Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Toyotan uusi hitti? Tällainen on Toyota Yaris Cross -hybridi-katumaasturi

Toyota Yaris Cross sijoittuu kompaktien B-segmentin katumaasturien kokoluokkaan. Auto on monista kilpailijoistaan poiketen myös nelivetoinen.
Toyotan uusi hitti? Tällainen on Toyota Yaris Cross -hybridi-katumaasturi

Toyota Yaris Cross -katumaasturi tuo mielenkiintoisen vaihtoehdon paitsi Toyotan korotettujen automallien valikoimaan, myös koko B-segmentin kokoluokkaan, sillä uutuus on tarjolla myös nelivetoisena. Luonnollisesti Yaris Cross perustuu Toyotan koeteltuun, mutta täysin uuden sukupolven hybriditekniikkaan. 

Toyota Yaris Cross on akseliväliltään yhteneväinen uuden sukupolven Yaris-mallin kanssa, mutta pituutta on tuotu katumaasturiin 24 senttimetriä enemmän. Myös maavara on kolme senttimetriä, korkeus yhdeksän senttimetriä ja leveys kaksi senttimetriä suurempi.

Toyota Yaris Cross

Yaris Crossin tavaratilan litratilavuutta ei ole kerrottu, mutta perus-Yarisiin verrattuna sen voi olettaa olevan kohtuullisen paljon suurempi, sillä Yaris Cross on takaylityksen osalta 18 senttimetriä pidempi. Myös se tiedetään jo, että takaistuimet taittuvat kolmessa osassa 40:20:40 -suhteessa, mikä lisää tavaratilan käytettävyyttä.

Toyota Yaris Cross -mallissa nähdään Toyotan uusin neljännen sukupolven hybridivoimalinja, joka perustuu 1,5-litraiseen Atkinson-työkiertoiseen polttomoottoriin. Kolmisylinterisen 116 hevosvoimaisen moottorin parhaisiin ominaisuuksiin kerrotaan lukeutuvan hyvä vääntö matalilla kierroksilla ja hyvä hyötysuhde, eli matala polttoaineenkulutus.

Toyota Yaris Cross ohjaamo

Yaris Cross tulee tarjolle sekä etu- että nelivetoisena malliversiona. Nelivetoisuus on toteutettu sähköisesti Toyotan AWD-i -tekniikalla. Järjestelmä ohjaa voimaa taka-akselille liikkellelähdöissä ja kiihdytyksissä, mutta normaaliajossa auto on käytännössä etuvetoinen. Myös vetopidon heikentyessä momenttia lisätään automaattisesti myös takapyörille.

Toyotan tavoitteena on napata Euroopan B-segmentin katumaastureiden markkinoista 8 prosentin osuus. Yaris Cross on suunniteltu Euroopassa ja sitä tullaan valmistamaan Ranskassa noin 150 000 kappaletta vuosittain. Markkinoille uutuutta joudutaan valitettavasti odottamaan vielä kesään 2021.

Lue myös: Tutustuimme täysin uuteen Toyota Yaris -malliin ja yllätyimme.


AUTOTALLI.COM
Toyota Yaris vaihtoautot
Toyota Yaris uudet autot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin