Lajissaan maailman ensimmäinen – Seat Aronasta huippukiinnostava kaasuhybridi | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Lajissaan maailman ensimmäinen – Seat Aronasta huippukiinnostava kaasuhybridi

Seat esittelee Pariisin autonäyttelyssä maailman ensimmäisen kaasukäyttöisen katumaasturin.
Lajissaan maailman ensimmäinen – Seat Aronasta huippukiinnostava kaasuhybridi

Ympäristötietoiselle ja auton edullisia käyttökuluja arvostavalle autoilijalle kaasuhybridit tarjoavat mielenkiintoisen vaihtoehdon. Toistaiseksi kaasukäyttöisiä automalleja on tuotu Suomeen pääasiassa Skodan, Volkswagenin, Audin, Seatin ja Opelin toimesta. Katumaasturimallit kaasuautomallivalikoimasta ovat kuitenkin uupuneet.

Nyt Seat kertoo tuovansa myyntiin suositusta B-segmentin katumaasturistaan Aronasta kaasuhybridiversion. Autossa on omat säiliönsä maa- ja biokaasulle sekä bensiinille, ja ensisijaisesti auto käyttää polttoaineenaan aina kaasua. Täyden kaasusäiliön kerrotaan riittävän 400 kilometrin matkalle, jonka loputtua matkaa voidaan jatkaa bensiinillä vielä 160 kilometrin verran.

Seat Arona TGI -kaasuhybridissä on 1,0 litran turboahdettu moottori, joka tuottaa 90 hevosvoiman huipputehon ja 160 Nm:n väännön. Vaihteistona autossa on kuusivaihteinen manuaali. Auton kerrotaan kiihtyvään 0-100 km/h 12,8 sekunnissa ja saavuttavan 172 km/h huippunopeuden. 

Seat Arona TGI -malliin on tarjolla kaikki samat varustelutasot kuin muillakin käyttövoimilla toimiviin Arona-malleihin. Edullisinta Reference-varustelua ei tuoda lainkaan Suomeen, mutta valittavana on Style Xcellence sekä FR -varustetasot. Seat Arona on kerännyt runsaasti kehuja hyvin suunnitelluista sisätiloistaan sekä ajettavuudestaan.

Lue Autotalli.comin koeajo Seat Aronasta.

Katso myytävät Seat Arona vaihtoautot sekä uudet autot.

 

Teksti: Teemu Granström / Kuva: Seat

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin