Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Vaihtaisitko sähköautoon? Tutustu suomalaisten suosimiin malleihin

Sähköautojen suosio kasvaa Suomessa nyt vauhdilla. Poimimme Autotalli.comin valikoimasta viisi kiinnostavaa käytettyä täyssähköautoa.
Vaihtaisitko sähköautoon? Tutustu suomalaisten suosimiin malleihin

Sähköautojen osuus uusista, ensirekisteröitävistä autoista on kasvanut Suomessa viime vuosina vauhdikkaasti. Autoalan tiedotuskeskuksen tilastojen mukaan viime vuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista jo lähes 18 % oli täyssähköisiä.

Muutos on valtava, kun vertaa tilanteeseen vuonna 2019 jolloin sähköautojen osuus oli alle kaksi prosenttia ensirekisteröinneistä. Alkuvuodesta sähköautojen osuus ensirekisteröinneistä on entisestään jatkanut nousuaan.

Autoilun muutos näkyy myös kuluttajien kiinnostuksessa. Autotalli.comin markkinapulssi-kyselyssä käytetyn auton hankkimista suunnittelevista noin joka kuudes vastaaja (15 %) on kiinnostunut nimenomaan sähköauton hankkimisesta. Uuden auton ostamista suunnittelevista sähköauton hankkimista suunnittelee joka kolmas (37 %).

Sähköautojen suosion kasvun myötä myös myynnissä olevien käytettyjen sähköautojen valikoima on laajentunut. Poimimme alle viisi esimerkkiä Autotalli.comissa myynnissä olevista, suosituista täyssähköisistä vaihtoautoista.

Tesla Model Y


Tesla Model Y. Kuva: Rinta-Joupin Autoliike / Autotalli.com

Teslan Model Y on yksi suosituimmista sähköautomalleista tällä hetkellä. Tällä vuoden 2022 mallia olevalla Long Range Dual Motor -versiota olevalla autolla on ajettu vain 12 000 kilometriä, ja sen hinta on 55 470 euroa. Auton sähköinen kantama (WLTP) on 505 kilometriä ja varusteina autosta löytyy muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, kuolleen kulman varoitin sekä peruutuskamera.

Katso tästä Tesla Model Y -vaihtoautot

Skoda Enyaq


Skoda Enyaq 60 iV. Kuva: Kamux / Autotalli.com

Viime vuoden suosituin täyssähköauto ensirekisteröintien perusteella oli Skoda Enyaq. Tällä vuosimallia 2022 olevalla Enyaqilla on mittarissa 41 000 kilometriä. Oulussa myynnissä olevan yksilön varusteisiin kuuluu muun muassa adaptiivinen vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistavahti ja liikennemerkkitunnistus. Tummennetuilla takasivuikkuinoilla ja takalasilla varustetun auton hintapyyntö on 40 890 euroa.

Katso kaikki Skoda Enyaq -vaihtoautot

Volkswagen ID.4


Volkswagen ID.4. Tässä yksilössä on näyttävä sisätilojen verhoilu. Kuva: Hedin Automotive / Autotalli.com

Tähän Volkswagenin ID.4-autoon sisältyy jälleenmyyjän 12 kuukauden maksuton takuu. Vuosimallin 2021 autolla on mittarissa 53 000 kilometriä ja hintaa autolla on 43 290 euroa. Valmistaja lupaa 77 kilowattitunnin akulla varustetulle mallille 511 kilometrin toimintamatkan (WLTP).

Katso kaikki Volkswagen ID.4 -vaihtoautot

Volvo XC40


Volvo XC 30 -sähköauto. Kuva. Bilia / Autotalli.com

Tästä täyssähköisestä Volvo XC40 Recharge Plus -autosta löytyy muun muassa pysäköintitutkat eteen ja taakse, aktiivinen kaistallapitoavustin, sähkötoiminen takaluukku ja lämmitettävä ohjauspyörä. Vuoden 2022 mallia olevalla autolla on mittarissa vain 7 000 kilometriä ja hintaa autolla 48 580 euroa. Luvassa on huoletonta autoilua, sillä auton tehdastakuu on voimassa vielä kahden vuoden ajan.

Katso kaikki käytetyt Volvo XC40 -sähköautot

Hyundai Kona


Hyundai Kona electric -sähköauto. Kuva: Eepee Autotalo / Autotalli.com

Tällä vuoden 2020 mallia olevalla Hyundai Konalla on ajettu 27 800 kilometriä. 64 kilowattitunnin akulla kulkeva auto on varustettu esimerkiksi peruutuskameralla, kaistallapitoavustimella ja lämmitettävällä ohjauspyörällä. Hintaa tällä Style-varustelutason autolla on 36 680 euroa.

Katso kaikki käytetyt Hyundai Kona -sähköautot


Kaikki Autotallissa myynnissä olevat käytetyt sähköautot löydät täältä.

Mikäli olet omistamisen sijaan kiinnostunut auton leasingista, voit myös kilpailuttaa yksityisleasingin tai yritysleasingin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin