Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä on ranskalaisen autoteollisuuden uusi lippulaiva – DS 9 erottuu edustusautojen massasta

PSA-konserniin kuuluva DS Automobiles tuo markkinoille merkin toistaiseksi ylellisimmän DS 9 -mallin.
Tässä on ranskalaisen autoteollisuuden uusi lippulaiva – DS 9 erottuu edustusautojen massasta

Vielä kymmenisen vuotta sitten Pariisin hallintokortteleita kiertäessä Citroën C6 oli varsin yleinen näky mustassa ulkovärissään ja vahvasti tummennetuin takaikkunoin. Mallin tuotannon päätyttyä vuonna 2012 suurelle edustuskäyttöön soveltuvalle sedanille ei ollut ranskalaista seuraajaa, mutta viimein asiaan on tulossa muutos. 

Citroënista omaksi automerkikseen eriytetty DS Automobiles on esitellyt uuden DS 9 -edustusauton, joka pääsee markkinoille jo tämän vuoden aikana. Sillä, tuleeko autosta suurta kaupallista menestystä, ei liene niin suurta merkitystä, sillä suurempi motivaattori mallin suunnitteluun lienee ollut se, että ranskalaisella autoteollisuudella tulee yksinkertaisesti olla vaihtoehto saksalaisten merkkien hallitsemilla edustusautomarkkinoilla.

DS 9 ohjaamo ja sisätilat

DS 9 on 4,93 metriä pitkä ja akseliväli on peräti 2,9 metrin mittainen. Leveyttäkin löytyy 1,85 metriä, joten takapenkeilläkin riittänee väljyyttä mallin tyypillisiin käyttötarpeisiin. Muodoiltaan DS 9 edustaa klassisen kaunista automuotoilua ja autosta on löydettävissä lukuisia katseen vangitsevia yksityiskohtia. Yksi niistä on katon ulkolaidoille muotoillut kartionmalliset listat, jotka ovat kunnianosoitus alkuperäiselle vuonna 1955 esitellylle DS-mallille.

Lataushybridistä kolme eri vaihtoehtoa 

DS 9:n saapuminen markkinoille pistokkeesta ladattavana hybridimallina ei ole yllätys, sillä automerkki on ilmoittanut luopuvansa kokonaan vain polttomoottorilla kulkevista malliversioista vuoteen 2025 mennessä. Merkin lähitulevaisuus on siis sähköinen, ja tällä hetkellä malliston mielenkiintoisimman uutuudet ovatkin hiljattain myös Suomeen saapuneet DS 7 Crossback E-Tense -nelivetolataushybridi sekä DS 3 Crossback -täyssähköauto.

DS 9 E-Tense lataushybridi

Aluksi DS 9 E-Tense on tarjolla etuvetoisena 225-hevosvoimaisena lataushybridinä, jonka 11,9 kWh:n ajoakun toimintamatkaksi kerrotaan 40-50 kilometriä. Myöhemmin tarjolle tulee hieman tehokkaampi 250-heppainen etuvetoinen lataushybridi, jonka akkukapasiteetti tulee kuitenkin olemaan ensiesittelymallia suurempi. Malliston kruunaa nelivetoinen niin ikään ladattavahybridiauto 360-hevosvoiman huipputeholla. 

Lippulaivamalli ei olisi nimensä veroinen, ellei siinä olisi PSA-konsernin viimeisimpiä ajoavustinjärjestelmiä. Auto kykenee esimerkiksi tason 2 puoliautonomiseen ajamiseen, jossa kaistanvaihdotkin sujuvat automaattisesti vain suuntavilkkua näyttämällä. Ylellisessä sedanissa on luonnollisesti panostettu myös äänieristykseen, ja tien epätasaisuudet tasoitetaan DS Active Scan -jousituksella, joka skannaa kameralla tien epätasaisuuksia ja säätää jokaisen pyörän iskunvaimennusta yksilöllisesti.

Uuden DS 9:n saapumisaikataulua Suomeen tai hinnastoja ei ole toistaiseksi vielä julkaistu.

AUTOTALLI.COM

Tutustu DS Automobilesin Suomessa myynnissä olevaan mallistoon tarkemmin.

Lue DS 3 Crossback E-Tensen koeajostamme täältä sekä DS 7 Crossback E-Tensestä täältä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin