Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kaupanpäällisenä 1500 euron arvosta polttoainetta – Leena löysi yksityisleasing-auton kilpailutuksen kautta

Riskitön kolmen vuoden sopimus Laakkosen Fiksudiili -yksityisleasingilla osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi 17 vuotta ilman autoa eläneelle Leena Hämäläiselle.
Kaupanpäällisenä 1500 euron arvosta polttoainetta – Leena löysi yksityisleasing-auton kilpailutuksen kautta

Kun työmatka on vain kaksi kilometriä, oman auton hankkimista on vaikea perustella itselleen järkivalintana. Auto tarjoaa kuitenkin liikkumisen helppoutta myös vapaa-ajalla, ja kouvolalainen Leena Hämäläinen tuli monta kertaa kaivanneeksi omaa autoa esimerkiksi hänen koiransa lääkärikäyntien vuoksi.  

Hämäläinen oli kuullut ystävältään leasing-autoilusta nelisen vuotta sitten, ja siitä se ajatus sitten lähti. 

”Koska itselläni on jo kilometrejä sen verran paljon mittarissa, päätin palkita itseni sellaisella ylellisyydellä kuin auto. Yksityisleasing on helppo ratkaisu omistaa auto, vaikka ymmärrän kyllä, että pidemmän päälle oma auto tulisikin halvemmaksi”, Hämäläinen toteaa.

Lopulta pihaan ilmestyi uutuuttaan kiiltelevä valkoinen Seat Ibiza. Aiempaa kokemusta tuliteristä autoista tai Seatista merkkinä Hämäläisellä ei ollut, mutta autovalinta selkiytyi Autotalli.comin leasing-kilpailutuksella sekä ystävien kanssa keskustelemalla.

”En olisi välttämättä valinnut Seatia, mutta Autotalli.comin vertailun perusteella se osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi. Auto on näppärän kokoinen ja onhan tämä voittanut myös Vuoden Auto Suomessa 2018 -palkinnon”, Hämäläinen sanoo.

Automaattivaihteisto ensimmäistä kertaa

Kun Hämäläinen oli tehnyt leasing-kilpailutuksen Autotalli.comissa, seuraavana vaiheena oli koeajon ja kauppojen sopiminen. Pienoiseksi pettymykseksi osoittautui se, että vain yksi autoliike antoi tarjouksen autosta, vaikka ostoliikkeeksi valikoitunut Laakkonen hoitikin kaupat hyvän palvelun kera loppuun.

Ehkäpä suurimman pohdinnan automallin valinnan jälkeen aiheutti se, kannattaisiko uusi Ibiza valita automaatti- vai käsivalintaisella vaihteistolla. Hämäläinen ei ollut koskaan aiemmin ajanut automaattivaihteisella autolla, mutta ensimmäisen ajokerran jälkeen valintaa ei tarvinnut enää pohtia. Lopullinen valinta oli Seat Ibiza 1,0 TSI -bensiinimoottorilla, Style-varustelulla ja DSG-automaattivaihteistolla. Lisävarustelistalta mukaan valikoitui muun muassa täysin LED-tekniikalla toteutetut ajovalot sekä kaksialueinen automaatti-ilmastointi Air Care -sisäilmansuodatuksella.

Hämäläisen harmiksi Laakkosella ei ollut enää Seatin edustusta Kouvolassa, joten lyhyt junamatka vei Lahteen, josta ystävällinen automyyjä haki hänet rautatieasemalta. 

”Säädimme vielä vuokra-aikaa alkuperäisestä kahdesta vuodesta kolmeen ja kilometrimäärää 10 000 kilometristä 15 000 kilometriin vuodessa. Näin sopimus tuli minulle edullisemmaksi. Vakuutuksen olisi saanut paketoitua myös kuukausihintaan 59 eurolla, mutta päädyin ottamaan sen LähiTapiolalta, kun se oli edullisempi 40€/kk ja päälle sai S-bonukset”, Hämäläinen kertoo.

Kaikki kulut 447 euroa kuukaudessa

Auton kuukausivuokra on 350 euroa sisältäen myös käsittelymaksun. Tämän päälle tulee kuukausittain 40 euron vakuutuslasku ja kaksi kertaa vuodessa renkaiden kausisäilytys 70 euroa per kausi. Polttoainekuluja Hämäläinen ei joudu hetkeen miettimään, sillä kaupanpäällisinä hän sai peräti 1500 euron edestä Nesteen polttoainelahjakortteja.

Vaikka kolmen vuoden leasing-sopimukseen on määritelty 15 000 kilometrin vuotuinen ajomäärä, ajo ei stoppaa, vaikka sopimuskauden 45 000 kilometrin raja ylittyisikin. Tällöin kultakin ylimenevältä kilometriltä maksetaan 0,11 euroa. 

Seat Ibizan kulut eriteltyinä:

Auton vuokra 350 €/kk

Liikennevakuutus 480,58 €/vuosi eli 40,05 €/kk 

Kasko 390,46 €/ vuosi eli 32,54 €/kk 

(Renkaiden säilytys 70€/kausi eli  140 €/vuosi eli 11,67 €/kk.) 

Ajoneuvovero  157,42 €/vuosi -> 13,12 €/kk

Yht. 447,30 €/kk

Hämäläinen kertoo olevansa valintaansa erittäin tyytyväinen ennen kaikkea helppouden vuoksi, ja suositelleensa yksityisleasingia jo ystävilleen.

”Itse asiassa ystävättäreni, jolta leasing-autoilusta alun perin kuulin, vaihtoi itsekin juuri autonsa yksityisleasingiin”, Hämäläinen toteaa.

Kilpailuta yksityisleasing-auto maksutta Autotalli.comissa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin