Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

VW:n pääjohtaja Müller: ”Teemme sähköisestä liikkumisesta yhtiön tunnusmerkin”

Volkswagen-konsernin pääjohtaja Matthias Müller on esitellyt yhtiön historian suurimman muutosprosessin suuntalinjoja yhtiön osakkeenomistajille Hannoverissa. Konserni tulee investoimaan tulevina vuosina miljardeja erityisesti sähköautojen kehittämiseen, kuten myös autonomiseen ajamiseen, digitalisaatioon ja liikkumispalveluihin. Lisäksi konsernin uusiin TSI ja TFSI -bensiinimoottoreihin tullaan asentamaan pienhiukkassuodattimet vuodesta 2017 alkaen.
VW:n pääjohtaja Müller: ”Teemme sähköisestä liikkumisesta yhtiön tunnusmerkin”

Volkswagen-konserni aikoo lanseerata yli 30 täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä. "Odotamme, että tuolloin myymme noin 2-3 miljoonaa täyssähköautoa vuodessa. Tämä tarkoittaa merkittävää osuutta – arviolta 25 prosenttia meidän koko myyntivolyymistä. Asetamme tavoitteemme sen mukaisesti ja käynnistämme usean miljardin euron investointiprojektin," Müller ilmoittaa.

Samaan aikaan Müller huomauttaa: "Mitä tulee polttokennojen kehittämiseen, aiomme pysyä myös siinä mukana. Ja olemme valmiita, kun aika on kypsä."

Tästä huolimatta perinteiset polttomoottorit tulevat pysymään tärkeässä roolissa Volkswagen-konsernin tuotteissa. Niiden osuus tulee olemaan noin kaksi kolmasosaa uusien autojen volyymistä vuonna 2030. Se myös tarkoittaa, että kolmannes tulee olemaan sähkömoottorilla varustettuja autoja.

"Olemme päättäneet tehdä sähköisestä liikkumisesta Volkswagenin uuden tunnusmerkin", Müller toteaa.

Polttomoottorit eivät katoa hetkessä markkinoilta

"Me jatkamme myös intensiivisesti diesel- ja bensiinimoottoreiden parantamista ympäristöystävällisempään suuntaan" Müller sanoi, ja ilmoitti toisesta merkittävästä uudistuksesta liittyen polttomoottoreihin. 

"Varustamme konsernin uudet TSI ja TFSI -bensiinimoottorit pienhiukkassuodattimella. Suodattimien asennus alkaa uusien Volkswagen Tiguan ja Audi A5 mallien 1,4 TSI -moottoreista kesäkuussa 2017. Tämä toimenpide vähentää pienhiukkasten päästöjä jopa 90 prosenttia. Jopa 7 miljoonaa Volkswagen-konsernin autoa tulee olemaan varustettu tällä teknologialla vuoteen 2022 mennessä.

Müller sanoi myös, että yrityksen tärkein valuutta on uskottavuus ja luottamus konsernin merkkeihin ja tuotteisiin. Lisäten, että kaikessa on kyse luottamuksen takaisin saamisesta, jonka yhtiö dieseltapauksen johdosta menetti. 

Pääjohtaja Müller kertoi osakkeenomistajille myös, että menneisyydestä otetaan opiksi: "Olemme päättäneet, että tulevaisuudessa konsernin päästömittaukset, yleisenä toimintaperiaatteena, arvioidaan jatkossa myös kolmannen ulkopuolisen osapuolen toimesta. Todelliseen ajotilanteeseen perustuvat satunnaiset päästötestit maantieajossa otetaan myös käyttöön.

Panostuksia autonomiseen ajamiseen ja MaaS:iin

Autonominen ajaminen on myös yksi avainasioista toimintaympäristön muutoksessa. Yrityksen pyrkimys on palvella kaikkia merkityksellisiä segmenttejä tarjoamalla autonomisen ajamisen konsepti niin yksityiseen liikenteeseen kuin ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen suurissa kaupungeissa. "Konsernin itsekehittämät täysin autonomiset autot tulevat markkinoille jo seuraavan vuosikymmenen alkupuolella. Samanlainen tavoite on toisessa hankkeessa: akkuteknologian muodostaminen yhdeksi konsernin kilpailueduista. Tämä teknologia on yksi sähköisen liikenteen avaintekijöistä. "Me tarvitsemme 150 gigawattituntia akkukapasiteettia vuoteen 2025 mennessä jo pelkästään omaan sähköautokantaamme – tämä on siis massiivinen hankintavolyymi."

Strategia 2025 sisältää myös uuden liikkumispalveluliiketoiminnan perustamisen. Volkswagen-konserni aikoo selvittää tämän kasvavan markkinan mahdollisuudet. "Investoimalla Gett:iin, olemme ottaneet ensimmäisen tärkeän askeleen. Tämä strateginen kumppanuus yrityksen kanssa, jolla on jo yli 50 miljoonaa käyttäjää nopeasti kasvavassa liikkumispalveluja tarjoavassa markkinassa, on liiketoiminnan kasvattamisen ydin. Tulevina vuosina me liitämme tähän muita palveluita kuten robottitaksit, autonjakaminen tai tarpeeseen perustuvat kuljetukset. Konserni tähtää usean miljardin euron myyntiin tällä nopeasti kehittyvällä markkinalla vuoteen 2025 mennessä."

 

Lue muita sähköautoiluun liittyviä artikkeleja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin