Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Uudelle tasolle: koeajossa uusi Mazda6 Signature 2.5 Skyactiv-G

Facelift-päivityksen läpikäynyt Mazda6 on laatuvaikutelmaltaan erinomainen. Myös äänieristystä lisättiin rutkasti.
Uudelle tasolle: koeajossa uusi Mazda6 Signature 2.5 Skyactiv-G

Mazda on siitä mielenkiintoinen ja erikoinen automerkki, että tuotteisiin nähden se tuntuu suorittavan melko keskinkertaisesti, ellei jopa hieman heikonlaisesti. Mazdan automallit ovat niin muotoilunsa, tekniikkansa kuin laatuvaikutelmansa osalta tänä päivänä erinomaisella tasolla, mutta jostain syystä autot eivät vain tunnu käyvän Suomessa kaupaksi.

Yksi syy heikonlaiseen menestykseen voi löytyä siitä, että Mazdan mallit ovat saattaneet tipahtaa juuri siihen väliin, jossa hinnalla ei pystytä aivan kilpailemaan massamarkkinoista, mutta toisaalta laatu ei ole aivan yltänyt premium-tasolle, jolloin automerkki olisi voinut toimia edullisempana laatuvaihtoehtona niin sanotuille aidoille premium-autoille.

Koeajossamme käynyt Mazda6 Signature saattaa kuitenkin olla lähtölaukaus japanislaismerkin uudelle tulemiselle. Upeasti viimeistelty sisustus aitoine puulistoineen ja nappanahkaverhoiluineen antaa autosta aidosti laadukkaan vaikutelman heti ensi-istumalta lähtien. Auto on erittäin arvokkaan näköinen myös ulospäin, ja tuoreen facelift-päivityksen mukana muun muassa valojen muotoilua on hiottu ja Signature-malliin on tuotu ylellistä ilmettä korostava timanttikuvioitu etusäleikkö. 

Suomen maahantuonti tuntuu terävöittäneen Mazda6:n myyntistrategiaa ja karsineen ylimääräisiä rönsyjä niin moottori- kuin varustevaihtoehdoista. Kaikki uudet kuutoset myydään jatkossa bensakoneilla, joissa vaihtoehtoja löytyy 2.0- ja 2.5-litraisista koneista. Molemmat ovat ahtamattomia ja tuottavat tehoa 165 ja 194 hevosvoimaa. Manuaalivaihteisto on tarjolla vain hinnat alkaen -mallissa, kaikkien muiden mallien yhteydessä voimanvälityksestä vastaa kuusiportainen perinteinen automaattivaihteisto. 

Varusteita piisaa

Huomionarvoista on myös hyvä vakiovarustelutaso. Jo edullisimmassa reilun 32 000 euron Vision-mallissa vakiovarusteluun kuuluu muun muassa etu- ja takatutkat, tuulilasin HUD-heijastusnäyttö liikennemerkkien tunnistuksella, aktiivinen vakionopeudensäädin, kuolleenkulman varoitusjärjestelmä, älykäs kaupunkijarrutusavustin, kaistallapitoavustin sekä suuri 8 tuuman tietoviihdejärjestelmä navigoinnilla.

Malliston hintahaitari ulottuu koeajamamme Signature-varustetason noin 47 000 euroon, joka äkkiseltään saattaa kuulostaa arvokkaalta, mutta rahalle saa myös vastinetta. Suureen puristussuhteeseen perustuva ahtamaton 2.5-litrainen bensakone vaatii hieman totuttelua pienten turbokoneiden jälkeen, mutta auton kanssa pääsee nopeasti sinuiksi ja suurikokoisen sedanin saa lähtemään mukavan rivakasti.

Kulutuksen puolesta suurta bensakonetta ei voi kehua erityisen pihiksi. Kaupunki- ja taajamapainotteisessa ajossa mittari näyttää yli kahdeksan litran keskikulutusta, tosin maantiellä päästään tasaisella nopeudella ilahduttavasti muutaman litran pienempään. Tämä on ennen kaikkea Mazdalle kohtuullisen tuoreen sylinterilepuutustoiminnon ansiota. Ja toisaalta kyllähän 2,5 litran iskutilavuudesta puolet kärsiikin sammuttaa.

Ajettavuutta voisi kutsua muutenkin vaivattomaksi ja varsin tunnokkaaksi. Aiempaan verrattuna keskialueen hienoista tunnottomuutta on paranneltu ja tiukemmilla mutkateillä G-Vectoring Control -järjestelmästä on aidosti apua. Kyseinen tekniikka hidastaa sisäkaarteen puoleisia renkaita aliohjautuvuuden välttämiseksi. Auto on kaiken kaikkiaan hieno ajettava.

Signature-varusteluun kuuluu oikeastaan kaikki oleellinen, mitä ylemmän keskitason autolta voi odottaakin. Lisäksi esille voi nostaa useita yksittäisiä hyödyllisiä ja ylellisiä ominaisuuksia kuten etuistuinten ilmastoinnin, suomenkieltä tottelevan tietoviihdejärjestelmä ääniohjauksen, led-tunnelmavalaistuksen sekä 360-asteisen kamerajärjestelmän. Vähemmän näkyvämmistä uudistuksista ehkäpä merkittävin on parantunut äänieristys. Vaikka auton mitat ovat pysyneet facelift-päivityksessä ennallaan, painoa on tullut pääosin paremman eristyksen myötä lisää.

Etuikkunat ovat nyt kaksikerroksista akustiikkalasia ja fyllinkiä on lisätty reippaasti niin ovien tiivisteisiin kuin korirakenteisiin. Ja eron kyllä huomaa. Nyt voidaan vihdoin puhua Mazdan kohdalla miellyttävän maltillisesta melutasosta. Hyvällä äänieristyksellä on ehdottomasti vaikutusta myös auton yleiseen laatuvaikutelmaan. Uuden Mazda6:n ovet sulkeutuvat arvokkaan tuntuisesti, tuulilasinpyyhinten ääni ei kantaudu sisälle ja etuikkunat avatessa saattaa hämmästyä, kuinka kova humina ulkona oikeasti onkaan.

Käytettävyyden puolesta moni ostaja kavahtaa porrasperäistä sedania, mutta Maxda6 on toki tarjolla myös farmarimallina. Sedanin tavaratila on melko matala ja syvä, mutta leveät syvennykset rengaskoteloiden kohdalla helpottavat päivittäistavaroiden kuljettamista. Mazda6 tarjoaa mukavat tilat neljälle aikuiselle, joskin auton mataluus saattaa ensi alkuun ahdistaa korkeampiin katumaastureihin sekä hatchbackeihin verrattuna.

Jos uuden Mazda6:n facelift-päivityksen annin tiivistää muutamaan lauseeseen, auto tarjoaa aiempaa laadukkaamman ja hiljaisemman ajokokemuksen. Arvoa voi antaa auton hyvälle varustelulle ja ajettavuudelle. Mazda6 voi olla monelle autonostajalle positiivinen yllättäjä, mutta haasteena voi pitää sitä, miten potentiaaliset asiakkaat saadaan tavoitettua koeajolle.

Tustustu myytäviin uusiin Mazda6-autoihin.

Mazda6 Sedan 2.5 Skyactiv-G Signature 6AT – tekniset tiedot

Moottori:2.5-litrainen ahtamaton bensiinimoottori

Vaihteisto:6-vaihteinen automaatti

Vetotapa:Etuveto

Suurin teho:143 kW (194 hv)

Suurin vääntö:258 Nm

Kiihtyvyys 0-100 km/h:8,1 sekuntia

Huippunopeus:223 km/h

CO2-päästöt:167 g/km

Mitat:pituus 4870 mm / leveys 1840 mm / korkeus 1450 mm / akseliväli 2830 mm

Tavaratila:480 litraa


Autotalli.com
Mazda 6 uudet autot
Mazda 6 vaihtoautot

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin