Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Pariisista Petikkoon: tältä uusi DS 3 Crossback näyttää ja tuntuu

Poissyn tehtailla Pariisin lähellä valmistettava uusi DS 3 Crossback teki ensivierailunsa Suomeen.
Pariisista Petikkoon: tältä uusi DS 3 Crossback näyttää ja tuntuu

Edes tammikuisen lumimyräkän tuoma valkoinen kuorrute talojen katoilla ei auta, sillä näky on huvittavalla tavalla absurdi: keskellä karuakin karumpia teollisuuskiinteistöjä Vantaan Petikossa sijaitsee ylellisen DS-automerkin uusi myymälä, joka on sisustettu samoin standardein kuin se sijaitsisi Pariisin Champs-Elysées’llä. Itse asiassa rakennusvaiheessa Petikon myymälä oli DS-myymälöistä suurin, mutta nyt tittelin on vienyt Ranskassa sijaitseva toimipaikka.

Vantaan liikettä on pidetty hiljaisesti auki jo joulukuusta alkaen, mutta nyt virallisten avajaisten myötä paikalle on saatu yksi alkaneen vuoden mielenkiintoisista uutuusautomalleista näytille. Kyseessä on kompaktien katumaastureiden luokkaan sijoittuva DS 3 Crossback, joka saapuu myyntiin keväällä perinteisellä polttomoottorilla ja myöhemmin loppuvuodesta täyssähköisenä malliversiona.

Tunkua pienten katumaastureiden markkinoille on ollut viime vuosien aikana erityisen paljon, joten perustellusti voidaan kysyä, miksi kuluttajan pitäisi kiinnostua vielä yhdestä uudesta automallista? DS 3 Crossbackin täyssähköversio on syistä yksi, mutta autoa voi pitää myös mielenkiintoisena vaihtoehtona, mikäli autoltaan haluaa aidosti erottuvaa persoonallisuutta. 

DS 3 Crossback on muotoiltu rohkeasti omanlaisekseen. Takaoven b-pilariin kurottava hainevä-koristepaneeli näyttää siltä kuin se olisi asennettu väärinpäin, 18-tuumaiset vanteet näyttävät auton koko huomioiden hervottoman suurilta ja leveä etusäleikkö tuo mieleen pusukalan eteenpäin kurottavan suun. Ei sovi kaikille, mutta hienoa, että välillä uskalletaan ravistella oikein kunnolla!

Perästä katsottuna DS 3 Crossback tuo yllättävästi mieleen Porsche Macanin pyöreydellään ja samantyylisillä takavaloillaan. Ei lainkaan huono mielleyhtymä DS:n kannalta.

Sisätiloihin käydessä yhtä DS 3 Crossbackin yksityiskohdista ei voi olla huomaamatta. Ovenkahvat nousevat automaattisesti ovesta Teslan ja Jaguar Land Roverin automallien tapaan. Matkustamossa timanttikuvioidut koristeet hallitsevat yleisilmettä, mikä on jatkumoa jo myynnissä olevan suuren DS 7 Crossbackin yksityiskohtiin. DS:n logossahan tuo sama kuvio toistuu tyylitellyissä kirjaimissa.

Timantteihin vertautuvat mielikuvat eivät ole sattumaa, sillä kyseessä on PSA-konsernin ylellisin automerkki, joka pyrkii täyttämään ja ylittämään palvelukokemuksellaan premiumiin tottuneiden asiakkaiden odotukset. DS:n uusi Petikon myymälä on tärkeässä roolissa näiden odotusten täyttämisessä. Kapellimestarin roolia DS Storessa hoitaa pitkän uran Lexuksella tehnyt DS Brand Manager Petri Karppinen.

Karppisen mukaan DS on premium-brändi ja toiminta on DS Storessa sen mukaista. Liikkeen ja palvelukokemuksen suunnittelua varten hän kävi yhdessä kollegansa Kiia Koskenkorvan kanssa Ranskassa kouluttautumassa DS:n opeissa ja opintomatkaan kuului myös "mysteerishoppailua" Pariisin huippuliikkeissä. 

Petikon DS Storessa oikeanlaista tunnelmaa on haettu paitsi välittömällä kontaktilla jokaiseen sisälle astuvaan asiakkaaseen, myös esimerkiksi ranskalaisella tunnelmamusiikilla, sisätilojen tuoksutuksella sekä rauhallisella valaistuksella, joka korostaa näyttelytilan autoja. 

DS:ää maahantuovan Auto Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle totesi uuden autoliikkeen avajaistilaisuudessa, että on suorastaan ihme, ettei automaailmassa ole pitkään aikaan tarjottu ranskalaista ylellisyyttä. DS:lle on hänen mukaansa tällä hetkellä kysyntää, sillä asiakkaat haluavat yksilöllisiä kokemuksia sekä elämyksellisyyttä. Petikon DS Store on Suomen ensimmäinen lajissaan, mutta Vuolle arvioi, että jossain vaiheessa palveluverkostoa saatetaan laajentaa liikkeellä tai kahdella. Kaikki kuitenkin riippuu siitä, millaisen vastaanoton uusi automallisto saa. 

Elämyksellisyyttä DS:n asiakkaille on tarjolla myös DS Privilege Clubin myötä. Se on Karppisen mukaan asiakkaille suunnattu eräänlainen asiakkuusohjelma, jonka kautta järjestetään erilaisia ylellisiä tapahtumia muutamia kertoja vuodessa. Ne voivat olla esimerkiksi ooppera- tai teatterikäyntejä, tai vaikkapa viini-iltoja. 

Potentiaalista asiakaskuntaa DS:lle voi kuvitella löytyvän autoilijoista, jotka ovat tottuneet ajamaan premium-tasoisella autolla, mutta kaipaavat vaihtelua leikittelevämmästä automallista. Ranskalaiset automerkit ovat olleet viime vuosina ehkäpä hieman hakoteillä oman identiteettinsä kanssa, mutta viimeistään DS:n myötä tarinassa on löydetty uusi punainen lanka. Niin Peugeot, Citroën kuin DS saavat olla kukin omanlaisiaan. Konserniin kuuluvaa Opeliakaan ei sovi unohtaa, sillä ehkäpä sieltä suunnalta on löytynyt myös muihin PSA:n merkkeihin ripaus saksalaista käytännöllisyyttä.

DS 3 Crossbackiin on tarjolla turboahdetut PureTech-bensiinimoottorit teholuokissa 100, 130 ja 155 hevosvoimaa. Vastaavasti dieselinä on saatavana 100 ja 130 heppaiset mallit. Tehokkaimpaan bensiinimoottoriin pystyy yhdistämään myös uuden 8-portaisen automaattivaihteiston, jonka olemme päässeet toteamaan hyväksi jo Peugeot 5008:n koeajon yhteydessä.

DS 3 Crossback on personoitavissa 10 eri vannevaihtoehdolla, 10 korivärillä sekä kolmella eri katon värillä. Erilaisia varustetasoja, tai DS-tunnelmavaihtoehtoja, autoon on tarjolla kuusi: DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli, DS Opera sekä La Première limited edition. Näistä jokaiseen on luotu erilainen tunnelma muun muassa värien ja materiaalivalintojen avulla. Petikon DS Storessa pääsee tutustumaan jo nyt uuden DS 3 Crossbackin värivaihtoehtoihin kolmiulotteisen virtuaalikokemuksen avulla. 

DS 3 Crossbackissa kerrotaan panostetun mukavuuteen. Akustiikkaan on kiinnitetty huomiota muun muassa perusrakenteen värinäeristyksessä sekä akustisessa tuulilasissa. Myös ovissa käytetty teräs on tavanomaista paksumpaa.

Uutuusmallin ajovalot ovat Matrix Ledit, jotka mukautuvat muuhun liikenteeseen. Mielenkiintoinen ominaisuus on myös DS Smart Access, jolla auton käyttöoikeuden voi jakaa MyDS-puhelinsovelluksen avulla enimmillään viidelle henkilölle. Tällöin ovet avataan puhelimella eikä fyysistä avainta tarvita. Tekniikka perustuu Bluetooth-yhteyteen, joten se toimii myös paikoissa, joissa ei ole matkapuhelinverkkoa. 

Ennen koeajoa DS 3 Crossbackin ajomukavuudesta ei pysty sanomaan, mutta ensi-istumalta auton materiaalit vaikuttavat laadukkailta ja käyttökytkimissä on tiettyä premiumauton jämäkkyyttä. DS myöntää autoilleen Suomessa viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa.

Lue seuraavaksi aikaisempi artikkelimme e-DS 3 Crossback -täyssähköautosta tai selaile DS:n jo myynnissä olevia automalleja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin