Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Viikko ranskalaisella premiumilla: tämän verran ladattava DS 7 Crossback E-Tense 4X4 kulutti bensaa

Paikoitellen pistokkeesta ladattavan DS 7 Crossback E-Tense 4X4:n ominaisuudet lähentelevät luksusautoluokkaa.
Viikko ranskalaisella premiumilla: tämän verran ladattava DS 7 Crossback E-Tense 4X4 kulutti bensaa

Kun Peugeot-Citroën -konserni lanseerasi muutama vuosi sitten Suomessakin täysin uuden DS-automerkin, sen mallisto oli hetken aikaa eräänlaisessa väliinputoamisvaiheessa. 

Pelkällä bensiinillä kulkevat automallit herättivät toki muotoilullaan ja uudenlaisella premium-näkemyksellään kiinnostuksen, mutta autokaupoille asti ne eivät ihmisiä Suomessa juurikaan houkutelleet. Tämä johtui varmasti pitkälti siitä, että lähitulevaisuudessa oli näköpiirissä automerkin sähköistyminen, ja se lähitulevaisuus on juuri nyt.

DS on kertonut, että sen mallistosta löytyy vuodesta 2025 alkaen vain pistokkeesta ladattavia automalleja eli täyssähköautoja sekä lataushybridejä. Pääsimme ottamaan maistiaiset sekä täyssähköisestä DS 3 Crossback E-Tense -mallista että DS 7 Crossback E-Tense 4X4 -pistokehybridistä viime vuoden lopulla Pariisissa, mutta nyt oli aika kokeilla viimeksi mainitun polttoainetaloudellisuutta kotimaan teillä.

Viikon ajossa keskikulutus 1,9 l/100 km

Tällä hetkellä suurimmassa osassa lataushybridejä ajoakun kapasiteetit pyörivät noin 10-15 kilowattitunnissa. DS 7 Crossback E-Tense -mallissa akkukapasiteetti on 13,2 kWh, joka ei itsessään juuri kerro mitään, sillä etenkin lataushybrideissä sähkön keskimääräiset keskikulutukset vaihtelevat paljonkin. Kulutukseen vaikuttaa merkittävästi voimalinjan tekniset ratkaisut ja se, kuinka paljon energiasta häviää matkan varrella akusta pyöriin.

DS 7 Crossback E-Tense 4X4

DS 7 Crossback E-Tensen koeajoon lähdettiin asenteella ”ajetaan latauksia sen suuremmin ajattelematta”. Autoa ladattiin kotona suoraan kiinteistön sähköpääkeskukseen asennetusta niin sanotusta tavallisesta suko-pistokkeesta hyödyntäen auton mukana tulevaa latauslaitetta.

DS 7 kulutusVaikka korona vaikutti koeajoviikon ajosuoritteen määrään, eikä pidempiä matkoja tehty, luonteeltaan viikon aikana ajetut 116 kilometriä vastasivat varsin hyvin tavanomaista pääkaupunkiseudun lyhyiden matkojen pyörittelyä.

Koeajo osoitti myös sen, että pistokehybridin kanssa jopa hitaalla suko-latauksella voi pärjätä hyvin. Viikon päätteeksi polttoaineen keskikulutukseksi muodostui 1,9 litraa sadalla kilometrillä. Se on varsin mukava lukema lähes kahden tonnin painoiselle katumaasturille. 

Enemmän joustavuutta sähköisiin kilometreihin saisi, mikäli kotiin hankkisi kiinteän Type2-latausaseman, jollaisia löytyy esimerkiksi Webaston kaltaisiltakin tunnetuilta valmistajilta jo varsin huokeaan hintaan. Siinä missä suko-latauksessa akun täyttyminen vie noin kahdeksan tuntia, Type2-laturilla homma hoituu nopeimmillaan vajaassa kahdessa tunnissa. Jos lataushybridi on vasta harkinnassa tai tilauksessa, järkevintä lienee ensin kokeilla arkea hitaammalla suko-latauksella, ja tarpeen vaatiessa panostaa noin tuhat euroa Type2-laturiin. 

Tuntuu premiumilta, paikoitellen suorastaan ylelliseltä

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 tuntuu heti ensi-istumalta ehdottomasti premium-tasoiselta. Materiaalit ovat laadukkaita ja viimeistelystä on vaikea löytää moitteensijaa. Jotkin yksittäiset ominaisuudet, kuten käynnistyksen myötä esiin pyörähtävä analoginen kello sekä ajovalojen pyörivät timantteja muistuttavat lasielementit tuovat autoon jopa luksusluokan piirteitä.

DS 7 Crossback takavalot

Erityisen vaikutuksen DS 7 Crossback E-Tense -lataushybridissä tekee sähköisen ajotilan voimantuotto. Etu- ja taka-akseleille sijoitetut sähkömoottorit tuottavat molemmat 110 hevosvoiman tehon, vääntöä etumoottori 320 Nm ja takamoottori 166 Nm. Mistään erityisestä ekotilasta ei siis kuljettajan niin halutessaan ole kyse.

DS 7 Crossback E-Tense vaihteenvalitsin

Mikäli peliin halutaan kaikki voima, polttomoottori sekä kaksi sähkömoottoria tuottavat enimmillään 300 hevosvoiman tehon ja 520 newtonmetrin väännön. Mökki- ja harrastematkoille perään voi kytkeä 750 kilon jarruttoman vaunun tai 1200 kilon jarrullisen. Tavaratila syö sisälleen 555 litran edestä nyssäköitä.

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 sopii laatua ja tyyliä arvostavalle autoilijalle, joka kaipaa ehkäpä vaihtelua perinteisiin premium-merkkeihin. Suomessa merkille tarjotaan 7 vuoden takuuta ilman kilometrirajoitusta, jonka tarkoituksena lienee juurikin lisätä houkuttelevuutta kokeilunhaluisten autoilijoiden silmissä.

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 – tekniset tiedot

Moottorit: 1.6-litrainen turboahdettu bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria

Järjestelmän suurin teho: 221 kW (300 hv)

Suurin vääntö: 520 Nm

Vaihteisto: sähköistetty 8-vaihteinen automaatti

Ajoakun kapasiteetti: 13,2 kWh

Toimintasäde sähköllä: 58 km (WLTP)

Sisäinen laturi: 7,4 kW (latausaika 0-100%: 2h00)

Huippunopeus: 235 km/h

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,9 sekuntia

Mitat: Pituus 4573 mm / Leveys 1906 mm / Korkeus 1621 mm / Akseliväli 2738 mm

Tavaratila: 555 litraa

Suurin sallittu vetopaino: 1200 kg

 

AUTOTALLI.COM

Selaile DS 7 Crossback -mallisarjan hinta- ja varustetietoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin