Yksi näistä seitsemästä on Vuoden Auto 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Yksi näistä seitsemästä on Vuoden Auto 2014

Geneven autonäyttelyssä julkistetaan perinteisesti Vuoden Auto, niin kuin tänäkin vuonna. Vuoden Auto 2014. Seitsemän finalistia valittiin jatkoon yhteensä 30 automallin listalta. Valitsijaraatiin kuuluu 58 tuomaria 22:sta Euroopan maasta. Voittajan valinta voikin tänä vuonna olla vaikea, koska finalistilistalta löytyy niin erityyppisiä autoja.
Yksi näistä seitsemästä on Vuoden Auto 2014


BMW i3

BMW i3 on merkin ainoa täyssähköauto, vaikka autoon saakin ns. matkanjatkamisen varmistavan kaksi sylinterisen apumoottorin. Auton toimintamatka pelkillä akuilla on noin 200 km ja jos auto varustetaan polttomoottorilla kasvaa toimintamatka sadalla kilometrillä.Nelipaikkaisen i3:n erikoisuus on erittäin kevyt hiilikuituinen kori, jonka avulla auton paino saadaan pysymään kurissa, vaikka autossa on painava akusto. Auton ovet ovat kaapparimalliset ja takaovet hieman etuovia pienemmät. Tavaratilaa on monien sähköautojen tapaan myös auton keulapeitteen alla.

Citroën C4 Picasso

Ainoana tila-autona Vuoden Auto-tittelin voitosta kilpailee Citroën C4 Picasso. Monikäyttöisestä perheautosta on tarjolla myös seitsemänpaikkainen Grand C4 Picasso.

C4 Picasso on ensimmäinen Citroën-malli joka hyödyntää uutta EPM2-pohjarakennetta. Moneen automalliin ja kokoluokkaan mukautuvan pohjarakenteen edut ovat parhaimmillaan 140 kilolla keventynyt kokonaismassa, pidemmän akselivälin tuoma lisätila niin matkustajille kuin tavaroillekin sekä uudelleen suunnitellun jousituksen tuoma jämäkkä ajotuntuma. Citroën C4 Picasso tarjoaa tilaa viidelle hengelle. Takaistuimet ovat kaikki erikseen säädettäviä ja samankokoisia. Varustetasoja on neljä: Attraction, Confort, Intensive ja Exclusive. Kaikissa neljässä varustetasossa etumatkustajilla on käytettävissä säädettävät kyynärnojat ja takamatkustajilla etuistuinten selkänojiin asennetut lentokonepöydät.

Mazda 3

Pienten perheautojen luokassa Peugeotin kanssa kisaava Mazda3 on sporttisen näköinen auto, joka erottuu massasta. Uusi kolmonen on tarjolla viistoperänä ja sedanina. Viistoperämallissa pituutta on 4,46 metriä. Kattolinja takana laskee voimakkaasti. Takapenkille on silti saatu istuinta madaltamalla juuri riittävästi pääntilaa. Matalan istuimen takia takana istutaan polvet pystyssä. Polvitilaa on pitkän akselivälin ansiosta runsaasti. Myös leveyttä on moneen kilpailijaan verrattuna hyvin, mutta mikään viiden hengen auto kolmonenkaan ei tietysti ole.Kuskinpaikalla istuu mukavasti ja jotenkin kaikki hallintalaitteet tuntuvat kallistuvan kohti kuljettajaa. Ohjaajan näkökenttään tuulilasin alareunaan nousee heijastenäyttö, joka kertoo kolme tärkeintä ajamiseen liittyvää tietoa. Keskellä kojelautaa keskikonsolin yläpuolella nököttää 7-tuumainen kosketusnäyttö, jonka käyttöliittymällä ohjataan puolestaan viihde- ja viestintäominaisuuksia.

Mercedes-Benz S-sarja

Edustusautoksi luettava Mercedes-Benzin S-sarja on ollut ensiesittelystään saakka saksalaismerkin lippulaiva ja nyt tämä medioissa ympäri maailmaa kehuja kerännyt tuore S on valittu myös Vuoden Auto 2014 finaaliin.

Normaaliakseliväliseen S-sarjaan on saatavana kaksi takaistuinvaihtoehtoa. Sekä normaali- että pitkäakselivälisessä autossa on vakiovarusteena kolmenistuttava takaistuin taittuvalla käsinojalla. Valinnaisvarusteena lyhyeen S-sarjaan saa reunapaikkojen erillisistuimet, joiden istumakulmaa voi säätää. Pitkäakselivälisessä S-sarjassa on yhteensä neljä valinnaista istuinvaihtoehtoa, huipulla 43,5 asteen kulmaan taittuva Executive-istuin. Se sijoitetaan etumatkustajan taakse auton oikealle puolelle.S-sarja on alusta saakka toiminut Mercedes-Benzin turvallisuustekniikoiden alustana. Esimerkiksi takatilan Pre-Safe –varustepaketissa turvavyön lukko nousee ja laskee automaattisesti heti, kun takaovet avataan. Sähkömoottori myös pidentää ja lyhentää vyötä. Varustepaketin yhteydessä takaturvavöihin on integroitu turvavyötyyny, joka törmäyksessä laajenee kolme kertaa normaalia turvavyötä leveämmäksi ja pienentää törmäysvoimien vaikutusta rintakehän alueella. Taittuvassa Executive-istuimessa on lisäksi ylimääräinen istuinturvatyyny, joka estää lepoasennossa olevaa matkustajaa liukumasta irti turvavöiden alta kolaritilanteessa. Kaikille istumapaikoille saatavan istuinlämmityksen lisäksi lämmityksen saa ensimmäistä kertaa myös etu- ja takaovien käsinojiin.

Peugeot 308

Toinen pieni perheauto finaalissa on Peugeot 308. Toisen finalistin Citroën C4 Picasson tapaan Peugeotissa käytetään uutta EMP-pohjarakennetta, jonka ansiosta pyörät on voitu sijoittaa lähemmäksi kulmia. Auto on luokkansa kompakteimpia automalleja ja ulkomitoiltaan hivenen edeltäjäänsä pienempi.Peugeot on saanut vähennetyksi uuden 308:n painoa 140 kilolla edeltäjäänsä verrattuna. 308:n ohjaamo, i-Cockpit, koostuu neljästä toisiinsa integroidusta osasta: kompaktista ohjauspyörästä, korkealle sijoitetusta mittaristosta, ylhäällä sijaitsevasta keskikonsolista ja kookkaasta 9,7-tuumaisesta kosketusnäytöstä. Kaikkiin versioihin Access-mallia lukuun ottamatta kuuluu kosketusnäyttö, jonka seitsemän valikon kautta pääsee käyttämään lähes kaikkia auton laitteita ilmastoinnista radioon tai tekemään omia henkilökohtaisia säätöjä.

Škoda Octavia

Perheutojen luokan ainoa finaaliin päässyt edustaja on Skoda Octavia. Kolmanteen sukupolveen siirtynyt Octavia perustuu uudelle modulaariselle perusrakenteelle, ja akseliväli on 5 cm pidempi kuin Golfissa. Myös muita mittoja on kasvatettu edeltäjään verrattuna.Takaistuintiloiltaan Octavia on kasvanut edeltäjään verrattuna etenkin polvitilan osalta. Kahdella matkustajalla onkin väljät oltavat Octavian takapenkillä. Varvastila etuistuimen alla on istuimen korkeudesta riippuen hieman niukka. Takaistuin on jätetty melko matalaksi, mikä osaltaan parantaa pääntiloja loivaperäisessä autossa. Istuimet niin edessä kuin takana ovat tavanomaista perustasoa eivätkä mukavuudeltaan yllä esim. Golfin tasolle. Octavian istuimet ovat väljät myös suurikokoisille matkustajille. Sisäänkäynti on laajojen oviaukkojen ansiosta varsin helppoa.

Tilava Octavia on ollut Suomessa suosittu jo pitkään. Vuoden auto finaalin pääsy on varmasti Octavialle ansaittu.

Tesla Model S

Paljon mielenkiintoa herättävän sähköauto Tesla Model S:n sisätilat ovat isojen saksalaisten premium-mallien luokkaa, mutta tavaratilaa on kolme kertaa enemmän kuin esimerkiksi 5-sarjan BMW Sedanissa. Kiinnostavinta Teslassa on kuitenkin sähköllä liikkuminen ja toimintamatka.Teslan akustojen tarjoama yli 500 km toimintamatkaa voi pitää jo riittävänä, sillä useimpien autoilijoiden päivittäiset ajot ovat noin 50 km luokkaa. Auto ehtii latautua täysiin voimiin yön aikana tavallisesta pistorasiasta.

Teslan alumiinikorin uumeniin mahtuu mukavasti viisi tai jopa seitsemän matkustajaa. Tavaratilan koko on sähköautoksi hulppea 895-1645 litraa.Vuoden Auto julkistetaan Geneven autonäyttelyn aattona maanantaina 3.3.2014.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin