Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa täysin uusi Hyundai i10 (vm. 2020) – kokoaan enemmän autoa 13 990 eurolla

Täysin uusi Hyundai i10 kasvoi kokoa ja sai järkeviä turvallisuus- ja mukavuusvarusteita. Auton hinnasto alkaa 13 990 eurosta ja takuu on 7 vuotta ilman kilometrirajaa.
Koeajossa täysin uusi Hyundai i10 (vm. 2020) – kokoaan enemmän autoa 13 990 eurolla

Niin sanottu pikkuautoluokka on harvoin autovalmistajien mallistoissa erityisen mielenkiinnon kohteina. Hyundai i10:n kaltaiset kauppakassit ovat ajaneet asiansa, eli paikasta toiseen liikkumisen etenkin kaupunkikäytössä hyvin, mutta ajamisen fiilistä niistä on ollut turha lähteä hakemaan. 

Nyt moni autovalmistaja tuntuu kuitenkin puhaltavan A-segmentin autovalikoimaan uutta virtaa, ja esimerkiksi Volkswagen-konserni on myynyt Suomessakin ennakkoon hurjan määrän täyssähköisiä pikkuautojaan.

Vaikka korealaisella Hyundailla on autovalmistajista laajin tarjonta erilaisia sähköisiä voimalinjoja, uuteen i10-malliin sähkömallia ei ole toistaiseksi luvassa. Täysin uudella Hyundai i10:llä on kuitenkin muita valttikortteja hihassaan.

Pienten autojen kokoluokassa käyttötarve ja auton hankintahinta korostuvat poikkeuksellisen paljon. Hyundai i10:n hinnat alkavat Suomessa 13 990 eurosta, jolla saa itse asiassa yllättävän paljon autoa.

Hyundai i10

Helmi-maaliskuussa Suomeen saapuva uusi i10 tulee tarjolle alkuvaiheessa vain 1,0-litraisella ahtamattomalla bensiinimoottorilla. Autoon voi valita kaksi eri varustetasoa, Fresh ja Comfort, vaihteiston ollessa joko 5-lovinen manuaali tai 5-vaihteinen automatisoitu manuaali, eli robottivaihteisto. Automallin hinnasto on harvinaisen yksinkertainen. Comfort-varustetaso tuo perushintaan tonnin lisää ja robottivaihteisto toisen mokoman.

Myöhemmin keväällä myyntiin saadaan myös Hyundain hyväksi todettu 1,0-litrainen turboahdettu moottori, joka tuottaa 100 hevosvoiman huipputehon ja 172 newtonmetrin väännön. Kyseinen malliversio kantaa i10 N Line -nimeä, ja tehokkaamman moottorin ohella myös auton ulkonäkö poikkeaa reilusti tavanomaisesta i10:stä.

Robotti- vai manuaalivaihteisto?

Koeajoimme Hyundai i10:stä ahtamattoman moottoriversion mallit sekä käsivalintaisella että robottivaihteistolla. Paperilla 1,0 MPI -moottorin 67 hevosvoiman huipputeho saattaa kuulostaa melkeinpä naurettavalta, mutta todellisessa ajossa auto kyllä liikkuu arkikäyttöön riittävän sujuvasti. Vaihteita toki saa olla vaihtamassa tiuhaan.

Hyundai i10 multimediajärjestelmä 8 tuumaa

Kolmen aikuisen kuormalla uusi Hyundai i10 hoiti tehtävänsä kuuliaisesti Portugalin rannikko- ja vuoristoteillä, ja aiempaan verrattuna myös ohjaustuntuma on ottanut harppauksen tunnokkaampaan suuntaan. Enää ohjauksen keskialueella ei ole selvästi erottuvaa kuollutta aluetta.

Robottivaihteistot eivät ole maineeltaan tunnetusti kovin sulavatoimisia, mutta jos Hyundai i10:n hankkii ensisijaisesti kaupunkiajoon, automatisoidulle manuaalille kannattaa antaa mahdollisuus. Allekirjoittaneen kohdalla valinta kohdistuisi nimenomaan robottivaihteistolla varustettuun autoon. Sen käyttö on helppoa, eivätkä pienet niiaukset voimantuotossa vaihteenvaihdon yhteydessä häiritse ajossa liiaksi. Robottivaihteiston toiminta osoittautui yllättävän sivistyneeksi.

Kokoluokassaan tilava

Kokonsa puolesta Hyundai i10 sijoittuu A-segmentin yläpäähän. Pidentyneen akselivälin ansiosta matkustamon tilat tuntuvat olevan jo lähellä B-segmenttiä (esimerkiksi Hyundai i20, Ford Fiesta, Volkswagen Polo jne.), mutta tavaratilan osalta nyssäköille on selvästi vähemmän tilaa.

Hyundai i10 etupenkit

Hyundai i10 takapenkit

Tavaratila on perustilavuudeltaan 252 litran suuruinen ja takapenkit kaatamalla se suurenee 1050 litraan. Välipohjan voi asettaa kahteen eri tasoon, mutta kokonaan irrottamalla sen alta paljastuu yllättävänkin syvä kouru vararenkaan kohdalta. Mikäli Motonetistä jaksaa hakea verhoilu- ja eristehuopaa, käsistään näppärä autoilija loihtii vararenkaan tilaan käyttökelpoisen laajennuksen.

Etupenkeillä tilaa riittää kohtuullisesti pidemmällekin kuljettajalle, joskin säätövaroista tässä kokoluokassa on jouduttu karsimaan. Esimerkiksi i10:n ohjauspyörä ei säädy syvyyssuunnassa lainkaan. Toinen ajoaergonomian kannalta pienoinen puute on keskikyynärnojan puuttuminen. Toisaalta ei tällaisilla autoilla yleensä kovin pitkiä matkoja taitetakaan.

Hyundai i10 tavaratila 252 litraa

Sisätilojen materiaalit ovat toki muovisia, mutta i10:ssä pienillä muotoilullisilla yksityiskohdilla on saatu piristettyä auton yleisilmettä kummasti. Tuhat euroa perushintaa kalliimman Comfort-varustetason puolesta puhuu vahvasti 8-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu multimediajärjestelmä, joka tukee myös Apple CarPlay ja Android Auto -järjestelmiä. Lisäksi Comfort-varusteluun kuuluu muun muassa puhelimen langaton latausalusta, sävytetyt lasit, peruutuskamera sekä erilaisia auton ulkonäköön liittyviä yksityiskohtia. 

Turvavarusteista i10:een kuuluu vakiona aina esimerkiksi automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden tunnistuksella, kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilanvalvonta ja kaukovaloautomatiikka.

Uudeksi enimmillään noin 16 000 euron autoksi Hyundai i10 tuntuu ominaisuuksiinsa nähden houkuttelevasti hinnoitellulta. Sinkkutaloudelle tai pariskunnalle automalli tarjoaa riittävästi tilaa perustarpeisiin, lapsiperheelle i10 käy mainiosti edullisesta kakkosautosta. Robottivaihteistolle kannattaa antaa mahdollisuus.

Hyundai i10 – tekniset tiedot

Moottori: 1.0 MPi ahtamaton 3-sylinterinen bensiinimoottori

Suurin teho: 49 kW (67 hv)

Suurin vääntö: 96 Nm

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 14.8 sekuntia (manuaalivaiht.)

Huippunopeus: 156 km/h

Polttoaineen kulutus (WLTP): 5.4-4.8 l/100 km

CO2-päästöt (WLTP): 122-110 g/km

Mitat: Pituus 3670 mm / Leveys 1680 mm / 1480 mm / Akseliväli 2425 mm / Maavara 149 mm

Tavaratila: 252 / 1050 litraa

 

AUTOTALLI.COM

Katso kuvat Frankfurtin autonäyttelyssä 2019 esitellystä Hyundai i10 N Line -mallista.

Selaile uusia myytäviä Hyundai i10 -mallisarjan autoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin