Kiinnostaako vaihtoehto saksalaisille? Koeajossa pistokehybridi DS 7 Crossback E-Tense 4X4 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kiinnostaako vaihtoehto saksalaisille? Koeajossa pistokehybridi DS 7 Crossback E-Tense 4X4

Pistokkeesta ladattava nelivetoinen DS 7 Crossback E-Tense 4X4 osoittautui koeajolla mukavaksi ja rivakaksi kulkupeliksi. Tyylikkäät ja mukavat sisätilat täyttävät premium-määritelmän.
Kiinnostaako vaihtoehto saksalaisille? Koeajossa pistokehybridi DS 7 Crossback E-Tense 4X4

DS 7 Crossbackia voi pitää monella tapaa ranskalaisen autoteollisuuden kruununjalokivenä. PSA-konserniin kuuluva DS eriytettiin Citroënin mallistosta omaksi merkikseen, ja ylelliseen ajokokemukseen panostavalle merkille annettiin tilaa kehittyä omanlaisekseen. 

Osallistuimme Pariisissa järjestettyyn e-DS Week -tapahtumaan, jossa DS esitteli uusimpia sähköiseen ajamiseen liittyviä innovaatioitaan ja automallejaan. Pääsimme koeajamaan ensimmäisenä suomalaismediana keskikokoiseen katumaasturi-segmenttiin lukeutuvaa DS 7 Crossback E-Tense 4X4 -pistokehybridiä, joka on tällä hetkellä parasta ranskalaista auto-osaamista, jota rahalla voi kaupasta ostaa. 

Käytännössä plugin-hybridi tarjoaa saman suuruiset sisätilat kuin perinteinenkin DS 7 Crossback. Kohtuullisen kokoinen 13,2 kWh:n ajoakusto sekä kaksi sähkömoottoria on sijoitettu niin, etteivät ne haukkaa tilaa matkustamosta tai tavaratilasta.

DS 7 Crossback pistokehybridi ohjaamo

Suoritusarvoiltaan DS 7 Crossback E-Tense 4X4 on varsin vakuuttava niin paperilla kuin käytännössäkin. Autossa yhdistyy 200 hevosvoimaa tuottava PureTech-bensiinimoottori sekä kaksi sähkömoottoria, joista etuakselille sijoitettu tuottaa 110 hevosvoiman enimmäistehon ja taakse sijoitettu 112 hevosvoimaa.

Yhdessä kolme moottoria tuottavat helposti muistettavan 300 hevosvoiman enimmäistehon ja 520 newtonmetrin väännön. Kiihtyvyys paikoiltaan satasen vauhtiin taittuu 5,9 sekunnissa, eli jalkoihin tällä ei jää vaikka viereisellä kaistalla röyhentelisi astetta tehokkaampikin menopeli.

Sähköajotilassa kiihtyvyys on jo yksistään sähkömoottorein mukavan rivakka. Siihen nähden, että autossa on säätyvä ilmajousitus, tuntuma tiehen on aavistuksen pintakova. Tässä kohtaa DS olisi voinut hyvin ottaa pykälän mukavuuspainotteisempaan. Ohjaus sen sijaan on sopiva yhdistelmä täsmällisyyttä ja mukavuutta. Tämän tyyliseen autoon kohtuullisen kevyt ohjaustuntuma sopii mainiosti.

Nätisti kiihdyteltäessä DS 7 Crossback E-Tense -pistokehybridin sähköajolla pitäisi päästä enimmillään 58 kilometrin matkan. Yhdistetty polttoaineenkulutus on valmistajan ilmoituksen mukaan 1,3 litraa sadalla kilometrillä ja CO2-päästöt 30 g/km.

DS 7 Crossbackin plugin-malli on näin ollen säästömalli niin käyttökulujen kuin hankintahinnan verojen osalta. Automallin hinnat alkavat 54 339 eurosta (Chic-varustelu), jota voi pitää auton laatutaso huomioiden kilpailukykyisenä. Kattavampi So Chic-varustetason DS 7 Crossback E-Tense maksaa 60 894 euroa ja vielä ylellisempi Grand Chic -malli 67 294 euroa.

Hinnasto voi vaikuttaa ensisilmäyksellä tyyriiltä, mutta vertailussa tulee ottaa huomioon, että DS 7 Crossback on aidosti premium-luokan auto. Yksi DS:n myyntivalteista on myös seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa sekä 70 päivän tyytyväisyystakuu, jonka puitteissa auton voi palauttaa, jos siihen ei jostain syystä ole tyytyväinen.

DS:n tyyli joko iskee tai ei 

DS 7 Crossback E-Tensen sisätiloihin käydessä täytyy olla melkoinen tosikko, jos auton yksityiskohdat ja viimeistelyn taso eivät kolahda. Erilaisia verhoilu- ja tyylikokonaisuuksia kutsutaan DS:n sanastossa inspiraatioiksi, joita tähän malliin on tarjolla neljä erilaista (Bastille, Opera, Performance Line ja Rivoli).

Chic- ja So Chic -varustetasoihin kuuluu vakiona Bastille-inspiraatio ja kangasverhoilu, jonka voi lisähinnasta päivittää nahkaan. Grand Chic -malliin kuuluu vakiona Rivoli-inspiraatio vaaleanharmaalla tai mustalla nahkaverhoilulla. Lisähinnasta auton sisustuksen voi kuitenkin päivittää vielä pykälää ylellisempään nappanahkaverhoiluun. Lisäksi Rivoli-sisustuksen yhteydessä nahkaistuimet voi lisähinnasta valita tuuletuksen ja hierontatoimintojen kera.

DS:n muotoilussa toistuvat timanttikuviot, joita löytyy DS 7 Crossback E-Tensen sisätiloista aika lailla kaikkialta, mihin katse osuu. Yksi hienoimmista yksityiskohdista on kojelaudan kääntyvä mekaaninen kello, joka pyörähtää esille käynnistyksen yhteydessä.

 

Kaikkinensa DS:n sisätilat kestävät vertailun saksalaismerkkeihin, olkoonkin niin, että ranskalaismerkki on antanut tyylille ja leikittelevyydelle itänaapureitansa enemmän tilaa. Tyyli ei ole kuitenkaan mennyt käytettävyyden edelle muuten paitsi auton tietoviihdejärjestelmän kohdalla. Käyttöjärjestelmä vaatii totuttelua, jotta kaikki toiminnot jäävät lihasmuistiin.

Kamera-avusteisia järjestelmiä joka lähtöön

Muiden premium-merkkien tapaan DS 7 Crossback E-Tense pääsee oikeuksiinsa hämärän koittaessa ja säädettävän led-tunnelmavalaistuksen vallatessa matkustamon. Valoisan aikaan osunut koeajo ei tällä kertaa antanut mahdollisuutta nauttia tunnelmavalaistuksesta, mutta aiemman Suomessa tehdyn DS 7 Crossbackin koeajon perusteella valaistu tekee paljon matkustamon ilmeeseen. Erityisen vaikutuksen auton ulkopuolella tekevät Grand Chic -varustetasoon vakiona kuuluvat Active Vision Led -ajovalot, joiden valoelementit pyörivät tanssahdellen auton ovet avattaessa.

Aktiivisesti säätyvissä led-ajovaloissa on viisi erilaista toimintatilaa: taajama, maantie, moottoritie, sadekeli ja pitkät ajovalot. Valokeilan suuntausta ja keilan pituutta säädellään niin, etteivät vastaantulijat häikäisty, ja että taajama-alueella jalankulkijat näkyvät mahdollisimman hyvin. 

Lisävarusteena DS 7 Crossback E-Tenseen voi ostaa Night Vision -järjestelmän, jossa infrapunakamera kuvaa maisemaa 300 metrin matkalta auton edessä ja varoittaa mittaristoon heijastettavassa kuvassa jalankulkijoista. Lisäksi liikenteessä törttöleviltä muilta autoilijoilta voi suojautua integroidulla tuulilasikameralla.

Kameraan perustuvat avustinjärjestelmät eivät kuitenkaan rajoitu yllämainittuihin. Auto lukee myös liikennemerkkejä, parkkikameran voi hankkia neljän kameran 360-järjestelmänä ja lisäksi kuljettajaa tarkkaillaan ohjauspyörän pylvääseen sijoitetuilla infrapunakameroilla. 

Tulevaisuudessa muitakin kuin katumaastureita

Toistaiseksi DS on keskittynyt vain katumaasturimalleihin. Tulevaisuudessa mallistoa tullaan kuitenkin laajentamaan muihin korimalleihin, joista e-DS Week -tapahtumassa mainittiin mahdolliset hatchback- ja sedan-mallit. Kokonaisuudessaan DS:n mallisto tulee kattamaan lähitulevaisuudessa nykyisten suunnitelmien mukaisesti kuusi eri automallia. Seuraavat täysin uudet mallit tullaan näkemään ensi vuonna sekä 2021.

Mielenkiintoista oli myös tietoa siitä, että vuodesta 2025 eteenpäin DS:n mallisto tulee koostumaan vain ja ainoastaan täyssähkömalleista ja pistokkeesta ladattavista hybrideistä.

DS 7 Crossbackin suunnittelussa kerrotaan käytetyn vertailukohtana esimerkiksi Audin, BMW:n, Lexuksen, Mercedes-Benzin ja Volvon automalleja. Etenkin Audi Q3 on ollut suunnittelun mittatikkuna, vaikka kooltaan DS 7 Crossback onkin kyseistä automallia kookkaampi. Se, millaisen vastuksen ranskalaiset pystyvät antamaan saksalaisille, täytyy jokaisen asiasta kiinnostuneen käydä itse toteamassa. Vantaan Petikossa sijaitseva DS Store on jo itsessään käymisen arvoinen, ja DS:n konseptin mukaisesti sielläkin on tarjolla komeiden autojen lisäksi hyvää kahvia. Ei muuta kuin ennakkoluulottomasti koeajolle.

 

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 – tekniset tiedot

Moottorit: 1.6-litrainen turboahdettu bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria

Järjestelmän suurin teho: 221 kW (300 hv)

Suurin vääntö: 520 Nm

Vaihteisto: sähköistetty 8-vaihteinen automaatti

Ajoakun kapasiteetti: 13,2 kWh

Toimintasäde sähköllä: 58 km (WLTP)

Sisäinen laturi: 7,4 kW (latausaika 0-100%: 2h00)

Huippunopeus: 235 km/h

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,9 sekuntia

Mitat: Pituus 4573 mm / Leveys 1906 mm / Korkeus 1621 mm / Akseliväli 2738 mm

Tavaratila: 555 litraa

Suurin sallittu vetopaino: 1200 kg

 

AUTOTALLI.COM

Selaile DS 7 Crossback -mallisarjan hinta- ja varustetietoja.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin