Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Toyota Prius uudistuu – hybridi tuodaan Suomeen vain nelivetoisena

Kaikkien aikojen suosituin ja monella tapaa legendaarisin hybridiauto, Toyota Prius, kokee facelift-uudistuksen, jonka mukana auto saa myös nelivetojärjestelmän.
Toyota Prius uudistuu – hybridi tuodaan Suomeen vain nelivetoisena

Maaliskuussa 2019 Suomeen saapuva uusi Toyota Prius saa ensimmäistä kertaa mallihistoriassaan nelivetojärjestelmän. Jatkossa kaikki maahamme tuotavat Prius hybridit ovatkin vain AWD-i -nelivetojärjestelmällä varustettuja, jossa muuten etuvetoiseen autoon on lisätty taka-akselille sähkömoottori. 

Irralleen muusta voimalinjasta sijoitettu taka-sähkömoottori on mahdollistanut kardaanittoman nelivedon, jolloin tekniikka ei syö matkustusmukavuutta takamatkustajilta. Uuden Toyota Priusin AWD-i -neliveto toimii 70 km/h nopeuteen asti avustaen hybridivoimalinjaa ennen kaikkea liikkellelähdöissä sekä liukkaissa olosuhteissa matalilla nopeuksilla.

Ulkoisesti uusi Prius on kokenut huomattavia mutta varsin maltillisia muutoksia. Auton tunnistaa edelleen Priusiksi, mutta muotoihin on haettu ripaus vähemmän konstailevuutta. Sisätilojen osalta suunnittelupöydällä suurimmat uudistukset ovat kokeneet multimediajärjestelmä sekä verhoiluateriaaleihin, joiden kerrotaan olevan aiempaa pehmeämpiä ja laadukkaampia.

Hybridivoimalinjaan ei uutta Priusia koskevassa tiedotteessa oteta nelivetojärjestelmää lukuun ottamatta kantaa, joten on oletettava, ettei siihen tai ajoakun tekniikkaan ole juurikaan tehty muutoksia. Mielenkiintoa herättää kuitenkin se, että takasähkömoottorilla toteutetun AWD-i -järjestelmän kerrotaan tulevan Toyota-mallistosta ensimmäiseksi Priusiin. Potentiaalisesti seuraava malli, jossa sama järjestelmä voitaisiin nähdä, on elinkaaressaan facelift-ikää lähestyvä Toyota C-HR.

Katso Toyota Prius-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Toyota Prius vaihtoautot

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Toyota

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin