Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Toyota Yaris uudistuu täysin 2020 – istuimme autoon ja yllätyimme melkoisesti

Toyota uudistaa Yarisin perinpohjaisesti. Aiempaa tilavamman matkustamon lisäksi myös hybridivoimalinja laitetaan uusiksi.
Toyota Yaris uudistuu täysin 2020 – istuimme autoon ja yllätyimme melkoisesti

Toyota Yaris on monella tapaa autoluokkansa ikoni. Huippusuosion Suomessakin saavuttanut kompakti perheauto on ollut etunenässä viemässä eurooppalaista kohtuuhintaista autokantaa kohti hybridien maailmaa. 

Itse asiassa uuden Yarisin hybridivoimalinja edustaa Toyotan jo neljättä hybridisukupolvea, kokemusta merkillä kun on sähköhybrideistä jo yli 20 vuoden ajalta. Nimenomaan uusi 1.5-litraiseen kolmisylinteriseen bensiinimoottoriin perustuva itselataava hybridivoimalinja on uuden Yariksen yksi kohokohdista.

Toyota Yaris 2020 ohjaamo

Toyota Yaris 2020 takavalot

Nykyiseen nelipyttyiseen Yariksen hybridivaihtoehtoon verrattuna uuden voimalinjan kerrotaan tuovan 20 prosentin säästön polttoaineenkulutukseen ja 15 prosenttia enemmän tehoa.

Sisätilojen laatuvaikutelma mainio

Ensinäkemältä uusi Yaris tuotti positiivisen yllätyksen. Kaksivärinen kori, aiempaa ahnaampi keulamaski ja tyylikkäät ajo- ja takavalot ovat tehneet autolle hyvää. Aiemmin Yaris ei ole välttämättä aiheuttanut muotoilunsa puolesta sen suurempia tunteita, mutta uudessa ensi vuonna markkinoille saapuvassa mallisukupolvessa myös auton ulkonäköä voi pitää yhtenä pätevänä ostoperusteena.

Toyota Yaris Hybrid istuimet 

Toyota Yarisin istuimet

Uusi Yaris on itse asiassa jopa lyhentynyt viidellä millimetrillä aiemmasta mallista, mutta samaan aikaan akseliväliä on pidennetty viidellä senttimetrillä. Samoin leveyttä on tullut viisi senttimetriä lisää ja korkeus on madaltunut neljällä sentillä. Pääntila ei ole kuitenkaan kärsinyt, sillä autossa istutaan aiempaa matalammalla, mikä lupailee ajettavuuden kannalta hyvää. Ulkomitoiltaan uusi Yaris on itse asiassa autoluokkansa lyhin malli, pituutta sillä on alle neljä metriä.

Toyota Yaris keulamaski

Fiksu sisätilasuunnittelu on tuonut Yarisiin huomattavan harppauksen parempaan päin. Kuljettajan paikalta löytyy miellyttävä ajoasento jopa parimetriselle ja laadukkaan tuntuiset materiaalit kruunaavat kokonaisuuden. Erityinen maininta täytyy antaa tyylikkäälle ja hyvin käteen istuvalle ohjauspyörälle, joka kelpaisi kalliimpaankin menopeliin.

Toyota Yaris Hybrid takapenkit 2020

Toyota Yaris 2020 tavaratila

Toyota Yarisin sisätilasuunnittelussa on menty selvästi eurooppalaisen ostajakunnan mieltymysten ehdoilla. Mikäli mielikuvat Toyotan automalleista pohjautuvat esimerkiksi Priusin avaruussukkulaa muistuttavaan asetteluun, käsitykset kannattaa käydä päivittämässä lähimmässä autoliikkeessä.

Uudenlainen keskiturvatyyny saapuu kompaktiin autoluokkaan

Toyota kertoi uuden Yarisin ensi-illassa, että automallin tavoitteena on olla kompaktin autoluokan turvallisin. Mielenkiintoinen ominaisuus on etumatkustajien keskiturvatyyny, joka laukeaa keskikonsolin kohdalta suojaten kuljettajaa ja etumatkustajaa keskinäiseltä törmäilyltä.

Toyota Yaris Hybrid

Aktiiviset kuljettajaa avustavat turvajärjestelmät kuuluvat Toyota Yarisin vakiovarusteluun. Toyota Safety Sense -nimellä kulkeva kokonaisuus pitää sisällään esimerkiksi uudesta Corollasta tuttuja ominaisuuksia, kuten kaistallapitoavustimen ja adaptiivisen vakionopeudensäätimen.

Yarisin täydellinen uudistaminen on ollut Toyotalle merkittävä panostus, mistä kielii valitettavasti myös se, että uutukaista joudutaan odottelemaan vielä pitkälle ensi vuoden puolelle.

AUTOTALLI.COM

Selaile myytäviä uusia Toyota Yaris -malleja.

Kaikki Toyotan uudet myynnissä olevat hybridimallit löydät täältä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin