennystä sekä hierontaa. Skeptisempi vääräleuka voisi ennustaa auton osaavan pian navigoida kuljettajan automaattisesti mielentilatutkimuksiin. Energizing Coach -toimintoon voidaan yhdistää Garminin valmistaman Mercedes-Benz vivoactive 3 -älykellon keräämää tietoa stressitasosta ja unenlaadusta.

Uuden CLA:n ajoavustinjärjestelmät eivät kalpene nekään vertailua, sillä ne on otettu suoraan Mercedes-Benzin lippulaivatuotteesta, S-sarjasta. Uusi Mercedes-Benz CLA kykenee esimerkiksi näkemään kamera- ja tutkajärjestelmien avulla 500 metrin päähän auton eteen. Lisävarustelistalta on valittavissa muun muassa aktiivinen vakionopeudensäädin Distronic, aktiivinen kaistanvaihtoavusti sekä aktiivinen hätäjarrutusavustin. Pre-Safe Plus -järjestelmän kerrotaan osaavan tunnistaa takaa tulevan peräänajoriskin, jolloin auton jarrut lukitaan eteenpäin tapahtuvan heilahdusliikkeen estämiseksi.

Suomessa uuden Mercedes-Benz CLA:n myynti alkaa kesän aikana.

 

Katso Mercedes-Benz CLA-sarja-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Mercedes-Benz vaihtoautot

Katso myytävät Mercedes-Benz CLA-sarja vaihtoautot

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Mercedes-Benz


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin