Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tuoretta teknologiaa kokomustaan puettuna - XC60 T8 AWD Black Edition vangitsee katseet

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: VOLVO // Suositun lataushybridin Volvo XC60:n uusi painos sisältää myös teknisiä uudistuksia. Yksityiskohtia myöten mustan katumaasturin saa nyt merkittävillä asiakaseduilla.
Tuoretta teknologiaa kokomustaan puettuna - XC60 T8 AWD Black Edition vangitsee katseet

Volvo julkaisi XC60-katumaasturistaan Long Range -mallin pari vuotta sitten. Tämän jälkeen Volvo onkin hallinnut entistäkin vahvemmin Suomen ladattavien hybridien kauppaa ja haluttavuutta. Vuonna 2022 Volvo XC60 lataushybridejä rekisteröitiin jopa 1741 kappaletta, enemmän kuin kaksinkertaisesti toiseksi eniten rekisteröityyn malliin verrattuna. 

Tutkimusyhtiö Value Clinicin huhtikuun 2023 markkinamittauksessa XC60 oli selvästi Suomen halutuin katumaasturi, XC40:n pitäessä hallussaan kakkossijaa.

Kuluva vuosi onkin lähtenyt vahvasti liikkeelle: huhtikuun lopussa Volvon katumaasturia oli rekisteröity jo lähemmäs 900 kappaletta. XC60 johtaa kirkkaasti vuoden lataushybridirekisteröintitilastoja.

Volvon suosio ei yllätä. Varsinkin Long Range -versioiden mukanaan tuoma tehon kasvu ja pitkä sähköinen toimintamatka tuntuvat puhuttelevan suomalaista autoilijaa. Esimerkiksi tehokkaimmassa T8-versiossa sähkö- ja bensiinimoottorien yhteistehoa on jopa 455 hevosvoimaa ja akkukapasiteettiakin ladattavaksi hybridiksi huimat 18,8 kilowattituntia. Tällä akustolla auto kulkee tarvittaessa sähköllä jopa noin 76 kilometriä WLTP-syklillä mitattuna.

Lisäksi auto on aina nelivetoinen ja tarjoaa modernin autoilukokemuksen esimerkiksi Android-tietoviihdejärjestelmällä (Google Maps, Assistant ja Play).

Black Edition -erikoismalli varustelee auton mustaksi

Volvo on julkaissut XC60 T8 AWD -katumaasturista uuden erikoismallin, Black Editionin. Erikoismallissa voimalinjana on tehokkain T8 ja varustelutasona joko Plus tai Ultimate, joista jälkimmäinen kattaa esimerkiksi 360-asteen kameranäkymän sekä Harman Kardon -äänentoiston.

Black Edition muuttaa XC60:n ennennäkemättömällä tavalla mustaksi. Esimerkiksi auton maski Volvon merkkiä myöten on musta. Samoin mustia ovat auton perässä moottori- ja mallimerkinnät. Normaalisti kromatut ikkunalistat ovat Black Editionissa mustat. Auton ulkovärinä on Onyx Black -metallimusta. Auton vanteet ovat 21-tuumaiset ja tietysti mustat.

Erikoismallin varustelu ulottuu myös auton sisäpuolelle esimerkiksi edessä olevien mustien urheiluistuimien muodossa. Myös sisäkatto on musta.

Black Edition -erikoismallin alkaen-hinta on 72 768 euroa. Auton ostaja saa noin 3000 euron lisävarustelun alle tuhannella eurolla. Kampanjaetu on siis merkittävä, jopa 2150 euroa. 

Tuoreinta suorituskykyä

Black Editionin myötä XC60 muuttuu myös hieman teknisesti. Sen polttoainekäyttöinen lisälämmitin korvautuu viiden kilowatin sähkölämmityksellä. 

Volvo XC60 T8 AWD Black -erikoismallin CO2-päästöt ovat vain 25 grammaa ja keskikulutus vain 1,1 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä. Auto kiihtyy nollasta sataan vain 4,9 sekunnissa.

Black Edition erikoismallin myynti on alkanut toukokuun alussa. Ensimmäiset autot ehtivät Suomeen koeajoon ensi vuoden tammikuussa.

Tutustu Volvo XC60 Black Edition -malliin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin