7-paikkainen täyssähköauto hillittömällä tavaratilalla – Peugeot e-Rifter myyntiin kuluvan vuoden aikana | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

7-paikkainen täyssähköauto hillittömällä tavaratilalla – Peugeot e-Rifter myyntiin kuluvan vuoden aikana

Peugeot e-Rifter tuo mielenkiintoisen tila-autovaihtoehdon täyssähkömarkkinoille. Tavaratila on perusasennossaan 1050 litraa.
7-paikkainen täyssähköauto hillittömällä tavaratilalla – Peugeot e-Rifter myyntiin kuluvan vuoden aikana

PSA-konsernin, tai tarkemmin ottaen nykyisen Stellantiksen, täyssähköinen voimalinja 50 kWh:n akulla ja 100 kW:n sähkömoottorilla taipuu seuraavaksi tila-auton kuoriin, Peugeotin tuodessa markkinoille uuden e-Rifterin. 

Peugeot e-Rifter saapuu markkinoille kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, eikä hintoja ole toistaiseksi julkistettu. Realistisena veikkauksena voisi kuitenkin pitää hinnat alkaen -mallin maksavan hieman vajaat 40 000 euroa. Auto tulee taatusti olemaan jonkin verran e-2008:aa kalliimpi, mutta kovin paljon yli 40 000 euron lähtöhinta ei voi asettua.

Uuden e-Rifterin voi ostaa kahtena koripituutena. Lyhyempi e-Rifter L1-malli on 4,40 metriä pitkä ja pidempi L2 4,75 metriä. Molemmat mallit voi ostaa joko 5- tai 7-paikkaisina.

Uusi Peugeot e-Rifter tulee tarjoamaan samanlaista käytettävyyttä kuin aiemmin koeajamamme polttomoottori-Rifter. Tavaratila on lyhyemmässäkin mallissa 775 litraa kantavan näkösuojahyllyn alapuolella. Hylly kestää kohtuullisen raskasta kuormaa, ja se voidaan asettaa kahdelle eri korkeudelle.

Peugeot e-Rifter pohjakuva

Automalli käy jopa pienestä pakettiautosta kuljetuskykyjensä puolesta, sillä e-Rifterin pidempi L2 malli tarjoaa suurimmillaan 4 000 litraa kuljetuskapasiteettia penkit kaatamalla ja tilan täyteen lastaamalla. Täyssähköisen e-Rifterin perään voi kytkeä 750 kilon kärryn. Lisäksi matkustamoon on jemmattu peräti 186 litran edestä näppäriä säilytyslokeroita.

Tilaa kulmikkaasti muotoillussa autossa on jopa niin paljon, että teknisiä tietoja selaillessa ei voi tulla ajatelleeksi, olisiko automallista tulossa jossain vaiheessa myös suuremman akkukoon malliversio. Tavaratilasta osan voisi hyvin omistaa myös akulle.

Sinänsä 50 kWh:n ajoakusta on jo itsessään kelvollisen kokoinen tarjoten 280 kilometrin toimintamatkan WLTP-mittaustavalla laskettuna. Verrattain korkea auton kori ja 7 henkilön kuorma saattavat tiputtaa tosielämän toimintamatkan kuitenkin huomattavasti pienemmäksi. Täysin ilman kompromisseja pidempiä matkoja taittavat ostajat eivät siis voi e-Rifteriä valita.

Hyötyajoneuvopuolella puhutaan monesti auton kokonaiskustannuksista, eli TCO:sta (Total Cost of Ownership). Valmistaja toteaakin e-Rifterin tiedotteessa automallin pääsevän kokonaiskustannuksissa vastaavan polttomoottorin tasolle. Vaikka hankintahinnaltaan täyssähköinen e-Rifter on polttomoottorimallia kalliimpi, säästöä syntyy alhaisemmista energia- ja huoltokustannuksista, sähköauton hankintatuesta sekä paremmasta jäännösarvosta.

Kokonaisuutena Peugeot e-Rifter tarjoaa todella mielenkiintoisen ja tervetulleen lisän täyssähköautomarkkinoille. Enää jää jännitettäväksi, kuinka alas valmistaja pystyy automallin hinnan painamaan massatuottamallaan sähkövoimalinjalla.

Kuvat: Peugeot

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu Peugeotin uusiin myytäviin täyssähköisiin automalleihin.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin