4 mielenkiintoista mallia: Näin Škoda Octavia sähköistyy – huipulla Octavia RS iV | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

4 mielenkiintoista mallia: Näin Škoda Octavia sähköistyy – huipulla Octavia RS iV

Škoda kertoo tuovansa Octaviasta myyntiin neljä sähköistettyä malliversiota, joista kaksi on pistokkeesta ladattavia hybridejä ja kaksi kevythybridejä.
4 mielenkiintoista mallia: Näin Škoda Octavia sähköistyy – huipulla Octavia RS iV

Sähköistetyt voimalinjat vyöryvät nyt toden teolla Skodan mallistoon. Ensimmäisenä pistokehybridinä markkinoille ehti Superb iV, joka miellytti koeajossamme monella osa-alueella, täyssähköpuolelta kärkipaikan vei hinnaltaan erityisen mielenkiintoinen Citigo-e iV

Seuraavana vuorossa on Superbiakin suositumman Octavian sähköistäminen kahdella pistokkeesta ladattavalla hybridimallilla sekä kahdella kevythybriditekniikkaa hyödyntävällä e-TEC-moottorilla.

Octavian uudet lataushybridimallit saapuvat mielenkiintoiseen ajankohtaan automallin uudistuessa perusteellisesti myös muilta osin. Ensifiiliksemme uuden Octavian esittelytilaisuudesta voit lukea täältä, ja listauksen Škoda Octavian uusista niin sanotuista piilo-ominaisuuksista löydät täältä.

Octavia ladattavana hybridinä

Škoda Octavia iV -lataushybridi tuottaa perusversiossa 204 hevosvoiman huipputehon ja 350 Nm:n väännön. Tehokkaammassa Octavia RS iV:ssä huiput ovat 240 hv ja 400 Nm. 

Molemmissa malliversioissa on 13 kWh:n ajoakusto, jonka WLTP-toimintamatkaksi kerrotaan 60 kilometriä. Lataushybridin saa sekä porrasperäiseen Liftback-Octaviaan sekä Combi-farmariin. Liftback-mallissa tavaratila on 450 litran vetoinen, Combissa 490 litraa. Sähköinen voimalinja haukkaa polttonestesäiliöstä vain viisi litraa, eli tankillakaan ei tarvitse liian usein vierailla.

Vaikka Octavia RS iV:n teholukemat eivät ole merkittävästi tavanomaista ladattavaa Octaviaa suuremmat, RS:n valintaa voi perusteella itselleen monella muulla etenkin tyyliseikalla. Škoda Octavia RS iV:ssä tulee vakiovarusteena muun muassa erityiset LED-sumuvalot ja mustat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet punaisine jarrusatuloineen. RS-mallin tunnistaa myös esimerkiksi mustista jäähdyttimensäleiköstä, ilmanohjausaukoista, etu- ja takahelmojen diffuusoreista sekä sivulasien kehyksistä.

Tummanpuhuva ulkoasu jatkuu myös sisätiloissa, missä vakiovarusteisten urheiluistuinten verhoilu on mustaa kangasta. Lisävarusteena ne voi päivittää Ergo-istuimiin, joissa verhoilu on Alcantaran ja nahkan yhdistelmää. 

Škodan e-TEC -kevythybridimoottori

Škoda Octaviaan tuodaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana myös ensimmäistä kertaa kevythybriditekniikkaa sisältävät e-TEC-moottorit. Niissä etumatkustajan istuimen alle sijoitettuun 48 voltin 0,6 kWh:n akustoon otetaan energiaa talteen ja mahdollistetaan esimerkiksi rullaaminen moottori sammutettuna. Tarvittaessa kevythybriditekniikka tarjoaa polttomoottorille 50 newtonmetrin lisäpotkun.

Škoda e-TEC -kevythybridivoimalinja tulee tarjolle Octaviaan 1.0 TSI ja 1.5 TSI -moottoreiden yhteyteen. Tekniikan eduksi voi laskea myös jopa 0,4 litran polttoainesäästön sadalla kilometrillä.

AUTOTALLI.COM

Tutustu Škodan myytäviin uusiin sähköistettyihin automalleihin


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin