Mercedes Benz SL 55 AMG 2002

Mercedes Benz SL 55 AMG 2002
250 kmh.comin arvio automallista Mercedes Benz SL 55 AMG

KOKONAISARVIO: 95 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 95 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 97 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 92 pistettä

Omistamisen hinta: 75 pistettä

Urheilullisuus: 95 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä:  90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 90 pistettä

Imago-arvo: 95 pistettä

Symppispisteet: 85 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2001 - 2008

Moottori: 5.5L V8

Huipputeho: 476hv  350 kW

Huippuvääntömomentti: 700Nm

Kiihtyvyys 1-100km:  5.0s

Huippunopeus: 250km/h 

Hintahaitari: 38.000€-65.000€

Puolesta: Ulkonäkö, moottori ja sen äänet, alusta ja urheilullisuus, jälleenmyynnin helppous, kovakatto

Vastaan: Ruosteongelmat, kulutus

Vaihtoehto: Aston Martin DP 7 Cabriolet

 

Teksti ja kuvat: Pekka Nuikki

250kmh.com arvioi mielenkiintoisimmat käytetyt autot, joita maamme erikoisautomarkkinat tällä hetkellä tarjoavat. Tarkastelun alla ovat erityisesti autot, joilla on hyvä hinta-laatusuhde ja joissa järki kohtaa tunteen sopuisasti – ja jotka antavat eniten vastinetta arkikäytössä. Erikoisauto ostetaan usein enemmän sydämellä kuin järjellä ja se on myös huomioitu tässä listauksessa. 250kmh.com poikkeaa muista autoja arvioivista lähteistä siten, että arvioidut autot ovat pääsääntöisesti omistuksessa olleita - niiden kanssa on eletty, ei vain koeajettuja. Autolle annettu kokonaispistemäärä koostuu 100:n pisteen asteikolla auton tunnepitoisuudesta, haluttavuudesta, käytettävyydestä, hinta-laatusuhteesta sekä arvon säilymisestä. Autoille on annettu myös pisteet eri ominaisuuksista. Ne kertovat auton sopivuudesta maamme oloihin, sen käyttökuluista, huollettavuudesta, huoltoväleistä, vakuutuksista, naapurin ja vastaantulijoiden käsimerkeistä, yleensäkin kaikesta omistamisen iloon liittyvästä.

 • Kokonaisarvio - kertoo 100:n pisteen asteikolla auton tunnepitoisuuden, haluttavuuden, käytettävyyden ja hinta-laatusuhteen muodostaman kokonaispistemäärän.
 • Hinta-laatusuhde - kertoo paljonko saat vastinetta autosta maksamallesi hinnalle ja miten sen jälleenmyyntihinnalle todennäköisesti käy seuraavana kolmena vuotena. Mitä korkeammat pisteet, sen kannattavampi ostos ja sitä paremmin auto pitää myös arvonsa.
 • Omistamisen ilo kahden viikon jälkeen - pisteet kertovat auton tuottamista ensitunnelmista, rakastumisesta ja siitä miten tunnepitoista se on.
 • Omistamisen ilo kahden vuoden jälkeen - pistemäärä kertoo auton kanssa elämisestä, yhdessä jaetuista suruista ja iloista. Mitä korkeampi pistemäärä, sitä paremmin yhteiselo todennäköisesti sujuu.
 • Omistamisen hinta - pistemäärä kertoo auton arvioiduista kolmen vuoden käyttökuluista: vakuutuksista, polttoaineesta, huoltojen ja varaosien hinnoista sekä korjausten todennäköisyydestä. Mitä korkeampi pistemäärä, sitä pienemmät kokonaiskäyttökulut.
 • Urheilullisuus - pistemäärä kertoo auton ajo-ominaisuuksista, ajotunteesta sekä moottorin ominaisuuksista. Mitä korkeampi pistemäärä, sitä menevämpi ja kaarteissa pysyvämpi auto.
 • Mukavuus - pistemäärä kertoo ajamisen miellyttävyydestä, äänimaailmasta, ajoasennosta, mukavuusvarusteista sekä rakentamisen laadusta. Mitä korkeampi pistemäärä, sitä enemmän luksuksen ja laadun tuntua.
 • Luotettavuus käytettynä - pistemäärä kertoo sen miten "korjausherkkä" auto on, ja arvion siitä miten se kestää käyttöä seuraavat kolme vuotta. Mitä korkeampi pistemäärä, sitä vähemmän huolta.
 • Jälleenmyyntiarvo - pistemäärä kertoo sen miten hyvin auto pitää arvonsa käytettynä ja miten pitkä myyntiaika sillä keskimäärin on. Mitä suurempi pistemäärä, sitä todennäköisempää on että auton hinta ei laske kahdessa vuodessa yli 20% ja että sen saa myytyä kahdessa kuukaudessa.
 • Imago-arvo - mitä korkeampi pistemäärä, sitä enemmän auto viestii omistajansa menestyksestä ja tyylistä.
 • Symppispisteet - mitä korkeampi pistemäärä, sitä enemmän auton omistaja saa kehuja huoltamoilla poiketessaan, peukutuksia jalankulkijoilta ja positiivista kiinnostusta naapureilta. Mitä alhaisemmat pisteet, sitä enemmän omistaja kohtaa keskisormia, kylkeen kiinni parkkeerattuja autoja ja naapurikateutta.
 • Arkikulutus – kertoo auton ajotietokoneen antaman keskikulutuksen viimeiselle 3000 kilometrille. Tuo kilometrimäärään koostuu yleensä noin 1/3 suhteella kaupunki-, maantie- ja moottoritieajosta kesäkuukausina. Kokemukseni mukaan se antaa riittävän kuvan käytetyn auton kokonaispolttoainekulutuksesta arkikäytössä ja poikkeaa monesti valmistajan uudelle autolle ilmoittamasta keskikulutuksesta.
 • Jokainen arvioitu auto on yksilö. Listaukset ja arviot ovat täysin subjektiivisia ja perustuvat pelkästään kirjoittajan omiin kokemuksiin kyseisistä autoista, monesti omistajan roolissa. Myös autoista otetut kuvat ovat lähes 100% kirjoittajan ottamia omistamistaan taikka testaamistaan autoista.

 

Kirjoittaja Pekka Nuikin oma rakkaustarina autoihin alkoi Jaguar E-Typen ratissa heti ajokortin saamisen jälkeen ja on jatkunut intohimoisesti aina tähän päivään asti. Omistuksessaan hänellä on ollut loistoautoja aina Aston Martin Lagondasta Maserati Quattroporteen, urheiluautoja Lotus Elisestä Lamborgini Gallardoon ja superautoja Bentley Continental Gt:stä Ferrari 599:ään.

Teksti ja kuvat: Pekka Nuikki / www.250kmh.com

Mercedes Benz SL 55 AMG 2002
Kommentit

Uusimmat autoartikkelit