Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Toyota Camry Hybrid (2019) koeajossa - pihi ja ylellinen

Toyota Camry Hybrid tarjoaa tilavan arkiauton pienillä luksusominaisuuksilla höystettynä. Auton hinnat alkavat noin 38 600 eurosta.
Toyota Camry Hybrid (2019) koeajossa - pihi ja ylellinen

Miltä kuulostaisi, jos voisit taittaa ensi kesän mökkimatkat takapenkillä jalkoja oikoen ja istuimen selkänojan mukavaan löhöasentoon sähköisesti säätäen? Nyt ei kuitenkaan puhuta edustusautosta saati premiumista, vaikka lähelle uusi Toyota Camry Hybrid monelta osin pääseekin. 

Toyotan uutuus saattaa olla nimenä tuttu esimerkiksi Yhdysvaltoihin suuntautuneilta automatkoilta, onhan kyseessä maailman myydyin automalli kokoluokassaan. Euroopassa Camry on sen sijaan loistanut poissaolollaan viimeiset neljätoista vuotta.

Toyota Camryn vahvuudet liittyvät ennen kaikkea pieniin käyttökuluihin uuden neljännen hybridisukupolven myötä, sekä vallan mainioihin sisätiloihin, jotka vertautuvat muutaman sentin marginaalilla suomalaisten paremmin tuntemaan Skoda Superbiin.

Kattava vakiovarustelu

Toyota Camry Hybridiä tuodaan Suomeen kolmella eri varustetasolla. Muuten valinta on helppo, sillä auto on aina etuvetoinen, uudella hybridivoimalinjalla varustettu ja esimerkiksi kaikki auton turvallisuusvarusteet kuuluvat vakiona jo edullisimpaan varustetasoon.

Kuljettajan istuimelle käydessä pidempikin hujoppi kokee positiivisen yllätyksen. Jos Toyotan monissa muissa automalleissa ajoasento on jäänyt aavistuksen vaillinaiseksi, Camryn kohdalla säätövarat ovat miellyttävän reilut. Etenkin ohjauspyörän kohdalla eron huomaa.

Nahkaverhoilu kuuluu vakiona kaikkiin varustetasoihin ja kyynärnojat ovat miellyttävän pehmeät. Nahkaistuinten väriksi on valittavissa Style- ja Premium-varustetasoissa vakiomustan lisäksi vaalea sävy.

 

Camryyn mahtuu helposti neljä kookkaampaakin aikuista, jolloin takana keskikyynärnojasta löytyy parhaassa Premium-varustetasossa hipaisusäätimet ilmastoinnille, musiikille, ilmastoinnille, selkänojan kallistukselle sekä sähköisesti nousevalle takaikkunan verholle. Takasivuikkunoistakin aurinkoverhot löytyvät, mutta ne sentään ovat käsikäyttöiset. 

Edessä kuljettajan ja matkustajan erottaa varsin massiivinen keskikonsoli, josta löytyy reilunkokoinen säilytyslokero, mukitelineet sekä langaton matkapuhelimen latausasema. Camryn varustelua voi pitää siinä erityisen onnistuneena, että jo edullisin Active-varustetaso tarjoaa kaiken oleellisen. Toyota ei ole varsinaisesti lähtenyt kilpailuun hintakärjellä, mutta erinomaisesti toimiva hybridivoimalinja kääntää valinnan helposti Camryn puolelle, vaikka kilpailijan saisikin muutaman tonnin halvemmalla.

Kulutus yllättää positiivisesti

Kroatian vuoristoisilla rantateillä koeajokulutus oli raskaalla kaasujalalla hieman alle kuusi litraa sadalla kilometrillä, pihistellen pääsi jopa neljän litran tuntumaan. Camryn kokoluokka huomioiden tulosta voi pitää erittäin hyvänä. Camry Hybridissä yhdistyy 2.5-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori sekä sähkömoottori, jotka tuottavat 218 hevosvoiman huipputehon ja 221 newtonmetrin väännön. Jos aikaisempaa kokemusta on vaikkapa Toyotan C-HR Hybridistä, Camry tuntuu huomattavan paljon tehokkaammalta.

Toyotan vuosikymmenten kokemus hybridiautoista on viimein saavuttanut pisteen, jossa auton kiihtyvyyden ei voi todeta olevan ”hieman laiska”. Enempää tehoa ei yksinkertaisesti jää kaipaamaan. Ehkäpä parasta on kuitenkin se, että pieneen kulutuslukemaan päästäkseen ei joudu kiinnittämään omaan ajotyyliin sen suurempaa huomiota. Kuten suurin osa Toyotan muustakin hybridimallistosta, myös Camry Hybrid on niin sanottu itselataava täyshybridi. Autoa ei siis pysty/tarvitse kytkeä pistokkeeseen, vaan energiaa kerätään talteen hidastuksissa sekä polttomoottorilla generoimalla.

Vaikka pelkän sähkön voimin ei pystykään ajamaan yhtämittaisesti kuin korkeintaan muutaman kilometrin, koko Toyotan filosofia perustuu siihen, kuinka suuri osa ajosta kuljetaan polttomoottori pois päältä. Moneen kilpailijaan nähden polttoaineensäästöksi voi laskea karkeasti muutaman litran sataa kilometriä kohden. Näin ollen vaikkapa 20 000 kilometrin vuosikäytöllä säästöksi muodostuisi 400 litraa polttoainetta, joka maksaisi 1,5 euron litrahinnalla 600 euroa.

Löytyy Camrysta toki omat heikkoutensakin, jotka ovat kuitenkin rehellisyyden nimissä melko pieniä hyvään kokonaisuuteen nähden. Keskinäytön ja mittariston grafiikat eivät edusta tätä vuosikymmentä, ja esimerkiksi Apple CarPlay -järjestelmää autoon ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla. Myös osa ohjaamon materiaaleista on turhan muovisia, mikä saattaa olla tarkoituksellista pesäeron luomista konsernin aitoon premium-brändiin, Lexukseen.

 

Ohjaus saattaa olla monen autoilijan makuun kaupunkinopeuksissa turhankin kevyt, mutta tunnokkuus kasvaa nopeuden myötä. Mutkaisilla teillä uusi TNGA-alustarakenne alhaisen painopisteen kera osoittaakin parhaita puoliaan.

Käytettävyyden osalta yksi tärkeä huomio on se, ettei Toyota Camry Hybridillä saa vetää lainkaan kärryä eikä kuljettaa kuormaa katolla. Mikäli näille on tarvetta, katse kannattaa kääntää muihin malleihin. Kalleimman Premium-varustetason takapenkkien selkänojat eivät myöskään käänny sähkösäätöjen vuoksi ja tavaratilasta ne syövät parikymmentä litraa. Matkatavaroille löytyy kuitenkin kiitettävästi 524 litran edestä tilaa. Lastausaukko sedan-mallisissa autoissa on aina haasteellinen, mutta se on asia, jonka ostaja itse osaa parhaiten huomioida.

 

Maahantuojan arvion mukaan uutta Toyota Camrya tullaan myymään Suomessa noin 550 kappaletta vuosittain. Asiakaskuntaa uskotaan löytyvän markkinoilta poistuneen Avensiksen faneista, jotka haluavat suuremman ja ylellisemmän auton sekä Toyotalle uusista asiakkaista. Parikymmentä kilometriä auton takaistuimella osoitti myös sen, että taksikäyttöön Camry Hybrid sopisi myös vallan mainiosti.

 

Toyota Camry Hybrid

Mikä auto: Toyotan uusi D/E-segmentin sedan-malli, joka palasi Euroopan markkinoille pitkän tauon jälkeen. 

Mikä tekniikka: Auto on aina hybridivoimalinjalla varustettu ja etuvetoinen. Auton menopuolesta vastaa 2,5-litrainen vapaastihengittävä bensiinimoottori yhdessä sähkömoottorin kanssa.

Mitat: Pituus 4885 mm / Leveys 1840 mm / Korkeus 1445 mm / Akseliväli 2825 mm / Tavaratila 524 litraa

Hinnat alkaen: 38 585 euroa (Active), 41 495 euroa (Style) ja 44 691 euroa (Premium)

Vakiovarusteita (Active): peruutuskamera, pysäköintitutkat edessä ja takana, sähkösäädöt etuistuimissa, Bi-LED -ajovalot, LED-takavalot, 2-alueinen ilmastointi, Toyota Safety Sense 2 -turvajärjestelmät, nahkaverhoilu, 7 tuuman kosketusnäyttö, ikkunantummennukset, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet

Milloin Suomessa: Auto on saapunut jo jälleenmyyjille

 

AUTOTALLI.COM

Katso Toyota-malliston uudet autot

Katso Toyota Camry-mallisarjan uudet autot

Katso Toyota Camry 2.5 Hybrid Premium Business mallin uudet autot

Katso myytävät Toyota vaihtoautot

Katso myytävät Toyota Camry vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin