Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

”Vastaa lähes kaikkiin keskimääräisen autoilijan tarpeisiin” – Vuoden Auto Suomessa 2020 on Skoda Kamiq

Vuoden Auto Suomessa 2020 -kilpailun finaalista muodostui tiukka kamppailu. Voittaja Skoda Kamiq otti kuitenkin pisteissä reilun kaulan seuraavaksi tulleisiin automalleihin.
”Vastaa lähes kaikkiin keskimääräisen autoilijan tarpeisiin” – Vuoden Auto Suomessa 2020 on Skoda Kamiq

Skoda Kamiq valittiin Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämän Vuoden Auto Suomessa 2020 -kilpailun voittajaksi 5.12. järjestetyssä Auto- ja Liikennegaalassa. 

Myyntimäärissä hyvin pärjänneelle Skodalle kyseisen kilpailun voitto oli ensimmäinen kerta, ja voitto irtosi täysin uudella katumaasturimallilla Skoda Kamiqilla. Ennakkoon moni arveli, että suomalaisten autotoimittajien äänet tulisivat jakautumaan finaalikierrokselle yltäneiden Skoda Kamiqin ja Scalan välillä niin, ettei kumpikaan autoista yltäisi voittajaksi.

Toisin kuitenkin kävi, vieläpä reilulla 33 pisteen erolla seuraavaksi sijoittuneeseen Toyota Corollaan. Finaalin hännille sijoittuneen Audi E-Tronin ja Corollan välillä oli vain 13 pisteen ero, mikä kertoo äärimmäisen tiukasta kilpailusta.

Finaaliin yltäneet seitsemän automallia karsittiin ensimmäisellä äänestyskierroksella 35:sta vaihtoehdosta.

Skoda Kamiqia kehuttiin muun muassa tilavaksi, järkeväksi ja räiskymättömäksi autoksi, joka on hyvä ajettava, ja jossa hinta ja ominaisuudet kohtaavat. Palkintogaalassa mallia verrattiin ”automaailman Ikeaksi”.

Vuoden Auto Suomessa 2020 -finaalin tulokset:

1. Škoda Kamiq (130 p.)
2. Toyota Corolla (97 p.)
3. Mazda 3 (94 p.)
4. Peugeot 208 (93 p.)
5. Škoda Scala (90 p.)
6. Renault Clio (87 p.)
7. Audi E-Tron (84 p.) 

Lue myös: Tutustuimme Skoda Kamiqin tulevaan G-TEC -kaasumalliin Frankfurtin autonäyttelyssä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin