Alkuvuoden tyylikkäin täyssähköautouutuus? Koeajossa DS 3 Crossback E-Tense | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Alkuvuoden tyylikkäin täyssähköautouutuus? Koeajossa DS 3 Crossback E-Tense

Kompakti katumaasturi DS 3 Crossback E-Tense tarjoaa ranskalaista tyyliä seitsemän vuoden takuulla ilman kilometrirajaa.
Alkuvuoden tyylikkäin täyssähköautouutuus? Koeajossa DS 3 Crossback E-Tense

Suomessakin jo myynnissä oleva DS 3 Crossback E-Tense -täyssähköauto kuuluu PSA-konsernin sähköautomalliston tyylikkäimpään päähän. Samaa 50 kWh:n akustoa ja 100 kW:n sähkömoottoria hyödyntäviä sähköautomalleja on tulossa, ja on jo tullut markkinoille, aimo liuta mukaan lukien Peugeot e-208, Peugeot e-2008 ja Opel Corsa-e. 

Koeajossa DS 3 Crossback E-Tense osoitti, että kyseinen voimalinja on tavanomaiselle suomalaisautoilijallekin mitä mainioin askel täyssähköautojen maailmaan. Sähkömoottorin 100 kW:n teho ja 260 newtonmetrin välitön vääntö kiidättävät auton taajamanopeuksissa rivakasti tavoitevauhtiin, eikä autolla maantielläkään jalkoihin jää.

DS 3 Crossback E-Tense on suunniteltu alusta alkaen sähköauton tarpeet huomioiden PSA:n CMP (Common Modular Platform) -alustarakenteelle. Tämän on mahdollistanut autolle alhaisen painopisteen ja akkujen sijoittamisen niin, ettei matkustamosta tai tavaratilasta ole tarvinnut tinkiä.

DS 3 Crossback E-Tense ohjaamo 

DS 3 Crossback vaikuttaa kuvissa jopa kokoaan isommalta, ja B-segmentin kokoluokka huomioiden se tarjoaakin kelpo tilat pienen perheen tarpeisiin. Kuten tämän kokoisissa autoissa yleensäkin, takamatkustajat ovat ensimmäiset, jotka joutuvat tekemään kompromisseja matkustusmukavuutensa suhteen. Taakse mahtuu vaivattomasti kaksikin leikki-ikäistä lasta, mutta aikuisilla polvitila saattaa tehdä tiukkaa. Sen sijaan pääntilaa on mukavasti, vaikka auton ulkopuolen muotoilu saattaisi muuta vihjatakin. Tavaratila on kooltaan 350 litraa.

Koeajoimme DS 3 Crossback E-Tense -täyssähköautoa Pariisissa sekä kaupungin lähialueilla. Kun koeajettavissa oli peräjälkeen merkin automalleista myös suurempi DS 7 Crossback -lataushybridi, DS 3 Crossbackin sisätilojen materiaalit sekä viimeistely jättivät aavistuksen kylmäksi. Siinä missä DS 7 Crossbackia voi selvästi kutsua premium-luokan tuotteeksi, DS 3 Crossback tuntuu enemmän laadukkaasti viimiestellyltä ja laadukkailla materiaaleilla päällystetyltä Citroënilta.

Kyse on kuitenkin enemmän mielikuvista ja vertailukohdista, joille ei kannata antaa liikaa tässä kohti painoarvoa, sillä laadukkaalta myös DS 3 Crossback tuntuu. Ei vain aivan premium-tuotteelta.

Hiljainen matkustamo

DS 3 Crossbackin voi ostaa kahtena eri perusvarustetason malliversiona. Edullisemman So Chic -varustelun hinnat alkavat 40 340 eurosta ja laajemmin varustellun Grand Chicin 44 340 eurosta. Ero vastaavaan perinteiseen bensiinimoottorimalliin on reilun kymppitonnin luokkaa, joskin hintaero lähtee kapenemaan sitä rivakammin, mitä enemmän kilometrejä autoon kertyy.

Auton lataaminen onnistuu nopeimmillaan 100 kW:n tehoisella pikalaturilla, mikä tarkoittaa käytännössä 80 prosentin varaustason saavuttamista noin puolessa tunnissa latausolosuhteista riippuen. 

Koti- ja asiointilaturilla latauksen maksimiteho on 11 kilowattia, joka edustaa hyvää tasoa. Esimerkiksi K-ketjun markettien Type2-latauspisteillä tunnin kauppareissun aikana autoon saa laskennallisesti 70,4 kilometrin matkalle sähköä, jonka lataus maksaa 1,2 euroa.

DS 3 Crossback E-Tensen WLTP-syklin mukainen toimintamatka on 320 kilometriä, mikä tuntui koeajon perusteella kohtuullisen realistiselta lukemalta. Autossa on ilmalämpöpumppu, joka lämmittää ja viilentää matkustamon lisäksi myös akkua, millä on etenkin talviolosuhteissa merkittävä vaikutus toimintamatkaan.

Koeajon yhteydessä demonstroitu MyDS-puhelinsovellus vaikutti myös kätevältä lisältä auton etähallintaan. Sovelluksen kautta pystyy tarkastelemaan paitsi oleellisimpia ajoneuvon tietoja, käynnistämään myös esilämmityksen tai -viilennyksen sekä hallitsemaan auton latausta etänä.

Ajettavuudeltaan DS 3 Crossback E-Tense edustaa hyvää keskitasoa. Toisin sanoen autosta on vaikea löytää suurta valittamisen aihetta, eikä mikään ajettavuuteen liittyvä ominaisuus loista ylitse muiden.

Kiitosta voi antaa hyvin hallitusta melutasosta. Korviinpistävän positiivista oli etenkin se, että sähköautoista tuttua voimalinjan vaimeaa sirinää ei kuulunut matkustamoon lainkaan. Sen sijaan jarrutuntuma vaati pientä totuttelua. Jarrupolkimen liikerata vaikutti liioitellun pitkältä ja pysähdyksiin asti hidastettaessa viimeiset metrit auto hidastui turhankin rivakasti. Töksähtelevät viimemetrit selittyvät pitkälti mekaanisten jarrujen tullessa mukaan avustamaan hidastusenergian talteenoton aikaansaamaa jarrutusta.

Kokonaisuutena DS 3 Crossback E-Tense on hieno paketti tyylikästä muotoilua ja sähköauton vaivatonta ajettavuutta. Tällä hetkellä lähimmän vertailukohdan autolle löytää konsernin sisältä Peugeot e-2008:sta tai kilpailevilta merkeiltä Hyundai Kona Electricistä ja Kia e-Nirosta.

AUTOTALLI.COM

Katso DS:n myytävät uudet sähkö- ja hybridimallit.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin