Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Presidentillistä kyytiä – koeajossa DS 7 Crossback PureTech 225 Grand Chic (vm. 2019)

DS 7 Crossback tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon autoilijalle, joka kaipaa premium-tasoa vähemmän konservatiivisella otteella.
Presidentillistä kyytiä – koeajossa DS 7 Crossback PureTech 225 Grand Chic (vm. 2019)

Autoista ja maailmanpolitiikasta kiinnostuneen muistiin on saattanut jäädä jälki vuodelta 2017 Ranskan presidentin Emmanuel Macronin virkaanastujaisista. Pariisin Champs-Elyséellä kulkeneessa autosaattueessa vastavalittu presidentti tervehti kansaa eriskummallisen mutta tyylikkään mustan katumaasturin kattoluukusta ulos kurottaen.

Kyseinen auto oli DS 7 Crossback, jollaisen voi nykyään hankkia omaksi edullisimmillaan reilulla 42 000 eurolla. DS Automobiles kulki aikaisemmin Citroënin brändin alla, mutta nyttemmin merkki on eriytetty täysin omaksi merkikseen, mikä osaltaan alleviivaa DS:n premium-mielikuvaa.

DS Automobiles on lähtenyt tietoisesti viemään tuotteitaan sekä koko palvelukokemustaan suuntaan, josta ranskalaisia automerkkejä ei ole hetkeen tavattu löytää. Persoonaa viinimaan kulkupeleistä on toki aina löytynyt, mutta erityisen ylellisiksi tuotteita ei ole voinut kutsua. Mielikuvatasolla tässä on ollut ehkäpä pieni ristiriita sen suhteen, että Ranska on monella muulla elämänalueella mielletty perinteisten käsityötaitojen maaksi.

Mutta viimeistään DS 7 Crossbackin myötä on aika nostaa malja ranskalaisen autoteollisuuden uudelle aikakaudelle, sillä tuotteena sitä voi pitää oman segmenttinsä jalokivenä. Timanttiin viittaavan vinoneliökuvion voikin löytää autosta niin tyylitellyistä kolmiulotteisista valoista, kuin sisustuksen lukuisista yksityiskohdista. Ensikohtaaminen DS 7 Crossbackin kanssa kannattaa ajoittaa hämärän aikaan, sillä ajovalojen pyörivien linssien tanssahtelua sietää ihailla kerran jos toisenkin.

Jo edullisin DS 7 Crossback on varusteltu 180 hevosvoimaisella PureTech-bensiinimoottorilla, joten mistään nuhapumpusta ei voi hinnat alkaen -mallinkaan kohdalla puhua. Lisärahalla bensiinimoottoriin voi hankkia 225 heppaisen moottorin, jollaista myös koeajamamme yksilö edusti. Dieselmoottorilla varustettuna vaihtoehtona on aina 180 hevosvoimainen BlueHDi-moottori. Nelivetoa vaativalle DS 7 Crossback ei vielä toistaiseksi sovellu, mutta pian markkinoille saapuva DS 7 Crossback E-Tense 4x4 -plugin-hybridi korjaa asian. Pistokehybridin hinnat alkavat 59 000 eurosta. 

Pitkä takuu tuo mielenrauhaa

DS 7 Crossback pitää sisällään lukuisia varusteita, joita on totuttu näkemään vain yli 100 000 euron edustusautoluokassa. Esimerkkinä voi pitää vaikkapa aktiivista iskunvaimennusjärjestelmää, joka mukautuu tienpinnan epätasaisuuksiin skannaamalla tietä auton edessä jatkuvasti. Tai vaikkapa infrapunakameraan perustuvaa pimeänäköavustinta, joka varoittaa tiellä liikkuvista ihmisistä ja eläimistä.

Skeptisempi saattaisi todeta kyseisten lisävarusteiden olevan kalliita korjata, mutta ainakin DS itse tuntuu luottavan tuotteidensa laatuun. Saahan autolle viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa.

Vaikka DS 7 Crossbackin vakiovarustelukin on jo kattava, lisävarustelistalta löytyy sieltäkin yllättävän paljon tavaraa. Ilahduttavasti lisukkeet eivät ole mahdottoman hintaisia, eli todennäköisesti tämän auton ostaja tulee valinneeksi listalta jotain.

Perusvarustelutasoja DS 7 Crossbackissa on kolme: Chic, So Chic ja Grand Chic. Varustepakettien lisäksi autoon voi valita sisustus- ja ulkonäköpaketin viidestä vaihtoehdosta, jotka nekin on nimetty persoonallisesti: Bastille (vakiona Chic ja So Chic -malleissa), Opera Brun Alezan, Opera Noir Art Basalte, Performance Line sekä Rivoli (vakiona Grand Chic -mallissa).

Pienenä miinuksena voi mainita nahkaverhoilun hintavuuden edullisempaan So Chic -malliin (Chic:iin nahkaverhoilua ei saa edes lisärahalla). Bastille-sisustuksessa istuimet ovat kangasverhoillut, ja päivittääkseen So Chic -tason auton Alcantaraan, ostaja joutuu maksamaan reilut 5000 euroa ekstraa. Musta nahkaverhoilu maksaa peräti 5700 euroa enemmän. Tässä suhteessa valinta voi helposti kallistua kalleimpaan Grand Chic:iin, johon musta nahkaverhoilu kuuluu vakiona. Senkin voi toki päivittää vielä nappanahkaan 3500 eurolla.

Viimeistelyn taso miellyttää vaativaakin 

Kokonsa puolesta DS 7 Crossback saattaa hämätä alkuun. Kuvissa ja ulkoa katsellessa se saattaa näyttää jopa suuren kokoluokan katumaasturilta, mutta sisälle käydessä oikea kokoluokka, eli keskikokoiset katumaasturit, käy ilmi. Tilaa kyllä on, mutta ei aivan niin ruhtinaallisesti, kuin kuvista olisi ehkä päätellyt. Kiva yksityiskohta ovat Grand Chic -auton sähköisesti kallistettavat takaselkänojat, jotka tarjoavat takapenkkiläisille mukavat olosuhteet torkuille.

DS 7 Crossback

Laatuvaikutelma on kaikkinensa erinomaisella tasolla ja vielä viikonkin jälkeen ohjaamosta löytää uusia pieniä yksityiskohtia. Näistä näkyvin ja yksi tyylikkäimmistä on keskikonsolin analoginen kellotaulu, joka kääntyy esille auton käynnistyksen yhteydessä.

DS 7 Crossback on tutustumisen arvoinen katumaasturi ostajalle, joka kaipaa premium-tasoista viimeistelyä, mutta karttaa jäykän konservatiivista muotoilua. DS Automobilesin ensimmäinen automalli jättää hyvän yleisvaikutelman, ja uuden automerkin tulevia julkistuksia jää mielenkiinnolla seuraamaan. Seuraavana vuorossa on kompakti katumaasturi DS 3 Crossback, joka tulee tarjolle myös täyssähköautona.

 

DS 7 Crossback PureTech 225 automaatti Grand Chic – tekniset tiedot

Hinta alkaen: 58 539 euroa

Moottori: turboahdettu 1,6-litrainen bensiinimoottori (R4)

Suurin teho: 165 kW (225 hv) / 5500 rpm

Suurin vääntö: 300 Nm / 1900 rpm

Vaihteisto: 8-vaihteinen automaatti

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,3 sekuntia

Huippunopeus: 227 km/h

Yhdistetty kulutus: 5,9 l/100 km

Yhdistetty CO2-päästö: 135 g/km

Mitat: Pituus 4570 mm / Leveys 1891 mm / Korkeus 1625 mm / Akseliväli 2738 mm

 

AUTOTALLI.COM

Katso DS-malliston uudet autot

Katso DS DS 7 Crossback-mallisarjan uudet autot

Katso DS DS 7 Crossback PureTech 225 Grand Chic Automaatti mallin uudet autot

Katso myytävät DS vaihtoautot

Katso myytävät DS DS 7 Crossback vaihtoautot

 

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström

DS - YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin