Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suzuki ja Toyota kimppaan – tällaisia automalleja suunnitelmat koskevat

Japanilaiset autovalmistajat Toyota ja Suzuki kertovat aloittavansa yhteistyöneuvottelut uusien automallien suunnittelusta.
Suzuki ja Toyota kimppaan – tällaisia automalleja suunnitelmat koskevat

Uuden teknologian kehittäminen on tyyristä, etenkin kun puhutaan autoteollisuudesta ja tulevista sähköisistä voimalinjaratkaisuista. Toyotaa voi pitää perinteisten hybridiautojen todellisena tienraivaajana, ja nyt myös Suzuki haluaa päästä käsiksi aiempaa laajemmin hybridiautojen markkinoihin. Vastavuoroisesti Suzukilta löytyy osaamista etenkin kompaktien nelivetoisten autojen suunnittelusta ja valmistuksesta. 

Toyota ja Suzuki ovat neuvotelleet mahdollisen yhteistyön yksityiskohdista jo vuodesta 2017 lähtien, mutta nyt suunnitelmat ovat saaneet lisää lihaa luiden ympärille.

Eurooppalaisittain mielenkiintoisimpia ulostuloja ovat suunnitelmat tuoda Toyotan hybriditeknologia Suzukin automalleihin maailmanlaajuisesti sekä kahden uuden RAV4- ja Corolla Touring Sports -malleihin perustuvat mallin tuottaminen Suzukille Euroopassa. Toivoa sopii, että jossain vaiheessa esimerkiksi veikeästä Suzuki Jimnysta nähtäisiin hybridimalli.

Suzukilta Toyota aikoo lainata osaamista lähinnä Aasian ja Afrikan markkinoille suunnattuihin malleihin, mutta Euroopassa Toyotan autoissa saatetaan jossain vaiheessa nähdä pääosin Suzukin suunnittelemia moottoreita, jotka kylläkin valmistetaan Toyotan Puolan tehtaalla.

Toyotaa on kritisoitu jo vuosikaudet siitä, että se tuntuu jääneen jälkeen sähköautojen kehityksestä. Merkin kehittelemä Solid State -akkuteknologia saattaa onnistuessaan kuitenkin mullistaa täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen käytettävyyden, joten Toyotan strategia voi vielä osoittautua kannattavaksi. Toyotan perinteisten hybridiautojen kauppa vetää erinomaisesti, ja mikäli valmistaja onnistuu hyppäämään suoraan seuraavaan mullistavaan teknologiaan, uhkapeli voi olla hyvinkin kannattavaa.

 

Katso Toyota-malliston uudet autot

Katso Toyota Corolla Touring Sports-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Toyota vaihtoautot

Katso myytävät Toyota Corolla Touring Sports vaihtoautot

 

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin